Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Herfstvakantie 2015, en meer... (1 november 2015)

Deze weblog is long overdue, het heeft even wat tegen gezeten met het schrijven maar inmiddels heb ik dan toch eindelijk de tijd en rust gevonden om eens even een leuke blog te schrijven over onze afgelopen weken. Alweer ruim een week geleden hadden wij namelijk, HERFSTVAKANTIE! We hadden heel veel plannen waarvan we sommige hebben kunnen uitvoeren en sommige niet, maar goed laat ik gewoon bij het begin beginnen.

En dat is de dinsdag voor onze herfstvakantie, 13 oktober om precies te zijn. We besloten een nieuw bos in de buurt te gaan verkennen, in de hoop misschien een leuke nieuwe wandelplek erbij te hebben. Eigenlijk wilde we naar het Holtingerveld gaan deze dag, maar na verhalen over adders en adderbeter daar te hebben gelezen besloten we het toch dichter bij huis te zoeken. We vonden een mooi bos lekker dichtbij, alleen werd die een week later alweer afgesloten wegens werkzaamheden! Minder leuk, maar goed, die dinsdag hebben we een lekkere wandeling gemaakt in het Voorsterbos. Hoewel Glacee wat ziekjes was heeft ze ondanks dat toch genoten van de wandeling, en hebben we op weg terug naar de auto nog een kleine fotoshoot met de meiden kunnen doen. Het was eigenlijk gewoon een typische na het werk wandeling, maar ik vond de uiteindelijk gemaakte foto’s te leuk om niet toe te voegen aan deze weblog.Om de vakantiedrukte voor te zijn besloten we donderdag een leuk dagje Zandvoort in te plannen! Eigenlijk zouden we gezellig met alle meiden op pad gaan, onze oud-buurman onderweg in Amsterdam oppikken en er een leuk dagje strand van maken. Helaas was Glacee nog altijd niet helemaal de oude dus besloten we haar uiteindelijk toch die dag thuis te laten bij de oppas. En aangezien Elphie toch niet zo van lange afstandsritten houdt mocht die gezellig bij haar blijven voor gezelschap.
Het bleek inderdaad niet vreselijk druk, maar eerlijk gezegd viel het ons nog best tegen. Met name op het strand en in het centrum liepen er toch best wel wat mensen rond, ondanks dat de weersvoorspellingen ook niet super waren. Gelukkig hielden we het droog tijdens onze wandeling, en hebben de Shelties op het strand genoten van een leuk balspel en de ijzige zee. Want die golven zijn wel wat anders dan de golfjes bij de zoetwatertjes hier in de omgeving, en dat zeewater smaakt toch vies, hihi!

Na onze wandeling hebben we nog even wat lekkere inkopen voor de meiden gedaan bij een lokale dierenwinkel, hebben we nog een rondje door het centrum gelopen, wat gegeten bij de Febo en als afsluiting zijn we natuurlijk zoals vanouds naar het ‘circusje’ geweest, oftewel de (kinder)gok/speel-hal in Zandvoort. Hier kom ik al van kleins af aan, en is voor mij echt een dierbare herinnering. Bij ieder spelletje wat je speelt, of het nu het koffertjesspel uit Miljoenenjacht is of een basketbalspel waarbij je zoveel mogelijk punten moet behalen… Krijg je tickets en deze tickets worden weer omgezet in punten. Met deze punten kun je uiteindelijk van alles ‘kopen’, bordspellen, knuffels, soms zelfs huishoudelijke apparatuur. We zijn ook deze keer weer ruim een uur zoet geweest in de speelhal en hebben weer de nodige punten voor erbij op mijn kaart verzameld.


