Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Caitwickerzand Sheltie Wandeling (11 juli 2016)

Nu Glacee’s nestje steeds dichterbij komt proberen we in aanloop naar onze zomervakantie nog even wat leuke uitjes buitenshuis te plannen, aangezien we deze zomer vooral in en rondom het huis zullen besteden met de pups. Daarom heb ik afgelopen weekend nog een Sheltiewandeling gepland, ditmaal bij natuurgebied Caitwickerzand op de Veluwe. Helaas gooide het weer ietwat roet in het eten, moest de datum verzet worden en bleef er uiteindelijk een kleine groep over voor de wandeling. Gelukkig mocht dit de pret niet drukken, in tegendeel zelfs!
Omdat een groepswandeling ons iets teveel drukte en inspanning leek voor Glacee besloten we haar samen met Elphie thuis te laten (na een uitgebreide wandeling die ochtend uiteraard). Het was een warme dag maar met het koele briesje dat er af en toe stond nog net uit te houden eenmaal aangekomen bij onze wandellocatie. Helaas hadden meer mensen hetzelfde plan zo bleek, want het parkeerterrein stond vol dus het was even zoeken naar een plekje voor alle deelnemers. Uiteindelijk kon alsnog iets na 13.30u onze wandeling beginnen over het rolstoelpad van dit prachtige natuurgebied.


Door de hei liepen we via een grasveld, een aantal zandverstuivingen en wat bosgebied een rondje met alle hondjes en hun families. Tussendoor zijn we een aantal keren gestopt voor wat waterpauzes, speelpauzes en rustpauzes zodat het voor iedereen goed vol te houden was. Op wat fietsers in het begin na bleek de drukte eigenlijk best mee te vallen. We hadden het merendeel van het pad het rijk voor ons alleen dus de hondjes konden heerlijk hun gang gaan.Achteraf gezien bleken alle aanwezige honden, op onze twee meiden na, reuen. Grappig aangezien vaak wordt beweerd dat reuen onderling niet goed samen gaan. Nou deze wandeling bewees absoluut het tegendeel want het ging er over het algemeen heel vriendschappelijk en gezellig aan toe. Abby hebben we deze wandeling bewust iets rustiger gehouden vanwege haar epileptische aanval twee weken terug. Ze is de laatste tijd ook wat rustiger, en zocht bewust de drukte deze wandeling wat minder op. Prima, kwam mooi uit en tussendoor heeft ze toch wel wat fijne speelmomentjes gehad.
Een leuke verrassing voor ons was het feit dat Sky (Prince Manaphy Special Princess), Eevee’s nestbroer, ook aanwezig was samen met zijn maatje Trevor Jr. (Abby’s halfbroer, vernoemd naar hun inmiddels overleden vader). We hadden deze vent alweer ruim een jaar niet meer gezien en hoewel hij meer oog had voor de andere aanwezige honden dan ons was het heerlijk om hem toch even in het echt te kunnen zien. Wat is meneer toch nog altijd mooi zeg, zowel van binnen als van buiten! Sky bleek net zoals vele reuen deze wandeling een obsessie te hebben voor Otis, de enige hond van een ander ras die deze dag meeliep en echt de goedheid zelve. Zelfs een wasbeurt van de oren kwam er uiteindelijk aan te pas om Otis voor zich te winnen. Trevor daarentegen had zijn zinnen gezet op Eevee. Hij week niet van haar zijde en liep, tot onze verbazing, continu tegen Eevee aangeplakt zonder enig probleem. Blijkbaar vond mevrouw haar kleine aanbidder wel leuk want ze nam hem op sleeptouw en heeft ook een aantal keren met hem gespeeld.


Na een wandeling van ruim twee uur kwamen zowel de hondjes als baasjes uiteindelijk moe maar voldaan terug bij het parkeerterrein. We hadden een hele gezellige middag  achter de rug en door de relatief kleine groep ook veel tijd gehad om met elkaar te kletsen. Het was eigenlijk dus wel fijn dat de opkomst niet zo groots was als tijdens onze vorige Sheltiewandeling (zie hier), en ook de locatie was voor herhaling vatbaar. Enkele mensen zijn nog blijven hangen voor een ijsje maar aangezien wij de dames thuis hadden zitten besloten we het niet te laat te maken en gauw richting huis terug te keren.Eenmaal thuis hadden we niet echt het idee alsof de Chineesjes veel uren wakker zijn geweest tijdens onze afwezigheid. Ze waren enthousiast maar zeker niet extreem aanhankelijk of zo. Gelukkig maar, want de wandeling was toch ook echt iets te lang geweest voor Glacee en te druk voor Elphie. ’s Avonds heb ik nog wat detectiewerk gedaan met Glacee onder het mom van bezigheidstherapie, en heeft ook Elphaba nog wat speciale individuele aandacht gehad natuurlijk.

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op


Al met al was het dus ondanks de planningsproblemen en weersvoorspellingen een heerlijke dag en hebben de Shelties ook weer even een fijn uitje gehad samen met soortgenoten! We hopen de komende weken nog meer leuke uitjes in te kunnen plannen al zal dit natuurlijk grotendeels afhankelijk zijn van Glacee’s toestand.

 

Meer foto’s van de wandeling kunnen in dit album op Facebook gevonden worden, volg mij op Instagram voor regelmatige foto updates van de beestenbende en word lid van Sheltie Wandelingen Nederland als jij en je Sheltie ook eens mee willen doen aan zo een gezellige Sheltie wandeling!