Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Dierenpark Amersfoort & Tulpenroute (23 apr 2016)

Ik begin de blog deze keer eens anders dan normaal, met een foto… Een foto die ik afgelopen donderdag heb gemaakt en waar ik nog altijd erg trots op ben. Een van de witte tijgers in Dierenpark Amersfoort.Het is inmiddels meivakantie hier! Twee weken vrij(heid) en eventjes niet zo erg met de agenda’s bezig zijn. Toch hebben we in aanloop naar de vakantie ook wel het aardige ondernomen.
Donderdagmiddag zijn we met de Shelties naar Dierenpark Amersfoort gereden om te genieten van de heerlijke voorjaarszon en prachtige dieren daar. Om onze aandacht goed op hen te kunnen richten bleven de Chineesjes thuis, wel bij de oppas hoor, zodat ook zij geen aandacht tekort kwamen.
Het was achteraf gezien echt een perfecte dag om een dierentuin te bezoeken, en waar we normaal gesproken in 2 uur makkelijk het hele park door zijn kwamen we nu bijna tijd tekort. Zonder jas hebben we de oude en nieuwe delen bekeken, en met name complimenten voor de nieuw aangebouwde gebieden want die zien er echt geweldig uit! De dieren waren allemaal lekker actief, wat foto’s en filmpjes maken erg makkelijk maakte. De olifanten waren aan het spelen en dollen met speeltjes in hun verblijf en elkaar, de vogels poseerden netjes voor de camera en de lynx werd speciaal even wakker toen ik voor zijn verblijf stond.
Na een lunchpauze op het terras ben ik even zonder de meiden het Snavelrijk in gegaan terwijl mijn moeder buiten met hen bleef wachten. Best intimiderend om een volière in te lopen wetende dat hier vale gieren en maraboes je pad zullen doorkruisen en zomaar over je hoofd kunnen vliegen. De vogels bleken wel overduidelijk gewend aan (beschaafd) publiek want de meeste zaten dicht tegen het pad aan zichzelf te plukken of het publiek aan te staren.Na de roofvogels te hebben bezocht kwamen we via de savanne bij een ander 'nieuw' deel… Namelijk De Grote Wildernis, verschillende eilandjes waar je met een fietsboot langs kunt varen of via een brug op kon komen. Omdat de apen hier los liepen moesten de meiden weer even achter de brug wachten terwijl ik de pas geboren ringstaartmaki mocht bewonderen vlak voordat deze met moeders terug het binnen verblijf in ging.

Tegen het eind kwamen we via de vari's uit bij de katachtige verblijven waar de witte tijgers erg actief waren. Ze stonden al klaar voor het raam toen we kwamen aanlopen (en joegen de Shelties op een gegeven moment even de stuipen op het lijf, sorry meiden!) en zochten me ook steeds op door mijn kant op te lopen. Een van de mooiste dieren van het park als je het mij vraagt, echt wauw!Het einde van het park leverde ons nog twee verrassingen op. Te beginnen met de 9 maanden oude nieuwe Rode Panda broertjes uit Tsjechië die sinds drie weken in het park wonen. Een nieuwsgierig maar ook nog wel ietwat terughoudend stel. Vooral de honden vonden ze erg interessant, maar echt dichtbij komen zodra er oogcontact werd gemaakt durfden ze nog niet. De meeste interactie vond echter plaats bij onze goede oude bekende Bruine Beren. Deze beren hadden met onze vorige hond Belle altijd al een mooie klik, wilden zelfs met haar spelen in het verleden… En ook Eevee heeft al eens contact met hen gehad al was dit wel erg spannend voor haar vanwege het feit dat de beer onverwachts tegen het glas aan sprong haar kant uit terwijl zij als vier maanden oude pup onschuldig stond te kijken. Ook dit keer rook een van de beren de meiden gelijk en begon deze onze meiden op te zoeken in het publiek. Uiteindelijk ben ik voorzichtig voor het glas gaan zitten zodat de beer Eevee goed kon bestuderen maar zij niet van hem/haar zou schrikken. Dit ging goed, waarmee Eevee weer een belangrijke angst heeft overwonnen na dat incident jaren geleden. En de beer leek het allemaal reuze interessant te vinden, dus ook voor hem was het een avontuurlijke dag op deze manier.
Moe maar voldaan kwamen we een klein uurtje voor sluitingstijd weer terug aan bij onze auto. De meiden sliepen al gelijk op weg terug naar huis en eenmaal thuis kregen we een warm onthaal van de Chineesjes. Zij hadden gelukkig ook een fijne middag achter de rug gevuld met zonnen in de achtertuin en knuffelen op de bank.

 Iets anders wat ik nog in deze blog wil delen is niet zozeer een verhaal van iets wat we hebben meegemaakt, maar wel een aantal foto’s die ik jullie niet wil onthouden. Het is immers weer april, voorjaar, en dat betekent dat het Tulpenfestival weer plaatsvindt bij ons hier in de Noordoostpolder! Een aantal weken lang is de hele polder gekleurd in prachtige tulpenvelden en staan bij de dorpen tulpenmozaïeken. Hoewel de meeste velden (vanwege het slechte weer tot nu toe) nog moeten opkomen was een tulpenbelevingsveld gelukkig wel al volop in bloei en open om wat mooie kiekjes in te maken van de meiden. Hier enkele foto’s dus die van de week zijn gemaakt daar…
Een foto die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) opVoor meer foto’s van ons dierentuinbezoek kan in dit album op Facebook gekeken worden, meer foto’s van de Tulpenroute kunnen in dit album op Facebook gevonden worden en ook in de individuele albums van de meiden zijn de foto’s hierboven te vinden natuurlijk.