Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Meivakantie 2016 (16 mei 2016)

De meivakantie zit er voor ons alweer op… Twee weekjes vrij zijn voorbij gevlogen!
De eerste week begon met een ietwat valse start. Vele plannen vielen letterlijk en figuurlijk in het water, het slechte weer gooide nogal wat roet in het eten. Gelukkig vermaakte de meiden (en andere dieren ook natuurlijk) zich prima binnenshuis (en ik ook met een van mijn verjaardagscadeaus, zie hieronder, hahaha) en konden onze lesjes Neuswerk met Glacee in een overdekte loods gewoon door gaan.
Met Koningsdag heb ik mezelf toch even naar het centrum gesleept om een klein beetje van de feestvreugde ook zelf mee te maken. Wonder boven wonder hielden we het bijna de hele dag droog hier en was de temperatuur ook nog eens best lekker, wat helaas ook weer voor aardig wat drukte overal zorgde. In het centrum besloot ik Eevee nog even met haar dekje op te trainen en ondanks de vele prikkels deed ze het erg goed. De leukste opmerking van de dag kwam van een jochie die in het voorbijgaan tegen zijn vriendje zei “Kijk die hoort bij de beveiliging” over Eevee in functie.


Donderdag had ik een mooi plekje op de Veluwe uitgezocht om te wandelen. Na Buienradar goed in de gaten te hebben gehouden de hele dag besloten we ’s middags met goede moed die kant uit te vertrekken. Halverwege de rit brak achter het noodweer alweer los… Dat was niet gepland! Hagel en regen volgde en hoewel het tegen de tijd dat we op onze bestemming aankwamen was veranderd in licht gespetter bleek de wandelplek vinden ook zo makkelijk nog niet. Na een half uur rondrijden besloten we het dan ook maar op te geven, de plek waar we heen wilde was niet te bereiken met de auto en een wandeling van een paar kilometer voor we er waren zagen we zowel fysiek niet zitten als met de weersomstandigheden. We hebben dus onze auto aan de kant van de weg bij Landgoed Hulshorst geparkeerd en zijn hier een klein stukje met de meiden gaan wandelen. De hagel konden we helaas niet voor blijven dus nat en koud kwamen we weer terug bij de auto.


Vrijdag hebben we de plannen daarom ook maar iets gewijzigd om zodoende toch nog het beste van die middag te maken. Nadat mijn moeder met de Chineesjes hier in de buurt een flink stuk had gelopen vetrokken we met de Shelties richting Almere. Eenmaal hier aangekomen werd ik na een rondje wasstraat (waarin met name Eevee haar ogen uitkeek) afgezet in het centrum bij de Primark zodat ik daar even kon shoppen terwijl mijn moeder in een nabijgelegen parkje lekker ging wandelen met moeder & dochter. Altijd weer spannend om daar alleen te shoppen, maar gelukkig ken ik de winkel inmiddels goed genoeg dat ik me hier binnen redelijk voel (al zou ik het nog niet echt op m’n gemak willen noemen). Na een goed geslaagd shoptripje (met twee shirts, een regenjas, dekbedovertrek, drie makeup items, drie tuinlampjes en vijf gezichtsmaskers) zijn we teruggereden via de Oostvaardersplassen waar we oog in oog kwamen te staan met o.a. een grote kudde Konikpaarden en verschillende vogels.

 

 

Driving through the #Oostvaardersplassen, taking in all the beauty around us! 💚 | #Flevoland #flevolandschap #natuur #nature #nature_perfection #naturelovers #natureatitsbest #natureatitsfinest #naturepark #vogels #birds #birdsofinstagram #birdstagram #birdsofinstagram

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 

 

 

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 
Dat weekend bestond voor mij weer uit veel uitrusten en bankhangen, wachtend op beter weer. Wat gelukkig ook kwam! Mijn moeder heeft de handen flink uit de mouwen gestoken en de voortuin en auto van binnen onder handen genomen, en maandag hebben we gebruik gemaakt van het betere weer door de halve mozaïekroute te rijden langs enkele van onze favorieten.    