Nog iets bijzonders wat ik wil melden over deze dag is het gedrag van Eevee… Ik vond het namelijk zo mooi om te zien hoe bij Eevee de klik om ging toen ze haar dekje om kreeg (ja pun intended). Ze heeft op het strand heerlijk los gelopen en in aanloop daar naartoe gewoon lekker kunnen snuffelen aan de lijn. Maar omdat we nadien nog heel even langs wat winkels liepen besloot ik haar toch even in functie te zetten voor wat extra training op een nieuwe locatie. Het dekje ging om, ze schudde zich even uit, en alle focus lag alleen nog maar bij mij. Ze liep keurig mee, keek niet meer op of om naar mensen en honden om zich heen en bleef mij maar aankijken. Normaal gesproken stap ik met haar uit de auto met het dekje om dus merk ik de overgang niet zo. Maar nu was het echt zo een verschil gewoon door een simpele toevoeging aan haar 'outfit'. We zijn uiteindelijk niet echt winkels in geweest dus ik heb het dekje na een tijdje maar weer af gedaan, was immers ook haar uitje. Maar ik vond het toch wel speciaal om te zien hoe Eevee groeit in haar rol en steeds beter het principe van dekje om en dekje af begint te snappen. Echt een trots momentje voor mij dus als bazin en fokker van deze kleine meid zijnde!

Na die vrijdag was het dan eindelijk zover… Een weekje vrij, vakantie! Helaas werden de plannen echter al snel gewijzigd. We zouden dinsdag iets leuks doen samen met Josien, maar uiteindelijk kon dit toch niet door gaan. Aangezien we toch al oppas hadden geregeld en er toch wel een leuke dag van wilde maken besloten we het over een hele andere boeg te gooien! We zijn wat opties langs gegaan en kwamen uiteindelijk uit op een bezoekje aan Zoo Duisburg, een van mijn favoriete dierentuinen in Duitsland mede vanwege hun rivierdolfijn genaamd Butu en koala’s.
Aan het eind van de ochtend ontmoette we elkaar bij de ingang van het park voor een gezellig dagje uit. We begonnen eerst het hele park te verkennen en af te sluiten met de dolfijnenshow. Een van onze eerste stops was mijn vriendje Butu, de Amazonedolfijn die inmiddels alweer 42 jaar oud is (leuk weetje; in het wild worden deze dieren vaak niet ouder dan 30 jaar).
Na even met hem te hebben gesocialiseerd was de rest van het park aan de beurt. Bij het Australische deel vonden wij een nieuw favoriet dier dat in korte tijd flink steeg in onze top 5… Namelijk de wombat, och wat een schatje was die kleine zeg!


Daarna was het tijd voor de koala’s, waar we best wel een tijdje bij hebben staan kijken. Wat een fascinerende dieren zijn het toch, ondanks dat ze niet veel doen. Een van de vrouwtjes had een jong in haar buidel waarvan je soms het pootje er uit zag komen, en die op een gegeven moment zelfs een klein beetje met zijn/haar voetje bewoog. Een prachtig gezicht, heel bijzonder echt.Na dit onderdeel van het park volgde de zeeleeuwenshow, een pauze bij het eettentje, de kinderboerderij en savanne onder anderen tot we bij weer een van de hoogtepunten van het park terecht kwamen. Aan de overkant van de snelweg, na een grote, prachtige brug te zijn overgelopen… kom je namelijk in het tweede deel van het park waar zich het dolfinarium, maar ook apenhuis o.a. bevindt.Bij het apenhuis buiten hadden we al gelijk een mooie ontmoeting met de orang-oetans. Een kwam gelijk naar ons toe rennen en haalde er een volwassene bij die vervolgens echt bij het raam kwam zitten voor een goed ‘gesprek’. Josien liet haar armbrace zien en je zag echt dat de aap geïnteresseerd was in wat wij lieten zien. Prachtig om mee te maken.In het apenhuis zelf en op de route daarna kwamen we nog wat leuke, mooie en bijzondere dieren tegen. En natuurlijk was de daarop aansluitende dolfijnenshow ook weer bijzonder om mee te maken. De jonge dolfijn die wij enkele jaren terug nog zo hadden zien worstelen met het meedoen aan de show was inmiddels een volwaardig onderdeel van alle oefeningen geworden. Al ging nog niet alles even gesmeerd… Hahaha! Het was weer een lekkere losse show zonder strak schema maar waar vooral lol centraal stond.


