Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Juni activiteiten 2016 (20 juni 2016)

Probeer ik normaal gesproken alle uitjes een beetje gespreid door het jaar heen te plannen… Om de een of andere reden wil dat in juni meestal niet lukken. Vorig jaar ook al had ik 3 concerten gepland staan deze maand, en dit jaar is de maand juni weer volgepland met allerlei activiteiten. Leuke activiteiten wel te verstaan, dus genoeg om over te bloggen!
Begin deze maand zijn we naar de opnames geweest van de allereerste aflevering van seizoen 2 van RTL4’s Dance, Dance, Dance. Ver na middernacht kwamen we uiteindelijk thuis van dit avondje tv opnames dat eigenlijk maar tot een uur of 22 had moeten duren. Wat een zit, wat een dag, wat een organisatie... Er kon veel gezegd worden over de gang van zaken in Studio 22 op het Mediapark vandaag, maar gelukkig was de show prachtig en hebben we uiteindelijk genoten van alle acts. Het is alleen jammer dat er al met al toch wel een beetje een domper heerste op de hele avond vanwege de organisatie die zo te wensen over liet. We waren echt helemaal gesloopt, maar dit gold zeker ook voor alle deelnemers en medewerkers backstage want niemand was volgens mij blij met hoe het allemaal verliep. Helaas mag ik hier nog niks inhoudelijks over vertellen en heb ik zelfs een contract dat toeziet op mijn geheimhouding hierover moeten ondertekenen. Maar ik kan wel alvast verklappen dat er echt waanzinnige koppels bij zitten dit jaar. Jeetje zeg sommige BN’ers hebben ons echt versteld doen staan deze avond. De uitzending zelf zal te zien zijn op zaterdag 3 september, de allereerste aflevering van seizoen 2  en hij is zeker de moeite waard om te kijken. Op de site van Dance, Dance, Dance kan in aanloop naar dit seizoen alvast informatie over de show, de koppels en leuke behind the scenes info gevonden worden en dit leuke filmpje van ons als publiek wat gemaakt werd tussen de opnames door plaatste Timor nog op zijn Instagram enkele dagen na de opnamedag.

 

 

How we spend our time in between takes during the #dancedancedance taping this Thursday! 😂 | #Repost @timorworld with @repostapp ・・・ I certified the @rtldancedancedance audience of show 1 with some swag...they all left knowing how to DAB🙌🏽💯😂 #RTLDAB #AMAZINGAUDIENCE - #DDD #rtl #rtlmediagroup #rtl4 #tvopname #tvopnames #opnames #taping #tvtaping #tvrecording #studio22 #mediapark #mediaparkhilversum #rtldancedancedance #publiek #audience #tvaudience #tvpubliek

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Dinsdag 14 juni ben ik ’s avonds nog even gezellig met een vriendin naar de bioscoop geweest. Alice Through The Looking Glass stond op het programma, het vervolg van de in 2010 verschenen film Alice in Wonderland. Ik moet eerlijk bekennen dat het eerste deel niet heel veel indruk op mij maakte destijds maar ik had wel weer eens zin in een avondje film dus was erg benieuwd naar dit vervolg. Onze bioscoop had dit weekend toevallig nieuwe extra luxe stoelen geïnstalleerd in zaal 2 en aan ons de eer om als allereerste gasten deze stoelen uit te testen. Nou ze zaten heerlijk hoor, dit was pas echt relaxt een filmpje kijken met onze 3D brillen op in de lekkere fauteuils! De film zelf viel ook zeker niet tegen. Eerlijk gezegd vond ik ‘m echt stukken beter dan het eerste deel. Er zat meer diepgang in, meer verhaal, het was allemaal ook duidelijker te volgen en was bovenal gewoon een film die in z’n algemeenheid stukken beter in elkaar zat dan diens voorganger. Natuurlijk hebben we tussendoor ook nog gezellig gekletst dus was het een fijn avondje bios voor ons.

