Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

December 2015 (6 januari 2016)

De decembermaand… Altijd weer een van de drukste tijden van het jaar. Zelfs voor ons, ondanks dat wij niet eens echt iets speciaals deden met de feestdagen. Dit zal daarom ook een lange blog worden waarin ik meerdere uitjes langs ga. Hopelijk voor de liefhebbers geen enkel probleem, laten we dus gauw beginnen!

Op zondag 13 december stond een dagje Amsterdam op de planning. We wilden graag voor de feestdagen nog een keertje langs bij onze oud-buurman/goede vriend Hum, en omdat het ook nog eens mijn oma’s verjaardag was die vrijdag daarvoor (waar hij heel goed contact mee had altijd) besloten we dat weekend langs te gaan. Het werd een dagje op pad alleen met de Shelties, de Chineesjes bleven lekker thuis bij de oppas. Mede vanwege de drukte in de grote stad maar ook nog om een andere reden… Op de heenweg zijn we namelijk, nadat we Hum hadden opgepikt onderweg, even langsgereden bij een Marktplaats-aanbieder. Deze had voor een tientje twee nachtkastjes te koop, net hetgeen wat ik nodig had om mijn kamer helemaal af te maken! Enkele dagen daarvoor had ik immers mijn kamer een kleine make-over gegeven, omdat ik wel weer eens toe was aan wat nieuws maar ook vanwege alle herinneringen in mijn slaapkamer. Dit was immers toch de plek waar Ashley en ik zoveel tijd doorbrachten, wat vooral ’s nachts toch wel eens lastig was af en toe. De make-over was goed gelukt, maar de nachtkastjes die ik had staan pasten niet echt goed bij de rest van de kamer. Gelukkig de nieuwe wel, en voor zo een spotprijs kon ik deze tweedehands aanbieding natuurlijk niet laten lopen! Met een volle kofferbak vertrokken we daarna richting het Amsterdamse Bos voor een pannenkoek en lekkere wandeling met de dames. Omdat Abby helaas enkele dagen eerder een epileptische aanval had gehad besloten we de wandeling niet te lang te maken, maar genoten heeft ze samen met dochterlief Eevee zeker. Na de wandeling maakten Hum en ik nog een korte stop bij Stadshart Amstelveen, wat op dat moment bijna overspoeld werd door kerst-shoppers. Gauw ben ik winkels in en uit gegaan om de drukte zo snel mogelijk uit te zijn. Al met al ben ik wel goed geslaagd, en heb ik ook nog heel lief wat leuke items bij Kiko mogen kopen voor kerst op kosten van Hum. Een gezellig laatste dagje Amsterdam van het jaar dus.


 

Een foto die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) opDonderdag 17 december zaten we in de auto richting Ermelo. Ik heb een leuk ‘Ugly Christmas Sweater’ idee dat mijn moeder voor mij gaat uitwerken, en waarvoor ze een jaar de tijd heeft om dit af te maken. De juiste wol vinden bleek echter lastiger dan gedacht, dus nadat we een wolwinkel in Ermelo hadden gevonden die en de goede kleur had en ook nog eens niet zo duur was besloten we daar een bezoekje aan te brengen. Met alle meiden in de auto zijn we eerst nog even de bossen vlak buiten het dorp in gegaan. We kwamen op een mooi kleiduifschietterrein uit waar de meiden even lekker hebben kunnen crossen, en hebben verderop ook nog wat delen van het bos ontdekt. Na de wandeltocht hebben we even flink inkopen gedaan bij de wolwinkel waardoor we nu alles in huis hebben voor de trui van mijn dromen! Natuurlijk kon ik Ermelo niet verlaten zonder ook nog even een bezoekje te hebben gebracht aan Kerstwereld Hendriks. Omdat Eevee erg moe was van het lopen ben ik dit maal met Abby op pad gegaan de winkel in en hebben wij onze ogen weer uitgekeken naar al het kerstmoois daar.
Het eerste weekend van de kerstvakantie was al gelijk aardig volgepland. Op zaterdag vertrokken we naar Natuurpark Lelystad voor een bezoekje aan de kerstmarkt daar. Maar poeh zeg, wat een drukte… Echt niet normaal! We hebben letterlijk ruim een half uur in de file gestaan voor het parkeerterrein, en ook op de kerstmarkt zelf was het haast over de hoofden van mensen lopen. We hadden Glacee & Abby dit keer mee, om Glacee wat extra socialisatie te geven voor zoiets druks en dat was maar goed ook. Abby had het al zwaar als lopende hond, Eevee daarbij was alleen maar lastiger geweest. Gelukkig kon Glacee in de tas waardoor ze op veilige hoogte om zich heen kon kijken zonder tussen alle benen te verdwijnen. De markt op zich was wel aardig, al vond ik het als ik heel eerlijk ben niet geweldig. Het was een leuke ervaring om eens mee te maken, laat ik het zo zeggen! Maar veel meer dan dat nu ook weer niet.
Zondagavond was het weer eens tijd voor een avondje bios! Facebook vriendin Barbara zocht iemand om samen mee naar de laatste Hunger Games film te gaan, en dit leek mij ook wel een gezellig plan. Het was een mooi laatste deel, hier en daar wel wat voorspelbaar maar ach… Dat hoort ook wel bij dat soort films niet waar?! Het was in ieder geval een gezellig avondje uit en een mooi begin van de kerstvakantie zo.

