Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Schoolplaat voor mijn moeder (9 februari 2020)

Het afgelopen jaar is er weer veel gebeurd. Het waren weer bewogen maanden met in het bijzonder veel ziekenhuisbezoeken en tegenslagen op het medische gebied. Begin dit jaar hebben wij ook nogal onverwachts na een kort ziekbed afscheid moeten nemen van Haley. Nadat zij ernstig ziek werd eind 2019 en we haar met sondevoeding er bovenop probeerden te helpen, bleek haar lichaam toch te zwak. Nadat een nieuw bloedonderzoek uitwees dat bijna al haar organen het aan het opgeven waren hebben we de moeilijke beslissing moeten nemen haar te laten gaan. Een pijnlijk begin van het nieuwe jaar wat de nodige sporen achterliet.
Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel. We hebben ook heel veel mooie momenten met de dieren beleefd. Zo hebben we samen met de Shelties & Grant een (voor ons nieuwe) dierentuin in Duitsland bezocht en zijn we ook langs de kerstmarkten in Münster met dit trio geweest. Daarnaast hebben we vele prachtige natuurgebieden in Nederland ontdekt met de hele roedel, heel wat leuke photoshoots gehad met de hele beestenbende en natuurlijk vele gezellige momenten thuis meegemaakt.
Tegenwoordig post ik meer op social media, in het bijzonder Instagram en Facebook, dus al onze avonturen zijn daar het beste te volgen. Ik heb recentelijk wel de website geüpdatet en enkele nieuwe pagina’s toegevoegd dus neem zeker een kijkje verder op de site als je dit nog niet gedaan hebt. Laten we dan nu verder gaan met waar deze blog daadwerkelijk over gaat…

Begin dit jaar kreeg ik een mail binnen van Fotocadeau, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor de foto op hout in mijn slaapkamer. Ze vroegen of ik een ander product voor hen wilde testen ditmaal, en wel een schoolplaat. In alle eerlijkheid wist ik niet exact wat een schoolplaat was, maar na dit te hebben opgezocht was ik gelijk om. Mijn moeder heeft al jarenlang in haar slaapkamer wat oude cd-rekjes hangen die eigenlijk wel naar zolder kunnen. Dit laat echter een grote, lege muur achter dus daar was ruimte genoeg voor iets moois.
Mijn moeder wist gelijk al welke foto ze wilde gebruiken voor de schoolplaat. Een foto gemaakt op de Veluwe halverwege vorig jaar, bij één van onze favoriete wandelplekken, werd de uiteindelijke keus. Het bestelproces was weer gemakkelijk met veel opties. Zo konden we kiezen welke kleur en uitlijning de foto moest hebben, welke kleur de houten balken zouden hebben en of de foto na inzending nagekeken zou worden of deze aan de kwaliteitsvoorwaarden voldeed. Binnen enkele dagen was de schoolplaat binnen dus konden we over gaan op het ophangen.
Deze ophangen was echter geen hele snelle klus. Zo moest er eerst een plek gevonden worden voor de cd-rekjes en inhoud, moesten de gaten daarvan gevuld worden en de boor ergens uit onze schuur opgegraven worden. Uiteindelijk heeft dit alles dus ook wel enkele dagen geduurd, maar waren we er uiteindelijk klaar voor om te beginnen met het ophangen. We hebben eerst nog even gekeken of de schoolplaat ook mooi zou hangen op de plek boven het hoofdeinde, waar nu een foto op canvas hangt. Hier bleek de uitlijning echter niet erg mooi dus uiteindelijk werden de twee foto’s toch niet omgewisseld en zou de schoolplaat gewoon op de lege muur die er was ontstaan gehangen worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op


Met de nodige ‘girl-power’ is het mijn moeder weer gelukt een schroef in de muur te krijgen om de schoolplaat op z’n plaats te krijgen.
En zie hier het eindresultaat…

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op
Mijn moeder is er erg blij mee en ik ben blij dat ik haar dit cadeau heb kunnen geven. Nu heeft ze niet alleen (enkele van) onze honden uit het verleden maar ook die uit het heden om haar heen tijdens het slapen. Als dat niet fijn dromen wordt… Hihi!
Voor wie geïnteresseerd is, hierboven kan een link gevonden worden naar de site waar onze schoolplaat vandaag komt. Het bedrijf maakt trouwens van alles foto gerelateerd, van een sleutelhanger met foto tot een wereld kaart voor op de muur. Genoeg leuks om uit te kiezen dus mocht je een kamer wat willen opfleuren.

Voor nu is dit even alles wat ik te melden heb. Een korte blog dus voor mijn doen, maar goed daar is ook niks mee voor de verandering. Ik vermoed dat ik later dit jaar misschien nog wel wat meer blogs ga posten, maar daarover kan ik nog niks beloven.
Volg ons op social media voor regelmatige updates zoals ik al eerder in deze blog aangaf en graag tot een volgende blog en/of nieuwspost!