 


Donderdag was het dan eindelijk tijd voor het concert waar ik al sinds begin dit jaar naar uitkeek… De Get Weird Tour van Little Mix! Veel mensen vroegen mij verbaasd wie deze band was toen ik destijds enthousiast vertelde kaarten te hebben gescoord voor hun in 5 minuten uitverkochte concert in de HMH. De dames worden vaak vergeleken met One Direction, mede ook omdat zij zijn ontstaan door X-Factor en dit programma zelfs hebben gewonnen maar eigenlijk vind ik dat ze hiermee wat tekort worden gedaan. Jade, Jessy, Leigh-Anne en Perrie zijn immers een meidenband met veel meer in hun mars dan de gemiddelde girlband. Met hun verkoopcijfers hebben ze de Spice Girls inmiddels al ingehaald en met hun schrijfkunsten hebben ze nummers geschreven voor o.a. Britney Spears en Iggy Azalea (Pretty Girls). In Nederland zijn ze helaas nog niet zo bekend maar in Groot Brittannië, de VS en zelfs Japan zijn ze inmiddels al aardig populair wat op hun Youtube kanaal ook wel duidelijk naar voren komt (hun meest populaire single Black Magic heeft bijna 200 miljoen views). Maar goed, genoeg feitjes over de meiden, het gaat immers om het concert. We vetrokken aan het begin van de avond richting Amsterdam waar we uiteindelijk eerst nog even wat aten bij McDonalds en hebben geshopt bij Ikea voor we bij de Heineken Music Hall aankwamen. We waren wat laat dus het voorprogramma was al bezig bij binnenkomst, maar dit zorgde wel voor geen rijen bij de voordeur en lekker rustig binnenkomen op onze plaatsen. Erg goede plaatsen overigens, rij 12 pal voor het podium! De Britse Philippa Hanna opende de avond en hoewel ik haar muziek niet echt goed kende kreeg ze de zaal toch wel echt goed mee met haar optreden. Met name haar covers van bijvoorbeeld Sam Smith’s Stay With Me deden het goed in de zaal maar ook haar eigen nummers zorgden voor een gezellig sfeertje. Na dit voorprogramma duurde het uiteindelijk nog ruim een half uur voor Little Mix uiteindelijk op het podium verscheen maar gelukkig hebben we ons niet verveeld in die tijd. De pauzemuziek was verrassend goed te noemen, van Bruno Mars en Katy Perry tot een medley van Grease en de begintune van Friends. Lekkere meezingers waar het publiek dan ook goed gebruik van maakte. Het zorgde gelijk voor een gezellige sfeer waardoor je toch de avond al een stuk lekkerder dan anders in gaat! Hoewel de doelgroep van Little Mix met name uit tienermeiden en ook wel de LGBT community bestaat waren er hier en daar toch ook wel wat mannen en dames van andere leeftijden in de zaal te vinden. Kortom een lekkere ‘kleine mix’ van leeftijden, pun intended. ;-)

 

 

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op


Het concert begon nogal uit het niets uiteindelijk toen de 4 dansers van de meiden op het toneel verschenen. De dames openden met albumtrack Grown, een nummer wat ze schreven samen met Jess Glynne en wat ook typerend is voor de groei die de meiden door de jaren heen hebben meegemaakt. Destijds toen ze begonnen waren ze een typische girlband met lekkere popmuziek maar ook een duidelijke boodschap, lief zijn voor jezelf ongeacht hoe je er uit ziet en houden van wie je bent. Hun tweede album liet een ietwat volwassenere kant zien met ook meer R&B invloeden in hun nummers. Hun derde, meest recente album is lekker quirky, gaat alle kanten op qua sound maar is bovenal een stuk sexyer dan de vorige albums. Volwassener, net zoals de meiden zelf inmiddels!

Kijk in de omschrijving op deze pagina voor een lijst van titels incl. starttijden van de nummers die in de bovenstaande video voorbij komen...


Wat volgde was een mix van oude en nieuwe nummers. Tijdens Change Your Life was een leuke fanactie bedacht waarbij het hele publiek ineens papiertjes met de tekst ‘You’ve changed our lives’ omhoog hield waardoor de dames zichtbaar geroerd waren. De meiden hadden ook leuke interactie momenten met het publiek tussendoor en halverwege de show volgde zelfs een battle tussen de jongens en de meiden in de zaal. De familie van Leigh-Anne zat in de zaal dus er was ook hier en daar een kleine persoonlijke noot, en de (dans)medley zorgde er voor dat iedereen lekker meedanste.

