Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Sallandse Heuvelrug/Noetselerberg (13 september 2015)

Deze donderdag was het weer eens tijd voor een tripje naar de Sallandse Heuvelrug. Dit natuurgebied, wat we inmiddels al 3 keer eerder hebben bezocht, staat rond deze tijd van het jaar prachtig in bloei. Iets wat we natuurlijk met eigen ogen wilde ontdekken! Hoewel mijn moeder die ochtend nog even met spoed naar de tandarts moest, was ze gelukkig ’s middags wel in staat om de lange wandeltocht te maken (weliswaar met een zwaar verdoofde, ietwat met zeurende pijn gevulde mond).
We hebben zoals gewoonlijk weer geparkeerd bij het buitencentrum en zijn vanaf daar naar de Noetselerberg gelopen om bij het prachtige uitkijkpunt wat mooie foto’s van onze meiden te maken. Een flinke klim heuvel opwaarts, maar iets wat ik sinds kort wel stukken beter kan dan een tijdje terug. Het was nog best druk voor tijdens een doordeweekse middag, maar het was natuurlijk ook heerlijk weer om er op uit te trekken dus blijkbaar hadden veel mensen hetzelfde plan. We zijn onderweg gelukkig niet veel honden tegengekomen, tot grote vreugde van de Chineesjes. Al kruiste het lokale ouderenvervoersbusje dat een route over het natuurpark rijdt onze weg wel meerdere keren.


Op de Noetselerberg aangekomen zijn we even gaan rusten, om daarna een kleine fotoshoot met de dames te doen. Zoals altijd wilde ik toch nog iets meer dan alleen die kiekjes, dus zijn we nadien ook nog een stuk de heide op gelopen voor nog wat leuke kiekjes en een wandeling daar. We zijn uiteindelijk zo’n 2,5 uur op pad geweest, en waren eenmaal terug bij de auto dan ook flink gesloopt.
Toch was voor mij deze donderdag een dag om met trots naar terug te kijken. Na 'die welbekende dag in oktober' alweer bijna 4jr geleden kon ik niet eens meer naar het toilet lopen. Nu zoveel jaren later heb ik eindelijk het gevoel weer de conditie terug te hebben die ik voor die tijd had. Helemaal gezond zal ik nooit worden, een marathonloper of fanatiek sporter ook niet. Maar ik kan met mijn meiden weer genieten van dit soort dingen. En dat is een hele hoop waard!
Ik moet eerlijk bekennen dat dit weekend, na toch ook nog naar behendigheid te zijn gegaan met de meiden op zaterdagmiddag, het me allemaal wel even teveel werd. Mijn lichaam wilde echt niet meer, pijn overal en ik moest uiteindelijk zelfs weer naar mijn zwaarste pijnstillers grijpen. Het was even teveel, maar ik heb het wel mooi gedaan! Die rustdagen vandaag en de komende week neem ik maar al te graag voor lief als ik dit soort leuke wandelingen met de meiden daarvoor eens in de zoveel tijd terugkrijg. Natuurlijk is wandelen hier in de buurt in alle bossen, over de stranden en in de parken ook erg leuk. Maar zulk soort wandelingen iets verder van huis in zulke indrukwekkende natuurparken blijven voor mij als stads meisje toch altijd extra bijzonder. Vandaar dus ook dat ik dit in deze korte blog met iedereen hier wilde delen!

 

De favoriete bezigheid van onze #halfzusjes tijdens wandelingen als vandaag is... Heide-hoppen! 😂 #chinesenaakthonden #chinesecresteds #SpecialPrincess #chinesenaakthond #chinesecrested #honden #dogs #instadogs #dogstagram #dogsofinstagram #cresteds #crestedsofinstagram #instacrested #chinesecresteddog #chinesecrestedpowderpuff #chinesecrestedhairless #hairless #powderpuff #halfsisters #sallandseheuvelrug

Een video die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) opMeer foto’s van de dag zijn in dit album op Facebook te vinden.