Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Spelletjesdag op hondenschool Dog Eyes (12 juni 2015)

Omdat de instructrice van onze behendigheidslessen een week op vakantie is hadden we een weekend vrij… Hoe toevallig dat juist dit weekend op onze oude hondenschool  de jaarlijkse Spelletjesdag werd georganiseerd dus! Vanwege het vijfjarig jubileum werd er groots uitgepakt mede met de hulp van hoofdsponsor Pets Place. Om ’s ochtends 11u begonnen de festiviteiten al, en het zou tot ver in de namiddag duren!
Van tevoren moest je jezelf opgeven omdat er allemaal presentjes zouden klaarliggen voor de deelnemers. Omdat ik liever niet aan een vreemde gekoppeld werd en we zo veel mogelijk van onze meiden ook wel een leuk dagje uit gunde heb ik mijn moeder met Abby ingeschreven en mijzelf met Eevee, met daarbij het verzoek samen ingedeeld te worden. De Chineesjes hebben een hekel aan de hondenschool, en hadden al die drukte met zoveel grote honden zeer waarschijnlijk ook helemaal niks gevonden. Zij bleven dus lekker rustig thuis terwijl wij met de Shelties even lekker bezig waren (wees gerust, de Chineesjes zijn die avond uiteraard flink verwend met wat extra ‘tlc’).
Nadat iedereen op het veld een plaatsje had gevonden werd de invulling van de dag aan ons allemaal uitgelegd. Er zouden continu spelletjes te doen zijn, er was een barbecue, een fotograaf en er waren ook wat zwembadjes voor de hondjes om tussendoor lekker in te spelen (onder anderen). De spelletjes liepen heel erg uiteen… Van het vangen van ballen in een netje, gegooid door je andere teamlid (met je hond aan je zij natuurlijk) tot races met voorwerpen tussen de benen waarbij gaandeweg ook over hordes heen ‘gesprongen’ moest worden (uiteraard weer met hond). Het meeste hebben we lekker aan meegedaan, al was er wel een onderdeel wat voor ons beiden fysiek helaas niet haalbaar was.Tussen de spelletjes door hebben we natuurlijk ook nog wat gezellig gekletst, wat gratis foto’s laten maken van de meiden en ook genoten van alle anderen die zich voor gek zetten met de grappige spelletjes. Maar we hebben ook nieuwe vrienden gemaakt, of beter gezegd Abby heeft een nieuwe vriendin gemaakt! Halverwege de dag ontmoette we namelijk een heel leuk meisje die helemaal weg was van Abby. Ze heeft uiteindelijk met haar getraind, oefeningetjes gedaan en het zelfs de laatste paar rondjes overgenomen van mijn moeder tijdens de spelletjes zelf. Abby vond het prachtig, en zij ook. Ze waren een top team en ze heeft Abby flink moe gemaakt gedurende de hele dag!Uiteindelijk heb ik mijzelf, en iedere andere aanwezige flink verbaasd door mijn score bij het frisbee spel. Het doel was 5 frisbees op een doek te werpen en zo dicht mogelijk bij de roos in het midden terecht te komen. Ik behaalde een topscore van 240 punten, wat uiteindelijk ook ongeëvenaard bleek!  Terwijl Abby heel goed ‘meehielp’ bij de dwerghockey slalom was Eevee mijn ‘blindengeleidehond’ tijdens de geblinddoekte voetbal opdracht. Het was een dag vol gezelligheid, goede organisatie en ook nog eens prachtig weer!

Na enkele uren daar is mijn moeder eventjes naar huis gegaan, om de Chineesjes niet te lang alleen te laten zitten. Ik heb toen samen met mijn nieuwe teammaatje nog twee spellen gedaan, en daarna was het wachten op de prijsuitreiking. Mijn verwachtingen waren verre van hoog, ik had bijna alle spellen flink verpest en ook nog eens niet overal aan meegedaan. Verbijsterd was ik dus ook toen de tweede prijs werd uitgereikt… Eevee en ik hadden gewoon gewonnen, een 2e plaats tijdens de Dog Eyes Spelletjesdag 2015! De mosterscore die ik had behaald tijdens het frisbee spel deed het ‘m. Naast een tasje van Pets Place, een persoonlijke penning voor beide hondjes en twee flinke bakken vol met hondenkoekjes (dat iedere deelnemer, in ons geval dus mijn moeder en ik, kregen) kreeg ik dus ook nog een ton mee als prijs voor mijn plaatsing. Supertrots ben ik dan ook op onze ‘kleine’ Eevee, hoe zij haar mannetje heeft gestaan tussen al die fanatiekelingen. Zij en haar moeder hebben een hele gezellige dag gehad, en wij als eigenaren ook, dus dit was een prachtige kers op de taart!


Aan het eind van de middag kwam mijn moeder ons uiteindelijk weer ophalen, bepakt en bezakt met een auto vol zijn we terug richting huis vertrokken. Eenmaal thuis hebben alle vier de Special Princess meiden gelijk hun beloning in ontvangst genomen. En nu nog steeds genieten ze flink van alle mee terug genomen cadeaus.
Ik wil bij deze het hele team van Dog Eyes, en in het bijzonder onze instructrice en eigenaresse van de hondenschool Yvonne Bugel hartstikke bedanken voor de gezellige dag! Alweer ruim 4jr lang komen we bij deze hondenschool, en nog altijd met heel veel plezier. We leren nog continu van de lessen die we volgen, en het plezier van de meiden als ze daar de auto springen spreekt boekdelen. Ook dit was weer een geslaagde Spelletjesdag, voor zowel mens als dier. Ik ken maar weinig hondenscholen die zo begaan zijn met hun cursisten, zo gezellig zijn en ook nog eens informatief en leerzaam. Dank dus weer voor de leuke dag, en alle presentjes natuurlijk, het was weer een top afleiding!

De foto's op deze pagina zijn gemaakt door mijzelf en het team van Dog Eyes, meer foto's van de dag zijn in dit album van de hondenschool te vinden!