Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Dierenpark Amersfoort & Hunebedden (23 december 2016)

Inmiddels kunnen we met aftellen beginnen… Op zaterdag 24 december, kerstavond dus, zal kleine Grant zijn intreden in ons huishouden nemen en gaan we van vier honden weer naar vijf. Het zal een bijzondere verandering zijn waarover ik vast en zeker in de toekomst nog wel meer zal gaan schrijven. In aanloop naar de komst van Grant waren er echter ook nog wat dingetjes die we wilden doen. Zo ook nog een bezoekje aan een dierentuin met Elphie’s fokker Christine, wat nu al jaren op de planning staat maar er telkens niet van kwam. Omdat ik nog kortingsbonnen had liggen die voor het eind van dit jaar gebruikt moesten worden besloten we nu ons best te doen eindelijk wat af te spreken. Met wat moeite vonden we een datum die ons allemaal schikte en zijn we dus vorige week naar Dierenpark Amersfoort gegaan. Eventjes weer er tussenuit, wat afleiding voor mij tijdens deze toch nog altijd ook wel deels moeilijke tijden, en gezelligheid met vrienden onderling. Om mijn handen vrij te houden voor foto’s besloten we alleen Abby mee te nemen en van tevoren dus lekker naar het strandje hier in de buurt te gaan met de andere honden zodat die ook wel een uitje hadden deze dag.
Het was een koude, doordeweekse dag maar daardoor ook heerlijk rustig in het park. Christine had alleen Ludwig mee van haar roedel (AMCH Ludwig von Hamburg Di China Latina, Elphie’s neefje) dus we waren met een klein maar fijn groepje. Omdat Christine zo gek is op vogels ging ze bij binnenkomst gelijk de volière in, vanwege de vogelgriep waren er helaas een aantal delen van het park afgesloten maar de volière was gelukkig nog wel open blijkbaar en terwijl ik met de hondjes buiten wachtte hebben mijn moeder en Christine daar even wat vogeltjes gevoerd.


Nadien kwam gelijk de vuurdoop voor kleine Ludwig… De bruine beren waren zoals vanouds weer lekker actief en besloten al snel een kijkje te nemen bij het glas. Christine, die al ruim tien jaar niet meer in een dierentuin was geweest, en Ludwig die dus ook nog nooit wilde dieren van dichtbij had gezien werden meteen op hun wenken bediend en Ludwig stond goed zijn mannetje tegenover de grote beer. Na nog enkele dieren te hebben bezocht begon meneer bij de olifanten zelfs wat macho gedrag te vertonen. Die kan ik wel aan dacht hij blijkbaar, hahaha!De olifanten kregen net voer en door de verzorger werd ons wat achtergrond informatie verteld. Zo stonden ze tijdens het voeren mooi op een rijtje, oma op links en dochter op rechts met de twee kleinkinderen in het midden. Dochterlief is momenteel ook drachtig van een jong en zal in maart/april volgend jaar bevallen. We kregen wat uitleg over de olifantendracht en ook hoe dit te spotten is voor een leek en ons werd ook verteld dat zoon Kyan op dit moment flink gebruik maakt van de komst van zijn kleine broer/zus door regelmatig weer eens lekker melk te drinken bij moeders. Een echt mamaskindje dus. Jongen waren er overigens genoeg want ook bij de gevlekte hyena’s lieten de paar maanden oude welpjes zich goed zien. Terwijl de volwassen goed alles in de gaten hielden kwamen de jongen steeds dichterbij het glas om ons van dichtbij te bekijken. Op een gegeven moment probeerde eentje ook nog het vlees bij moeders weg te kapen maar helaas hing dit wat te hoog om bij te komen. Het was een erg schattig gezicht om de tweeling daar bezig te zien, nog volop bezig met het ontdekken van de wereld om zich heen.Een foto die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


Na een korte stop voor wat foto’s van de hondjes en een groepsfoto met de timer (best goed gelukt al zeg ik het zelf) zijn we even wat gaan eten in het restaurant. Even weer verwarmen en zitten in aanloop naar de wandeling die ons nog te wachten stond.


Nadien hebben we nog een kijkje genomen bij het voor ons nieuwe deel, de Burcht, waar we wat slapende dassen zagen (helaas niet op foto/film) vastgelegd en van een afstandje de wolven even konden bewonderen. De tijger daarentegen gaf een wat betere show weg door zich voor het glas uitgebreid te gaan liggen wassen en vervolgens ook nog even wat interactie te hebben met Ludwig. Abby trok ook zoals altijd weer veel aandacht van de dieren maar had zelf niet zo een interesse in hen aangezien haar grote vrienden de maki’s nu niet meer te bezoeken zijn sinds deze een eigen eiland hebben… Arme Abby, hihi!

Uiteindelijk kwamen we tijd tekort en waren enkele verblijven al afgesloten tegen de tijd dat we deze bereikte. Ook hebben we niet eens alles in het park kunnen zien, er was gewoon zoveel te bekijken nu de nieuwe delen erbij zijn gekomen. Maar wat was het een gezellig uitstapje. Lekker luchtig en niet aan de zorgen in het leven denken maar gezellig dieren bewonderen en kletsen over gedeelde passies. Precies wat ik nodig had! Moe maar voldaan stapten we dan ook aan het eind van de middag de auto weer in al kwam ik wel redelijk kreupel weer terug thuis. Maar het was de moeite zeker waard om er even op uit te kunnen en absoluut ook voor herhaling vatbaar dit.

 


De dagen daarop zijn we vooral druk geweest met de voorbereidingen voor alles wat ons te wachten staat deze kerstvakantie. Toch was er tussen alle hectiek door nog even tijd voor een uitstapje met de hondjes, en wel een best toeristische dit keer… We zijn namelijk met z’n allen naar de hunebedden in Drenthe geweest! Een eerste keer voor ons allemaal, zelfs mijn moeder had deze historische stenen nog nooit van dichtbij gezien dus het werd hoog tijd. Het was een prachtige wandelomgeving en hoewel we wel enkele grote groepen tegen kwamen die bezig waren met een rondleiding viel het verder qua drukte gelukkig goed mee. Een fijn laatste uitstapje met de vier meiden, want vanaf morgen zullen het vier meiden en één heer zijn die met ons mee gaan tijdens dit soort uitjes.


Grant zijn spulletjes staan in ieder geval alvast allemaal klaar, de ren staat buiten weer om de vijver en ook de rest van het huis is helemaal klaar voor zijn komst. Nog één nachtje slapen dan is het zo ver. Maar daar over meer in de volgende blog. Wel sluit ik vandaag graag af met onze kerstgroet, dus bij deze… Alvast fijne feestdagen toegewenst, een rustige jaarwisseling voor alle dieren en alvast de beste wensen voor 2017 natuurlijk namens ons allemaal hier van Special Princess!

Meer foto’s van ons bezoek aan Dierenpark Amersfoort kunnen gevonden worden in dit album op Facebook.