Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

De Huisdier Dagen 2015 (8 november 2015)

Het was een volgepland weekend, tegen alle verwachtingen in eigenlijk! Ik ging er van uit deze komende maanden niet veel te doen te hebben, vanwege mijn moeders drukke rooster en vele werkdagen. Maar na deze week toch een klein dipje te hebben gehad vanwege alle stress rondom de ziekenhuisafspraken, en een week waarin mijn moeder toch meer werk af kreeg sommige dagen dan verwacht… Besloten we dat er dit weekend wel tijd was voor toch nog wat kleine leuke uitstapjes. Of nou ja uitstapjes.
Zaterdag stond zoals gewoonlijk weer behendigheid op het programma. Binnenkort zal ik hier een pauze bij moeten inlassen dus ik probeer extra te genieten van deze laatste paar lessen. Zaterdagmiddag bleken we bij aankomst maar met z’n tweetjes te zijn. Vanwege wat afzeggingen en geschuif in de groepen was het voor de verandering eens een lesje met twee medium springende honden, en een pittig parcours voor ons. Met aparte bochten en lastige wissels was het even een paar keer goed verkennen voor het er helemaal in zat bij mij. Waar ik normaal gesproken gemiddeld 3 rondjes loop per les, heb ik dit keer vermoedelijk meer dan het dubbele gelopen vanwege ons kleine groepje. Gelukkig wilde een mede-cursist ook wel een rondje lopen met Abby zodat die ook aan haar trekken kwam, en ik even wat langer kon uitrusten met Eevee. Maar jeetje zeg, dat was een slopende les! Na een paar keer het hele parcours te hebben gelopen mochten we ook nog een keer een kort parcours lopen wat meer op snelheid en rechte lijnen gebaseerd was. Als afsluiter mocht ik zelf iets bedenken, en heb ik met Eevee tijdens dat parcours dus nog even wat lastige elementen voor ons geoefend. Het was een erg leuke en leerzame les, maar wel een les die ik niet wekelijks zou trekken. Bij thuiskomst ben ik dan ook gauw weer terug naar bed gegaan om daar nog wat uurtjes bij te komen. Mijn voeten wilde echt niet meer, enkels klapte om bij iedere stap en alles deed pijn. Met oog op zondag was dat niet bepaald ideaal, maar met voldoende rust en een lading pijnstillers is het me toch gelukt me uiteindelijk voldoende op te peppen voor ons uitstapje te volgende dag.


Al in de ochtend stond de oppas voor de deur, met twee meiden zouden we namelijk op pad gaan om voldoende handen vrij te houden voor al onze shopplannen. De locatie van ons uitstapje… De Huisdier Dagen in de TT-hallen in Assen! Ik had van wat Facebook vrienden positieve verhalen gehoord over deze beurs en na wat snuffelen online leek het ons wel een leuk apart uitstapje voor een keertje. Helaas moesten we hierdoor de Internationale Sheltie Agility Competition 2015 laten schieten waar Abby’s zoon BeeGee aan mee deed, maar gelukkig werden we door diens bazin en alle andere deelnemers online goed op de hoogte gehouden van alles wat daar speelde.
Na wat tegenslagen onderweg (mist, navigatie die de weg niet wist en een stukje verkeerd rijden o.a.) kwamen we uiteindelijk aan het eind van de ochtend aan bij de beurs. We hadden uiteindelijk besloten om Abby & Glacee mee te nemen deze dag (Elphaba doe je toch geen plezier met dit soort uitjes, en omdat zaterdag al zo om Eevee draaide besloten we zondag Abby even wat een op een tijd te geven), en hadden ook de nodige maatregelingen genomen om de dag voor hen zo prettig mogelijk te maken. Voor Abby was de buggy mee, zodat ze af en toe zich kon terugtrekken als het te druk zou worden… En voor Glacee had ik Ashley’s oude tas uit de kast getrokken. Haar laatste ervaring op een soortgelijk evenement, een hondenshow, was niet bepaald soepeltjes verlopen dus om haar een zo veilig mogelijk gevoel te geven mocht zij lekker om mijn nek hangen om alles vanaf een wat hoger oogpunt te bekijken.