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 
Dinsdag zijn we weer een stuk gaan lopen in het Natuurpark Lelystad met de meiden, weer eventjes kijken bij de Wilde Zwijnen. Waren ze de vorige keer nog schuw en zelfs ietwat vijandig... Ditmaal stonden ze naast het hek te eten en liepen ze zelfs met ons en de honden een stuk mee. De meiden hebben hun ogen uitgekeken en een ding werd ons al gauw duidelijk… Elphaba komt veel liever een wild zwijn tegen tijdens een wandeling dan een onbekende hond. Hahaha! 


Woensdagmiddag had ik een lang uitgestelde afspraak bij de kapper, waarna we ook nog langs wat winkels in het centrum zijn gegaan. Mijn as armband was een dag eerder kapot gegaan maar kon gelukkig ter plekke gemaakt worden bij de juwelier, en die ochtend werd er ook een langverwacht pakketje uit de VS bezorgd. Aan het eind van de middag zouden we nog eventjes wat foto’s bij het Tulpenbelevingsveld maken samen met de hondjes van mijn nieuwe kapsel in mijn nieuwe net uit Amerika geleverde shirt. Dit verliep echter niet geheel volgens plan toen mijn moeder op weg terug naar Friesland om Abby bij de oppas op te halen voor een afgezette snelweg kwam te staan en uiteindelijk ruim 2 uur deed over een ritje van normaal gesproken nog geen drie kwartier. Gelukkig konden we in de avond nog terecht bij de tulpenvelden die we toen ook nog eens helemaal voor ons alleen hadden voor toch nog een paar leuke kiekjes.Vrijdag hadden we een wandeling op de Veluwe samen met al onze meiden en wat Facebook vrienden. Met zes personen (waarvan twee afkomstig uit België) en in totaal 10 hondjes (waarvan 2 Chineesjes en 8 Shelties) hebben we even heerlijk gewandeld over de heide bij Heerde. Ook dit tripje was bijna niet doorgegaan door een wegafzetting wegens een ongeluk maar gelukkig konden we deze door wat binnendoor routes omzeilen en kwamen we alsnog aardig op tijd aan op onze bestemming. We hebben zo’n 3 uur over de heide lopen struinen in een heel rustig wandeltempo en met vele (water)stops tussendoor vanwege de hitte. Halverwege de route kwamen we ook nog een lekker watertje tegen waar de hondjes even konden pootjebaden en al met al was het met het in de schaduw en met af en toe een verkoelend windje best goed uit te houden. We sloten de middag af met wat ijsjes/milkshakes bij de lokale kiosk en konden met tien zeer vermoeide hondjes daarna weer terug naar huis.
 

(Niet alle foto's hierboven zijn door mij gemaakt, meer foto's van de wandeling kunnen in dit album en dit album op Facebook gevonden worden)


Zaterdag was de verjaardag van Ashley. Ze had die dag 9 jaar moeten worden maar heeft helaas haar 8ste verjaardag nooit gehaald. Gone too soon, maar voor altijd in ons hart. Ter ere van haar geboortedag heb ik een collage gemaakt van ieder jaar dat zij bij ons was. Tien foto’s in totaal omdat ze van 2007 tot 2015 in ons leven was en ik extra nog een foto van ons afscheid heb toegevoegd.