 

(TIP: let vooral op de noot van Perrie bij 01:58min)


Het nummer Secret Love Song pt. II (de versie zonder Jason Derulo voor de kenners) droegen de dames op aan de slachtoffers van de aanslag in Orlando. Een mooie ode aan ‘verboden’ liefde, die eigenlijk helemaal niet verboden zou moeten zijn natuurlijk.


Alle plaatsen waren zitplaatsen maar voor het eerst in ik schat zeker zo’n 10jr heb ik het hele concert lang uiteindelijk gestaan. Wel met hier en daar wat hangen op de stoelen hoor, want soms redde ik het nauwelijks nog om op de been te blijven. Maar de meiden zorgden, samen met het publiek, voor zo een leuk sfeertje dat zitten eigenlijk niet goed voelde. Voor mij was Salute het moment om even helemaal los te gaan, dit heerlijke anthem brengt mij thuis achter de computer al vaak aan het swingen maar nu in de zaal daar helemaal! Maar ook het daarop volgende gevoelige Little Me brachten de meiden erg mooi.

 

 


Qua decors en kleding gebeurde er niet veel bijzonders moet ik eerlijk bekennen. Maar dat hadden de meiden ook eigenlijk niet echt nodig. Een volle anderhalf uur zijn ze, op een korte break van misschien 4 minuten na, continu op het podium druk bezig geweest en ze gaven echt alles. Een (groot) deel van wat ze zongen was live, met ook nog eens choreografieën erbij die een gemiddeld mens al gauw buiten adem zouden achterlaten. Echt respect voor wat die meiden daar neerzetten deze avond! “You think we're just pretty things. You couldn't be more wrong…” is een van hun lyrics en op het eind tijdens hun toegift lieten ze eens even goed zien wat ze hiermee bedoelen. De acapella versie van The End was echt prachtig gezongen en het ultieme bewijs van hun kwaliteiten.


Het concert eindigde met Black Magic, nog even een klein feestje waarna de meiden met een buiging en heel wat ontvangen cadeaus vanuit de zaal afscheid namen van het publiek. Een feestje was het ook echt, want de zaal deed lekker mee en zoals de meiden zelf ook al zeiden “We're just doing what we came to do! Cause we're all weird people and we love it, don't let them other suckers hate on you”. Zonder gene zong en danste iedereen dus ook lekker mee en werd er eigenlijk met weinig aan extra’s op het toneel toch een erg goede en leuke show neergezet!Hoewel Little Mix in stage performance zeker niet te vergelijken is met een concert van bijvoorbeeld een Taylor Swift of Katy Perry die wij vorig jaar nog in de Ziggo Dome zagen, deden ze in kwaliteit van dansen en zingen nu ook weer niet onder voor dit soort namen. Ze stonden daar maar wel mooi met z’n vieren plus nog vier dansers en wisten de volle tijd het publiek te entertainen zonder saaie momenten tussendoor. Natuurlijk is een concert als dit niet eentje die je kunt vergelijken met een show als die van Justin Timberlake, maar kijkend naar de gemiddelde HMH show en ook de prijs/kwaliteit verhoudingen van dit concert kan ik zeggen dat Little Mix mij echt positief heeft verrast. De verwachtingen waren van tevoren al hoog maar dit hebben ze ook zeker waargemaakt. Het was een leuke avond uit met lekkere muziek die alle pijnklachten en vermoeidheid daarna het dubbel en dwars waarmaakt.