Al slalommend langs alle stalletjes zijn we heel wat leuks tegengekomen. Hoewel het merendeel van de beurs op honden gericht was bevond er achterin de hal toch ook een mooi kattenplein met prachtige rassen en fokkers om kennis mee te maken. Ook waren er meerdere stallen met reptielen en insecten zoals vogelspinnen, dwergkrokodillen en zelfs en boa die geaaid kon worden. Er was een kinderboerderij met konijnen en cavia’s maar ook een Shetland Pony om te knuffelen, een Australian Shepherd met een stel ganzen om te hoeden, een papagaaienkraam en een fretten speeltuin. Kortom een veelzijdige beurs, ondanks z’n kleine formaat. Met ik schat zo’n 100 stalletjes hadden we verwacht niet heel lang over de beurs te doen, maar uiteindelijk liepen we pas bijna 3 uur laten de TT-hallen uit terug richting de auto. Halverwege de dag heb ik ook nog met Abby even mee kunnen doen aan een workshop hoopers. Erg leuk en leerzaam, en het heeft zeker mijn interesse voor deze hondensport gekweekt! Het was wel jammer dat Abby op een gegeven moment echt overprikkeld raakte, en je merkte dat het in haar hoofdje allemaal teveel werd. Toen ben ik dus ook gestopt, om een aanval van teveel inspanningen te vermijden. De rest van de tijd daarna heeft ze voornamelijk in de buggy doorgebracht waar ze ook nog even lekker in heeft liggen slapen. Ideaal dus dat we die mee hadden, zo kon mevrouw toch genieten van de activiteiten maar ook haar rust pakken.

 


Er liepen honden van allerlei soorten en maten rond maar de meerderheid bestond toch wel uit Chihuahua’s. Leuk voor onze meiden natuurlijk, aangezien ze dat ras goed kennen en ook erg leuk vinden. Grappig genoeg was ik een van de weinige met een Chinese Naakthond op de beurs, terwijl de American Hairless Terriërs daarentegen wel weer sterk vertegenwoordigd waren. Ook apart om dit ras eens in het echt te zien, schatten van honden ook zeg. Glacee deed het ook super! Waar ik nog bang was voor wat terughoudend gedrag na haar laatste evenementbezoek was niets minder waar… In de tas voelde ze zich heerlijk op haar gemak, ze heeft haar ogen uitgekeken en vond het prachtig allemaal. Ze was relaxt, vrolijk en genoot van de aandacht die ze van voorbijgangers kreeg. Lekkers heeft mevrouw uiteraard niet aangenomen, als Chinees moet je immers wel kieskeurig blijven hè. Hahaha! Maar ook voor haar was het dus een leuke, leerzame dag.
Het shoppen wat we van plan waren te doen is ook goed gelukt. We zijn meerdere leuke winkeltjes tegengekomen, en hebben hier en daar precies de dingen gevonden die we zochten. Winkels waar ik in het verleden met veel plezier al online aankopen heb gedaan, Shopvoorjehond.nl en For My Dogs Benelux (bijbehorende winkel Exclusive For Dogs) in het bijzonder, waren ook aanwezig dus deze hebben we uiteraard even een bezoekje gebracht. Leuk om ook eindelijk de eigenaren van deze shops in het echt te kunnen ontmoeten, en ook hier slaagden we weer goed wat aankopen betreft. De buggy was overladen vol met spullen tegen de tijd dat we bij de auto aankwamen, al hebben we het nog netjes gehouden en alleen dat gekocht wat we nodig hadden of ons echt praktisch leek.