Een foto die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 
Gelukkig heb ik veel afleiding gehad waardoor ik mijn emoties goed de baas kon blijven. ’s Middags kwam Simone met haar jongens Cody (Abby’s halfbroer) en Flynn (onze logee van vorig jaar, zie hier) namelijk eventjes langs om een soort van dubbele verjaardag te vieren. Zij was namelijk afgelopen week jarig, ik in april en omdat wij beiden niet echt verjaardagsvisite hadden gehad/zouden krijgen besloten we op een andere dag er gezellig samen iets van te maken. Dit is uiteindelijk goed gelukt want we hebben een hele gezellige dag gehad! We hebben met de hondjes in het bos gewandeld, gezellig wat gegeten samen hier thuis en foto’s gemaakt bij de Tulpenroute. De honden hebben het allemaal heerlijk naar hun zin gehad (de Chineesjes staan overigens niet op de foto’s met Cody en Flynn maar waren er wel gewoon bij hoor het grootste deel van de middag, zij zijn alleen op een ander moment uitgelaten bij het water op een van hun favoriete plekken en toen Simone en ik foto’s in de tulpenvelden gingen maken zijn zij thuis gebleven bij mijn moeder) en wij mensen zeker ook!
(Sommige foto's hierboven zijn gemaakt door © Simone Weyrer)


De dag werd helaas wel iets minder fijn afgesloten… Op weg terug naar huis na het fotograferen vonden we aan het eind van onze straat een zwaar gewonde kat op de weg. Hij/zij leefde nog toen we aan kwamen rijden maar overleed ter plaatse. Van omstanders hoorde we dat de betrokken automobilist was doorgereden maar wellicht ook niks gemerkt had van het hele voorval. Ik had het nummer van de dierenambulance in mijn gsm staan dus heb die gelijk gebeld terwijl Simone het beestje in een doek wikkelde en aan de kant van de weg legde. Uiteindelijk is het dier later die avond opgehaald en zou er gekeken worden of de eigenaar doormiddel van een chip of zoiets dergelijks nog gevonden kon worden.  Maar wat een triest beeld om te zien zeg, zo een diertje vechtend voor zijn/haar leven wetende dat je niks kunt doen. We konden niet meer doen dan wat we hebben gedaan maar het blijft toch een nare ervaring natuurlijk.
Uiteraard mocht dit echter niet onze hele dag in de weg zitten, hoe naar zoiets ook is. We hebben een hele gezellige dag gehad samen met de hondjes met ook nog eens prachtige foto’s als eindresultaat. Absoluut voor herhaling vatbaar dus, evenals onze wandeling van vrijdag!
Zondag was het natuurlijk Moederdag en hoewel wij zelf eigenlijk weinig met deze ‘feestdag’ hebben besloot ik online wel even onze dieren in het zonnetje te zetten. In het bijzonder onze moeder van tien, Abby natuurlijk! Zeg nou zelf, een betere moeder van tien kun je je toch bijna niet voorstellen… ;-)

 

Happy mother's day to the best mother of ten I know, our precious Abby, and of course my own mom @sp_monique178 as well! 😄💞 | #mothersday #happymothersday #instadogs #dogstagram #dogsofinstagram #sheltiesofinstagram #sheltiegram #sheltielove #instasheltie #shetlandsheepdogsofinstagram #Shelties #ShetlandSheepdogs #honden #dogs #tricolorsheltie #sheltiepuppy #puppies #shetlandsheepdogpuppy #sheltiepup #sheltiepuppies #puppylove #puppy #puppys #puppysofinstagram #bluemerlesheltie #pups #pupsofinstagram #SpecialPrincess #proudbreeder #moederdag

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op


Al met al hebben we best een fijne meivakantie achter de rug. Ik had graag meer willen doen, maar de weersomstandigheden en ook mijn gezondheid hier en daar stonden gewoon niet meer toe. We hebben het beste gemaakt van de dagen dat we wel op stap zijn gegaan en met name de laatste week hebben we nog veel leuke uitjes kunnen plannen. De honden hebben in ieder geval een heerlijke twee weken achter de rug, en wij als baasjes hebben ook wat kunnen bijkomen en bijslapen van alle gebruikelijke verplichtingen.
Dat was bij deze dan weer de weblog voor deze keer. Volg mij via Instagram of stuur een vriendschapsverzoek via Facebook (wel met een PBtje dan want ik voeg niet zomaar iedereen toe) om op de hoogte te blijven van al onze avonturen en tot een volgende blog weer hè natuurlijk!