De eerste dagen van de kerstvakantie verliepen rustig… We hebben vooral veel tijd thuis doorgebracht. Spelletjes gespeeld, Full House marathons gehouden (aangezien ik pas geleden de complete DVD box van alle seizoenen heb mogen lenen van een vriendin en mijn moeder en ik vroeger gek waren op die serie), geknutseld aan mijn welkomstbordje (waarin ik het hoefijzer van ‘mijn’ pony Karstad heb verwerkt), de Shelties gewassen (de Chineesjes moeten regelmatig in bad maar de Shelties moeten er toch ook z’n 3x per jaar wel aan geloven gemiddeld)… Genoeg om ons bezig te houden dus! Ook hebben we na deze zomer de zolder eens grondig te hebben opgeruimd, deze vakantie de chinskamer (wat vroeger de plek was waar mijn bureau e.d. stond) eens goed opgeruimd. Er is een hoop weggegooid, weggegeven en hervonden. Prachtig om al die herinneringen weer te vinden. Maar daarover later meer in een toekomstige blog.Ter ere van Kerstmis hadden we onze vaste oppas Tineke & Ferry uitgenodigd voor een etentje, om hen te bedanken voor alles wat zij het afgelopen jaar weer voor ons betekend hebben. Op woensdag 23 december kwamen zij dus gezellig bij ons fonduen, en hebben we heerlijk gegeten en gekletst.
Om Kerst niet helemaal aan ons voorbij te laten gaan besloten we eerste kerstdag voor het eerst zelf pizza te maken. Dit bleek nog een flinke klus achteraf, maar jammie wat waren ze lekker zeg! Zeker voor herhaling vatbaar, en ik zal jullie nog eens beter vertellen, toevallig hebben we vandaag ook weer pizza gebakken omdat het ons zo beviel. Inmiddels weten we al iets beter wat we wel en niet willen, maar voor onze eerste poging hebben we gebruikt gemaakt van drie soorten saus. Een saus gemaakt door mijn moeder, een saus die bij de bodem zat en een saus die we apart kochten. De laatste is onze strenge selectie niet doorgekomen, maar de overige twee vonden we eigenlijk beiden heerlijk!
We maakten ook nog een Cookie & Creamtaart van Dr. Oetker tijdens de Kerstdagen. De taart zag er heerlijk uit op de verpakking, en was ook niet heel lastig om te maken. De smaak viel helaas wel iets tegen… Zeker niet vies of slecht of zo, maar gewoon weinig aan. Dit probeersel was helaas dus niet voor herhaling vatbaar, maar wel weer een leuke bezigheid tijdens een van onze vrije avondjes deze vakantie.


Een video die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) op

 
Maandag 28 december wilden we graag naar een mooi natuurgebied in ons land voor een lekkere wandeling. Omdat we drukte wilde omzeilen moest dit wel een groot natuurgebied zijn, waardoor onze keus uiteindelijk op de Veluwe viel. Na een kleine drie kwartier rijden kwamen we aan op een prachtig heidegebied, middenin Nationaal Park De Hoge Veluwe genaamd de Elspeetsche Heide. Jeetje zeg wat mooi, ik kan nog steeds zo onder de indruk zijn van de Nederlandse natuur soms… We hebben onze ogen uitgekeken, en ook de meiden vonden het een heerlijke wandelplek. Lekker veel plekjes om te snuffelen, bijna niemand in de wijde omgeving te bekennen en vrij uitzicht om ons heen alle kanten die we op keken. We zijn onderweg enkele ruiters, een paar wandelaars en twee helikopters (vanuit de legerbasis nabij) die overvlogen tegengekomen maar in de twee uur dat we daar hebben lopen ronddwalen met heerlijke weersomstandigheden viel de drukte ons reuze mee. Natuurlijk kon ik het niet laten ook wat mooie kiekjes te schieten daar. En zeg nou zelf, dit is toch een adembenemend mooi uitzicht…