Inmiddels was het alweer namiddag en was het tijd om richting de uitgang van het park te gaan. Onderweg kwamen we wel nog een hele actieve kleine panda tegen (een van mijn andere favorieten in het park) en poseerde de maki’s ook nog even mooi voor de camera. Josien had ook nog cadeautjes voor ons mee wat natuurlijk een heel lief gebaar was… Dus al met al was het een heerlijke dag uit!


We kwamen pas in de avond thuis, doodmoe maar wel met een leuke dag achter de rug.

 De daarop volgende dagen vielen helaas een beetje in het water… Een flinke domper voor mij wetende dat vanaf volgende maand mijn moeder het weer extra druk zal krijgen met haar tweede baan dus zullen we minder uitstapjes kunnen inplannen dan. Daarom wilde ik juist goed gebruik maken van dit vrije weekje, maar helaas, mijn lichaam wilde na dinsdag echt niet meer. Mijn teen begon te ontsteking en lopen werd alsmaar lastiger voor me. Donderdag 22 oktober heb ik mezelf toch nog even naar een bos hier in de buurt kunnen slepen om op het rolstoelpad daar toch nog een lekkere wandeling te maken met de meiden. Geen Veluwe zoals gepland, maar toch even uit huis in de buitenlucht.Vrijdag besloot ik toch even door de pijn heen te bijten, ik wilde namelijk deze laatste dag van de vakantie echt nog eventje wat leuks doen. Het werd uiteindelijk een dagje shoppen, met dank aan de oppas die weer thuis geweldig voor onze meiden zorgde! Ondanks de nare herinneringen aan mijn tijd daar ging de reis naar Almere, voor een bezoek aan de Primark maar ook het centrum van de stad. We kwamen bepakt en bezakt met heel veel spullen terug, maar alles over het algemeen wel low-budget hoor! Wat kleding, makeup dingetjes, spullen voor de honden en ook nog wat eten van de toko om uit te proberen.Nadien heb ik wel wat tijd nodig gehad om bij te komen. Mijn moeder had een drukke week voor de boeg dus de afgelopen dagen heb ik vooral veel thuis doorgebracht, uitrusten en mijn lichaam de tijd gevend om te herstellen van alles. Helaas waren er ook wat stressvolle momenten de afgelopen week die voor de nodige slapeloze nachten hebben gezorgd, wat natuurlijk ook weer zo z’n effect had op mijn gezondheid. Het ‘jubileum’ van 25 oktober, waar natuurlijk heel wat nare herinneringen aan verbonden zijn, meerdere ziekenhuisafspraken voor onderzoeken en ook op het privé vlak wat nare gebeurtenissen die weer voor de nodige emoties zorgde. Maar gelukkig heb ik mijn beestenbende om mij heen, die mij ook weer door deze afgelopen week heen hebben gesleept net zoals altijd. We hebben ondanks alles dus ook deze week toch nog wat tijd kunnen vinden voor leuke wandelingen bij mooie natuurgebieden in de buurt, en ook hier thuis zorgde de dolle bende voor heel wat komische momenten die een lach op mijn gezicht toverde. We gaan nu weer een iets minder leuke tijd tegemoet met veel lange dagen op het werk voor mijn moeder, alleen thuis voor mij dus, en ook heel wat ziekenhuisafspraken in Groningen maar ook hier in de buurt dit keer. Maar we gaan ons best doen positief vooruit te kijken naar het moois wat hopelijk komen gaat, en dan doel ik natuurlijk met name op onze plannen met Glacee…

  

Een video die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) opHopelijk vonden jullie deze weblog weer interessant en natuurlijk leuk om te lezen, bedankt voor het volgen en tot de volgende keer weer!

Meer foto's van ons tripje Zandvoort staan in dit album op Facebook, meer uit Zoo Duisburg zijn in dit album op Facebook te vinden en er staan ook nog wat leuke kiekjes in de albums op de site hier. Op mijn Youtube kanaal kunnen eveneens nog wat leuke filmpjes gevonden worden. Volg ons op Instagram om op de hoogte te blijven van al onze avonturen!