Zondag 19 juni stond alweer ons laatste (voorlopige) uitje gepland. Namelijk de musical Sweeney Todd in Amsterdam. Helaas ging dit wel een beetje gemixt met wat gevoelens van schuld en zorgen toen op het laatste moment bleek dat onze geplande oppas niet hier kon zijn voor de meiden en we maar een oplossing voor één van hen konden vinden. Hierdoor moesten drie meiden noodgedwongen de middag alleen thuis zitten, een stuk langer dan de maximale 4 uur die we eigenlijk hier hanteren voor dagjes weg. Gelukkig kon onze oud-buurman in Amsterdam zelf wel op Abby passen dus konden we die met een gerust hart daar achterlaten om zo toch van de musical te genieten (anders waren we ook niet gegaan hoor overigens). Snel naar Amsterdam en weer terug en hopelijk tussendoor nog even genieten van een ietwat alternatieve, maar volgens critici zeer leuke en verrassende musical.
Sweeney Todd vertelt het verhaal van een barbier uit Engeland die na jarenlang onterechte dwangarbeid terugkeert naar zijn woonplaats om wraak te nemen op degene die verantwoordelijk waren voor zijn veroordeling. Het is een horror/thriller met hier en daar wat comedy aspecten en in de film wordt de hoofdrol gespeeld door Johnny Depp. Helena Bonham Carter, Alan Rickman en Sasha Baron Cohen zijn enkele andere acteurs uit de film wat zeker niet de minste namen zijn natuurlijk. In de musical heeft René van Kooten de hoofdrol bemachtigd met als belangrijke tegenspelers o.a. Vera Mann, Marjolein Teepen, Henk Poort en Michelle van de Ven. In theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord speelt deze musical voor maar een zeer korte tijd wat het een exclusieve productie maakt. Een apart monumentale pand waarin we in een uitverkochte zaal met 300 man de voorstelling op het toneel en loopplanken rondom ons zagen afspelen. Weer eens wat anders, en het zorgde dan ook zeker voor een apart sfeertje daarbinnen! We zaten op rij een dus konden niet dichter op de acteur zitten, en hebben zelfs 2 maal acteurs gehad die voor ons langs liepen door de zaal heen tijdens scenes.Wij hebben ons zeker vermaakt deze middag. De musical bleef erg trouw aan de film die ik persoonlijk al meerdere keren heb gezien, dus het verhaal zelf was niet nieuw voor mij… Maar de Nederlandse invullingen vond ik goed gedaan. Wel ben ik achteraf gezien niet laaiend enthousiast over de productie, maar dit kan in alle eerlijkheid ook gewoon komen door de emoties van schuld omtrent de meiden thuis waardoor ik niet optimaal kon genieten daar. De houten stoeltjes (waar we overigens wel kussentjes bij kregen) die mijn rug na een half uur al geen goed deden en kleine, benauwde zaal waar ik af en toe echt wat onwel van werd spelen natuurlijk ook wat mee in dit eindoordeel. Omdat we extra vroeg op moesten staan om voorbereidingen te treffen voor de dames thuis was ik lichamelijk gezien ook niet op mijn best dus nam dat af en toe ook de overhand tijdens de voorstelling. Deze musical was misschien niet het meest geschikt voor mensen met beperkingen en (pijn)klachten zoals de mijne want met een extra lange speeltijd op de planken van 14u tot 16.45u (met een pauze van ongeveer 20min tussendoor) was het al met al een erg lange zit. Enigszins te verwachten want de film is ook erg gedetailleerd waar het hier en daar toch ook simpeler uitgelegd zou kunnen worden. Bij de musical is dit niet anders en hoewel dit ook voor een deel de kracht van het verhaal is kan het soms wel erg langdradig overkomen.
Qua acteerwerk heb ik dan weer bijna alleen maar lof voor alle acteurs die meedoen aan deze productie. In het bijzonder Marjolein Teepen (die wij ook geweldig vonden in We Will Rock You enkele jaren terug) die met een kleine rol toch zo een belangrijk en sterk karakter neerzet vond ik echt bewonderenswaardig. Maar ook alle andere rollen, de cast was gewoon ijzersterk en ook op het gebied van (klassieke) zang wisten ze iedere noot te pakken. Het decor was apart, maar wel heel toepasselijk voor het verhaal en zorgde er voor dat je als publiek je echt betrokken voelde bij het verhaal.
Kortom de voorstelling zelf zat goed in elkaar maar het verhaal moet je echt liggen. Ik vond het zeker weer eens een mooie theaterervaring dus ben blij deze musical te hebben gezien en kan me ook vinden in de lovende kritieken van de mensen om mij heen. Het was gewoon een goede musical, alleen zat ik er gewoon niet zo in als anders deze keer omdat er teveel lichamelijk en in mijn hoofd speelde om echt optimaal te kunnen genieten.
Een apart, volledig onrelevant puntje maar iets wat ik wel nog even wil noemen… Is overigens dat ik het publiek wel heel erg ‘typisch’ vond voor deze show. Heel anders dan het publiek dat je ziet bij de meer commerciële voorstellingen zoals Wicked en The Bodyguard. Maar toch ook verrassend ‘netjes’ terwijl ik eigenlijk hier en daar ook wel de meer casual musicalgangers bij deze voorstelling in de zaal had verwacht. Desalniettemin was de sfeer erg goed dus deze opmerking bedoel ik totaal niet negatief of wat dan ook! Het is meer een observatie maar deed zeker niet onder aan het applaus dat de cast aan het eind voor de voorstelling kreeg, in tegendeel zelfs.