De dagen in aanloop naar Oudejaar hebben we zoveel mogelijk geprobeerd alle knallen te vermijden. Het vuurwerk bij ons in de buurt viel gelukkig de meeste dagen nog wel mee, tot 29 december. We werden die avond opgeschrikt door een aantal keiharde knallen vlak achter ons huis, die Glacee die tegen het raam aan die kant lag te slapen flink deden schrikken. De arme meid zat helemaal te trillen, zo zielig! De volgende dag zijn we toch even lekker met haar op pad geweest voor wat afleiding en heeft ze gelukkig met de meiden (aangelijnd uiteraard) genoten in een bos buiten de bebouwde kom, waar alleen enkele knallen in de verte te horen waren.
Op oudejaarsdag  kregen we ’s middags bezoek. BeeGee en zijn baasjes Josien & Roel en huisgenoot Beagle Puk kwamen bij ons oud en nieuw vieren dus stonden voor de deur voor een gezellige maar vooral ook rustige oudejaarsavond. Die middag zijn we nog even met alle hondjes er op uit gegaan naar een natuurgebied hier niet ver vandaan. Gelukkig waren ook daar alleen maar in de verte knallen te horen en hebben de Shelties dus zelfs nog even lekker los met elkaar kunnen dollen. Ook Puk & Glacee genoten zichtbaar van het uitje, ondanks hun schrik voor vuurwerk hier thuis. En Elphie was misschien wel de stoerste van het stel en heeft geen enkel moment op of om gekeken van de knallen (ook niet rond middernacht die avond) en dus heerlijk gewandeld met de rest van de hondjes. ’s Avonds hebben we gefonduud, een film gekeken, (af en toe hilarische) spelletjes gespeeld en tv gekeken met alle gordijnen dicht en het volume van de TV keihard aan om het geluid van de knallen buiten te doen verdwijnen. In tegenstelling tot voorgaande jaren was Abby een beetje onrustig de eerste uren, maar tegen middernacht was dit gelukkig over en was ze heerlijk bezig met de Kongs die we hadden uitgedeeld als afleiding. Ook Glacee wende steeds meer aan de knallen en begon steeds meer op haar oude zelf te lijken naarmate de uren vorderden (in het verleden is ze immers nooit bang geweest voor vuurwerk). De andere meiden hadden zoals gewoonlijk niet echt ergens last van en gingen gewoon hun gang. Alleen Puk had het wel echt even zwaar toen de klok middernacht sloeg. De arme jongen verschool helemaal onder de kerstboom in een hoekje om maar zo min mogelijk te horen. Gelukkig was de ergste herrie hier om 00.30u voorbij dus kon hij daarna weer wat meer ontspannen en enkele uren later aan zijn nachtrust beginnen.Nieuwjaarsdag vertrokken onze gasten alweer, maar niet voordat we eerst nog even gezellig samen met nieuwe jaar hadden ingeluid met een wandeling! We besloten een voor ons nieuwe plek te bezoeken, namelijk het Heerderstrand wat ook deel uitmaakt van de Veluwe. Eenmaal daar aangekomen was het even zoeken naar een goed pad, en vanwege de drukte op het strand besloten we eerst buitenom te lopen in de hoop dat het nadien wat rustiger zou worden in het losloopgebied. Helaas bleek de wandeling hierdoor toch wat te ver voor mijn moeder, wiens hamstring op een gegeven moment echt begon op te spelen. Zij is dus uiteindelijk teruggelopen met de Chineesjes terwijl ik met de Shelties en onze gasten nog een stukje verder liep richting het strandje. Het was een prachtige omgeving, bos, water en ook in de hoogte wat heidegebied leek het wel. Lekker wandelen tot ik de eerste grote schrik van het nieuwe jaar kreeg… Opeens uit het niets besloot Abby mijn moeder te gaan zoeken, keerde zij zich om en zette ze het op een rennen het bos in. Ik heb van alles gedacht in die seconden dat ze van mij wegliep en niet luisterde naar mijn vraag om terug te komen. Eevee ging er gelijk achteraan, naar mijn idee om haar terug te halen, maar kon haar in eerste instantie niet eens bijhouden zo snel ging ze. Gelukkig maakte ze rechtsomkeert toen er tegenliggers aankwamen en ze zag dat dit niet mijn moeder en de Chineesjes waren. Ze kwam ineens netjes terug en voor me zitten alsof er niks aan de hand was. Na een beloningssnoepje heb ik mevrouw nadien toch maar aan de lijn gehouden want zo een situatie wilde ik niet nog een keer meemaken! Gelukkig hebben we de wandeling wel nog kunnen afsluiten met een prachtige foto van moeders en haar twee kinderen… Vlakbij het kunstwerk De Ontmoeting. Een mooi beeld om het nieuwe jaar in te luiden, waarin hopelijk vrienden en hondenfamilies een grote rol zullen spelen! ;-)
Het laatste weekend van de kerstvakantie sloten we af met een bezoekje aan onze oppas, die eerder deze vakantie al bij ons waren komen eten. Zeer onverwacht hadden zij het nieuwe jaar namelijk ingeluid met een nieuwe huisgenoot… Kleine Diva, een Chihuahua (mix, met waarschijnlijk wat Tibetaans Spaniel bloed in zich) van 5 jaar oud. Uiteraard wilden wij deze kleine dame wel even in het echt ontmoeten, en om onze meiden ook alvast aan haar te laten wennen besloten we de Shelties mee te nemen naar deze eerste ontmoeting! Diva was in eerste instantie nogal onder de indruk van al het geblaf, maar had gelukkig al gauw door dat onze moeder en dochter meer luidruchtig dan iets anders waren. Eenmaal daar kreeg ik ook mijn koekoeksklok terug, die al jarenlang kapot in de kast lag. Deze klok die ik destijds nog toen we in Amsterdam woonden heb gekocht, was inmiddels alweer een aantal jaren defect tot mijn grote spijt. Ik was dan ook erg blij dat de klok uiteindelijk toch gemaakt kon worden, en de reactie van de dames thuis bij de eerste ‘koekoek’ was ook absoluut de moeite alleen al waard, hihi! Ook heeft Ferry mij geholpen om het bordje waarin een hoefijzer van Karstad centraal staat, officieel af te maken deze kerstvakantie. Door een klein stukje af te vijlen en de juiste schroeven mee te geven kon ik die avond dit project afronden en heb ik daarmee ook mijn persoonlijke welkomstbord af. Nu nog een mooi plekje vinden om ‘m op te hangen alleen! De ontmoeting met Diva was erg gezellig en we hebben deze lieve dame gelijk in ons hart gesloten. Binnenkort hopen we ook langs te kunnen gaan met de Chineesjes in de hoop dat het tussen hen ook klikt en Diva uiteindelijk gewoon mee kan hier naartoe als er opgepast wordt op onze meiden.


