Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Sheltiewandeling, Pasen & Skateboarden (19 april 2017)

In één van mijn vorige blogs had ik het over een aankomende Sheltiewandeling. Helaas ging deze van onze kant uit op het laatste moment niet door… Een paar dagen voor de wandeling kreeg Abby weer een heftige epilepsie aanval waardoor we het niet aandurfde haar enkele dagen later alweer zo druk in de weer te laten met soortgenoten. Heel jammer voor ons, zeker omdat er ook een pupkoper die middag aanwezig zou zijn, maar Abby’s gezondheid gaat uiteraard voor.
Gelukkig zijn er wel vaker Sheltiewandelingen, zo ook in april en hier konden we gelukkig wel bij zijn. Deze wandeling werd door iemand anders georganiseerd maar de ochtend van het evenement zelf kreeg ik een berichtje van de organisator dat zij door een blessure er helaas niet bij kon zijn. De vraag was of ik het wilde overnemen waarop ik natuurlijk ja zei. Maar ja, een echte route of zo had ik absoluut nog niet in gedachte. We vertrokken vroeg omdat er (zeer) goed weer werd voorspelt en we dus op drukte voorbereid wilde zei. Bij aankomst werden we al gelijk omringt door enkele andere vroegkomers op het parkeerterrein, Sheltiepret vanaf het eerste moment dan ook. De opkomst lag uiteindelijk iets lager dan tijdens onze laatste wandeling, maar dat is ook zo gek niet natuurlijk. Het was uiteindelijk een mooi overzichtelijk groepje waarmee we aan de wandeling konden beginnen.De wandeling vond plaats bij de Schaapskooi op de heide van Heerde, een prachtig stukje natuur waar ik inmiddels wel twee keer eerder was geweest maar de omgeving nou ook weer niet bijster goed kende. Gelukkig waren er wandelaars aanwezig die de route wel een beetje kende en samen hebben we er dan ook een lekkere wandeling van kunnen maken. Het was misschien wel de beste dag dit jaar qua weer deze maand… Zo’n twintig graden, een lekker zonnetje maar geen extreem droge of vochtige lucht waardoor wandeling prima ging. Halverwege hadden de hondjes het wel iets warm maar dat hebben we met wat waterpauzes en een stop bij het watertje in het midden van de hei goed kunnen oplossen.

Niet iedereen liep de hele wandeling mee, en op het eind gingen er ook een aantal mensen gelijk richting huis. Omdat de wandeling wat zwaar was voor mijn moeder en Abby zijn zij samen met Grant die ook al aardig gaar was halverwege naar het terras gegaan waar ik me later bij hen voegde. Een aantal van ons bleven nog even plakken en samen hebben we op het terras nog wat zitten nakletsen onder het genot van een ijsje, drankje en in mijn geval ook wat te eten. Het was al met al een hele fijne wandeling voor mens en dier en het drietal dat wij mee hadden (ivm de drukte waren de Chineesjes thuis) hebben dan ook met volle teugen genoten de hele middag.

Niet alle foto's hierboven zijn door mij gemaakt! Meer foto's van de wandeling kunnen op deze pagina van de wandelgroep op Facebook gevonden worden.

Mijn verjaardag is zoals mensen die mij kennen wel weten geen feestelijke dag voor mij. Met alle verliezen de afgelopen jaren, in het bijzonder mijn oma (die als een tweede moeder voor me was) en Ashley (die twee dagen na mijn verjaardag stierf en ernstig ziek was tijdens mijn verjaardag in 2015), voelt het al jarenlang niet meer als een dag van vreugde en plezier voor mij. Dit jaar besloot ik echter wel zoveel mogelijk afleiding te zoeken rondom deze data, mede ook om mijzelf wat te beschermen tegen de emoties die anders naar boven zouden komen.
De donderdag voor mijn verjaardag ging ik voor het eerst sinds lange tijd weer eens naar de kapper. Na vorig jaar een kapper in de buurt te hebben geprobeerd was ik blij nu weer terecht te kunnen bij mijn oude, vertrouwde kapper in Zwolle. Zij was er eventjes tussenuit geweest maar inmiddels gelukkig weer terug bij de kapsalon waar ik de afgelopen jaren trouwe klant ben geweest, en in voor mij nieuwe vestiging is zij die dag dus met mij aan de slag gegaan. Gewoon wat bijpunten en er een goed model in knippen, geen extreme makeover dus deze keer, al ziet mijn hoofd er wel gelijk weer een stuk frisser uit.