Op weg terug naar huis zijn we nog even bij de McDonalds gestopt voor een lekkere Iced Smoothie waarna we aan het eind van de middag met twee gesloopte hondjes en baasjes terug thuis aankwamen bij twee dolenthousiaste meiden die erg nieuwsgierig waren naar alles wat we hadden meegenomen. Achteraf gezien was het een pittig weekend, misschien iets te pittig voor mijn gezondheid. De komende dagen zal ik wel nodig hebben om te herstellen, en zonder pijnstillers kom ik de nachten eventjes niet meer door. Maar het was heerlijk om onverwachts toch even op pad te kunnen, er tussenuit te zijn en niet bezig te zijn met het verleden en dat was komen gaat. De meiden thuis zijn ook zoals gewoonlijk weer prima opgevangen, en zijn bij thuiskomst door mijn moeder zelfs nog even getrakteerd op een leuk tripje naar Wellerwaard. Kortom ook zij zijn niks tekort gekomen deze dagen.


En mijn eindoordeel over De Huisdier Dagen… Ik vond het een leuke beurs, het deed me erg denken aan Winner in Amsterdam en de Ijsselshow in Zwolle maar dan wel 7jr geleden. Toen er nog grote winkelpleinen waren met een veelzijdig aanbod, en echt aparte stands met hebbedingetjes die je niet makkelijk elders vindt. Dit mis ik de laatste tijd echt op de grote shows dus het is fijn dat De Huisdierdagen dit biedt voor hun bezoekers. Ook de workshops en demo’s waren leuk, en omdat het niet zo vreselijk druk was kon overal makkelijk aan meegedaan worden. De paden waren breed, het was gezellig bedrijvig dus geen nare opstoppingen of opstootjes tussen honden vanwege de drukte. Nee het was echt een gezellige beurs. Wel was de entree in combinatie met het parkeergeld misschien wat prijzig, en de beurs vooral erg gericht op (kleine) hondjes wat voor sommige huisdiereigenaren een reden kan zijn om dit evenement over te slaan. Ik weet ook niet of het voor ons een jaarlijks terugkerend uitje zal worden. Daarvoor was de beurs misschien net wat te klein, de afstand net wat te groot en de entree iets te duur. Maar zo voor een keertje vond ik het erg leuk om mee te maken en ik zou anderen ook zeker aanbevelen eens een kijkje te nemen bij een toekomstige editie van dit evenement.


Maar voor nu gaan we eerst weer even terug naar de gebruikelijke routine… En de ziekenhuisafspraken die komen gaan. Om daarna ons hopelijk weer te kunnen focussen op heel wat mooie en leuke dingen!

 

Alleen Eevee nog dan hebben alle #SpecialPrincess meiden het nieuwe kussen uitgeprobeerd. Jeetje zeg zo een succesvolle aankoop hebben we echt alweer een tijdje niet meer gehad, hihi! #Shelties #SpecialPrincess #cresteds #chinesenaakthond #chinesecrested #honden #dogs #instadogs #dogstagram #dogsofinstagram #SpecialPrincess #crestedsofinstagram #instacrested #chinesecresteddog #chinesecrestedhairless #bluemerlesheltie #chinesecresteddoghairless #chinesecrestedsofinstagram #chinesecresteddogsofinstagram #Shelties #ShetlandSheepdogs #sheltiesofinstagram #sheltiegram #sheltielove #instasheltie #shetlandsheepdogsofinstagram #powderpuff #powderpuffdog #chinesecresteddogpowderpuff #chinesecrestedpowderpuff

Een foto die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) opP.S. Het nieuw gekochte kussen valt ZEER in de smaak… Er lijkt soms wel een heuse ‘strijd’ gaande over wie er nu weer op mag liggen. Hihi! En Abby & Glacee lijken elkaar na dit tripje helemaal te hebben gevonden (al waren het altijd wel al maatjes hoor). Nieuwe BFF’s wellicht? ;)