Een video die is geplaatst door Wichita van Rijkom (@wichitavrijkom) opEn dat was het dan alweer… Het einde van een jaar, het begin van een nieuw jaar. Een nieuw jaar gevuld met heel veel plannen die grotendeels om de hondjes draaien. En om daar maar gelijk op in te gaan, nee helaas, Glacee is nog altijd niet loops. Inmiddels is ze een nieuw record aan het vestigen en de 9 maanden al ruim voorbij die het de vorige keer duurde tussen de loopsheden in. We gaan er dus van uit dat ze ieder moment loops kan worden, hebben ook al meerdere symptomen gezien die hier op wijzen, maar de echte loopsheid blijft nog even uit. We hopen in ieder geval gauw die fase in te kunnen gaan, zodat die zo gewenste pups over enkele maanden dan eindelijk geboren zullen worden!
Mijn doel is om ook dit jaar weer zeker een hoop blog posts te schrijven, en hopelijk zal iedereen deze weer met net zoveel plezier lezen als voorgaande jaren. Graag sluit ik deze blog af met een cliché tekst die misschien wat standaard klinkt maar daarom zeker niet minder waar is… De beste wensen voor en een voorspoedig 2016 toegewenst iedereen!

Meer foto's van de Elspeetsche Heide wandeling staan in dit album op Facebook.
Volg mij via Instagram of stuur een vriendschapsverzoek via Facebook (graag dan wel even met een bijgevoegde PB zodat ik weet wie je bent, anders zal ik het verzoek waarschijnlijk niet accepteren) voor meer updates van mij en mijn meiden!