De vrijdag van mijn verjaardag zijn we naar het Natuurpark Lelystad geweest. Een plek waar ik de afgelopen jaren wel vaker kwam op mijn verjaardag en die voor mij extra speciaal is vanwege herinneringen aan mijn oma daar. Het was Goede Vrijdag dus helaas drukker dan normaal, maar uiteindelijk lukte het ons toch een redelijk rustige wandelroute te vinden om lekker met alle hondjes even een stuk te lopen. Die avond hebben we thuis fondue gegeten en heeft mijn moeder koekjes voor me gebakken (één van mijn favoriete zelfgemaakte snacks) en hebben we verder de rest van de avond rustig tv gekeken en niet veel bijzonders gedaan.
De zondag van Ashley’s overlijden, Paaszondag, kregen we visite. Alweer een welkome afleiding hoewel ik er van tevoren ook wel ietwat tegenop zag omdat ik niet wist of ik mijn emoties de baas zou kunnen zijn die dag. Gelukkig viel het mee en werd het uiteindelijk een erg gezellige middag. De fokker van Grant kwam namelijk samen met haar man op visite. Het was haar eerste weerzien met Grant sinds zijn vertrek en och wat was die jongen blij om hen weer te zien zeg… Hij stond te piepen van enthousiasme! Ze heeft tijdens haar bezoek hier ons wat tips gegeven voor de show van aankomend weekend en het groomen van Grant hiervoor, uitgelegd hoe je een goede topknot maakt en we hebben natuurlijk heel wat gekletst met z’n allen. Ook had ze de stamboom mee van Grant, een heel boekwerk aangezien deze uit Duitsland komt en het er daar toch iets anders aan toe gaat dan hier in Nederland. Helaas bleek dat de naam niet helemaal goed was overgekomen daar en ze er Prince in plaats van Special Prince van hadden gemaakt… Jammer, maar gezien alle problemen rondom het krijgen van de stamboom vonden we het allemaal niet de moeite waard om de organisatie te contacteren voor een rectificatie. Op zijn stamboom staat dus Prince Grant of the Happy Home maar voor ons zal hij altijd Special Prince Grant of the Happy Home blijven hoor.


En dan was er nog tweede Paasdag, ook zo een dag waaraan wij niet aan verplichte familiebezoekjes of trips naar de meubelboulevard doen maar wel graag iets wilde ondernemen. Ik besloot me uiteindelijk een week eerder in te schrijven voor een speciale workshop bij Hondenschool Behave in Friesland die deze dag een open dag hielden en demo’s en workshops gaven op hun terrein. Er zaten heel wat interessante opties bij maar uiteindelijk besloot ik toch voor de workshop skateboarden te gaan met Eevee aangezien me dit na al haar surfervaring toch wel erg leuk leek om erbij te leren.
Het was best druk op de open dag en door wat problemen onderweg kwamen we vlak voor aanvang van de workshop daar aan. Eevee en ik konden dus gelijk aan de slag! We kregen eerst de basis uitgelegd en mochten alvast wat oefenen op krukjes en kussens. Aangezien al gauw duidelijk werd dat Eevee en enkele andere deelnemers aan de workshop hier aardig ervaren in waren kregen we al kort na de start een skateboard om mee aan de slag te gaan. Vervolgens zijn we zo’n 30 á 45 minuten lang bezig geweest met het aanleren van de basis van skateboarden. Zeer pittig voor mij en mijn rug, maar och wat genoot Eevee er van zeg, ze vond het prachtig!


Na de workshop waren er nog allerlei demo’s maar helaas hadden de activiteiten van die middag er al zo bij mij ingehakt dat we niet heel lang zijn blijven hangen. We zijn even alle kraampjes langs gegaan, Grant heeft een eigen knuffel uitgezocht (die thuis gelijk geclaimd werd door Elphaba) en vrienden gemaakt met een Leonberger (vrij vertaald hondenreus, hihi) en zijn daarna aan de rit terug begonnen. Ik vond het erg jammer dat ik niet meer heb kunnen zien en meemaken die middag daar, maar ik bleek gewoon iets te druk te zijn geweest deze afgelopen dagen wat er nu fysiek allemaal uit kwam.
Op weg terug naar huis hebben we wel nog even een stukje van de Tulpenroute gegeven die weer georganiseerd is in onze regio en alvast wat mooie plekjes opgezocht om foto’s te gaan maken binnenkort. En daarna ben ik thuis neergeploft, aan de pijnstillers gegaan en heb ik even wat rustdagen voor mezelf ingelast om weer wat bij te komen en mijn lichaam de nodige rust te geven!

 


Wel wil ik in het bijzonder nog even drie dagen uit de afgelopen maand benoemen… Namelijk de verjaardagen van onze drie poezen.
Op 21 maart 2017 vierde onze Heilige Birmaan Bouchra namelijk alweer haar 16e verjaardag! Een flinke mijlpaal want wat een leeftijd, en dat nog in best goede gezondheid op wat dementie trekjes en missende tanden na.


Op 2 april 2017 vierde onze Ragdoll Fantasia haar 14e verjaardag! Ook een prachtige leeftijd natuurlijk en eentje waarvan we een tijd dachten die niet te halen… Fanny heeft namelijk wat gezondheidsproblemen gehad door de jaren heen dus we zijn dankbaar dat ze ondanks alles nog altijd in ons midden is.


En op 10 april 2017 vierde Haley haar herboortedag! Van Haley weten we niet veel… Het enige wat we wel weten is dat ze op 10 april 2014 is gered in Amsterdam en daar in een asiel terecht is gekomen, een paar dagen later door mijn tante is geadopteerd en wij haar drie maanden later in huis namen. Haar verjaardag is daarom dan ook 10 april geworden, en naar schatting is ze nu 5 á 7 jaar oud.


Alle katten hebben op hun verjaardag een eigen photoshoot gehad als mooie herinnering aan hun behaalde leeftijd. Uiteraard zijn deze foto’s allemaal in het gezamenlijke poezen fotoalbum te vinden hier op de site.

En dat was dan alweer de blog voor deze keer! Kijk op YouTube kanaal voor filmpjes en/of volg me via Instagram of Facebook om goed op de hoogte te blijven van alle laatste updates van mij en de Special Princess roedel. De meivakantie komt er aan dus ik verwacht weer aardig wat avonturen op papier te kunnen zetten de komende tijd en misschien zelfs hier en daar nog wat te kunnen filmen. Houd de site dus in de gaten voor meer hier over!