De meiden zijn de middag overigens ook goed doorgekomen. Zij hebben uiteindelijk zo’n kleine 7 uur alleen moeten zitten hier dus we kregen een warm ontvangst bij thuiskomst. De Chineesjes leken na een uitgebreide begroeting alweer snel terug te gaan naar hun oude doen, alleen Eevee leek het wat zwaarder te hebben gehad. Abby daarentegen is heerlijk verwend de hele middag en gelukkig aanvalsvrij gebleven dus kon veilig en wel, ontspannen thuiskomen bij haar vriendinnen en dochter. Ik ben blij dat het allemaal al met al goed is gegaan al zal ik de meiden niet snel weer zo een tijd alleen laten hoor.
Naast alle uitjes die wij zelf hadden kwamen de meiden overigens ook niks tekort hoor in de dagen hier tussenin. Zo hebben we een lekkere wandeling door Caitwickerzand gemaakt (naast onze gebruikelijke wandelingen in de bossen/parken/natuurgebieden in de nabije omgeving) en hadden Eevee en Glacee ook allebei nog de hondenschool tussendoor. Eevee doet op dit moment Hoopers bij Dog Eyes, onze ‘oude’ hondenschool waar we voorheen ook al jarenlang actief waren. Na een workshop met Abby vorig jaar en ook gezien mijn eigen medische toestand besloten we deze sport eens uit te proberen om wat nieuws te doen. Tot dusverre vinden we het allebei erg leuk om te doen en Eevee groeit met de week alsmaar meer en meer. Maar ook Glacee doet het super hoor op de hondenschool. Zij heeft nu sinds enkele maanden detectiewerk lessen bij hondenschool Neuswerk voor Honden waar ze eigenlijk simpel uitgelegd leert wat douane honden op Schiphol bijvoorbeeld doen. Glacee is nog in de beginfase hiervan dus werkt nu nog puur op snoepjes maar het doel is om uiteindelijk hier een geur aan te koppelen. Maandag 13 juni heeft mijn moeder wat filmpjes van ons gemaakt tijdens de les die ik iedereen hier niet wil onthouden… Elphaba en Abby zijn momenteel niet actief op de hondenschool maar hebben desalniettemin zich ook prima vermaakt hoor de laatste tijd. Zij zijn lekker druk met speeltjes in en rondom het huis, spelen regelmatig uitgebreid met de andere meiden hier en genieten van alle wandelingen die we overal maken.

 

A short clip of our #hooperstraining tonight (lesson 2!), go Eevee! ☺ | #hoopers #shetlandsheepdog #SpecialPrincess #tricolorsheltie #tricoloursheltie #instadogs #dogstagram #dogsofinstagram #Shelties #sheltiesofinstagram #sheltiegram #sheltielove #instasheltie #shetlandsheepdogsofinstagram #sheltie #shetlandsheepdogs #hond #dog #sheltiesofig #sheltiesofmine #doglover #shetlandsheepdoglovers #doghooper #hooperdog #dogschool #hondenschool #dogtraining #hondensport #dogsport

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 

 

 

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op


Volgende week is een spannende week voor ons. We horen dan eindelijk of Glacee echt drachtig is of niet en we dus over enkele weken pups zullen verwachten. Uiteraard zal ik zodra er nieuws is dit vermelden op de nieuws pagina van de site en hoop ik natuurlijk over enkele weken de blogs te kunnen inwisselen voor puppydagboekjes. Wie weet, we gaan het merken… Maar houd de site in ieder geval in de gaten voor updates!

Bekijk mijn Youtube kanaal voor nog meer leuke filmpjes van de beestenbende, en volg me op Instagram voor foto (en korte film) updates.