Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

NSV Jongehondendag 2010 (12 juni 2010)

Vandaag was een dag waar ik zeker maar volgens mij vele anderen met mij al tijden lang naar uitkeken... Vandaag vond namelijk de Jongehondendag plaats georganiseerd door de Nederlandse Sheltie Vereniging (NSV). Deze dag die in 2007 voor het eerst werd gehouden is speciaal bedoeld voor alle sheltie pups tot 2 jaar oud. Op deze dag worden allerlei activiteiten georganiseerd en is er ook een keuring voor alle pupjes. Fout of geen fout, als je pupje maar een stamboom heeft mag die meedoen. Een hele leuke dag uit dus voor pupjes en natuurlijk ook uitermate geschikt voor nestreünies.
Toen de pups vertrokken wist ik al dat deze dag gepland stond en dus had ik toen ook al besloten op deze datum een nestreünie te plannen. Helaas bleek een van de pupjes toch niet te kunnen maar 3 van de 4 zouden aanwezig zijn, nou super natuurlijk!
Om 8u ’s ochtends zaten we dus al in de auto richting Zaltbommel (flink eind weg, hihi). Na ongeveer anderhalf uur kwamen we daar aan en heel toevallig kwam op dat moment ook Sterre aan dus dat weerzien vond meteen al plaats. Sterre was vorige week vrijdag loops geworden dus we waren allemaal een beetje bang voor problemen maar gelukkig verliep de loopsheid traag en was ze dus nog niet heel erg gewild bij de mannen. Met Sterre aan ons zij vertrokken wij dus naar de hal waar de meeste activiteiten plaats zouden vinden. Eenmaal daar liepen we al meteen Cheeta en haar halfzus/huisgenote Tibby tegen het lijf die ons ook uitbundig begroette. Na wat te hebben gekletst zijn we de hal gaan verkennen waar we ook al snel Diesel en zijn bazin vonden. Familie compleet dus, hihi!
Om 10u zouden de keuring beginnen allereerst met de jongste. Ons nestje zou dus pas na de pauze aan de beurt zijn maar aangezien wat bekenden van mij al vroeg in de ochtend moesten verschijnen en we niets wilden missen van alle activiteiten waren wij toch al vroeg aanwezig. In de centrale hal was het winkeltje met ringen voor ringtraining en ringen voor de keuringen. Joukje de eigenaresse van Cheeta was de docente van de ringtrainingslessen maar legde dit werk even neer toen de pups van haar Tibby in de ring moesten verschijnen. Och en wat waren die kleintjes ook alweer gegroeid! Voor het laatst had ik ze gezien met 4 á 5 wkn en nu zijn ze alweer een half jaar oud...
We hebben wat gekletst en rondgelopen, de hallen verkent en mensen ontmoet (die ik vooral via Hyves en Facebook kende maar nog nooit in het ‘echt’ had gezien) en vooral ook veel shelties geknuffeld (waaronder Bilou en haar broers, de pups uit dat schattige nestje wat wij eind april hebben bezocht). Kortom een lekker begin van de ochtend!
Het zonnetje scheen heerlijk buiten dus uiteindelijk zijn we naar buiten gegaan om daar eens even te kijken wat er te doen was! Doggydance werd er o.a. gegeven zagen wij toen we daar aankwamen. Een geweldige kans voor Desiree (eig. Sterre) en Jessica (eig. Diesel) die beiden thuis al druk aan het oefenen zijn met de doggydance om het eens goed voor te doen! Met Abby heb ik ook even een poging gewaagd en ik moet zeggen voor een eerste keer ging het best lekker.
Na de doggydance hebben we alle pupjes verzameld voor een groepsfoto, want tja dat moest natuurlijk ook wel even gebeuren! Het was nog een flink gedoe om alle 4 de honden op de foto te krijgen (tja wat wil je 3 pubers van 10mnd en een moeder die soms even zoiets had van wat is deze drukte, hihi) maar het is dan uiteindelijk gelukt... Nou en het resultaat mag er wezen hoor!Na de foto’s zijn we even op het terrasje buiten gaan zitten met Sterre en haar familie (eigenaresse en persoonlijke fotografe Diana, hihi). Hier hebben we even van het lekkere weertje genoten en zijn we bijgekomen van de fotoshoot. Ik was gevraagd om ook de pups van Tibby op de foto te zetten dus na het zitten zijn we meteen hiermee verder gegaan. Dit was ook nog een flinke klus aangezien deze pups nog jonger zijn als die van ons en dus ook nog speelser. Maar uiteindelijk is dit resultaat ook erg mooi geworden.


En toen was het alweer 13u, oftewel tijd voor de keuring! We zijn dus allemaal richting de ring gegaan om daar de beurten van de pupjes af te wachten. Alle nesten waren bij elkaar ingedeeld dus Diesel was nr.33, Sterre nr.34 en Cheeta nr.35. Wij stonden naast te kant met Abby als morele steun en natuurlijk om te fotograferen...
Als eerste was Diesel aan de beurt. Diesel en zijn bazin hebben nog nooit een show gelopen dus voor hen was het allemaal nieuw. Dit was ook wel te merken want in eerste instantie was Diesel erg onwennig op de tafel. Maar hij herpakte zich snel en daarna ging het erg goed moet ik zeggen! Het in stand staan en lopen ging ook erg goed en tja natuurlijk als ze ‘echte’ shows willen gaan lopen is nog wat ringtraining wel een aanrader, maar voor zo’n 1e keer vond ik het lang niet slecht gaan. Echt heel goed gedaan!


Daarna was Sterre aan de beurt. Voor haar was het ook de 1e keer in een showring maar haar eigenaresse is vroeger fokster geweest van border terriërs en heeft hiermee alle shows in Nederland en omstreken afgelopen. Kortom die heeft wel wat showervaring dus (en bekers in de kast staan)! Nou en dit was ook wel te merken hoor... Want voor een pupje dat nog nooit in de showring heeft gestaan deed ze het echt prima, ze stond precies zoals het hoort en gedroeg zich ook alsof ze het al tig keren had gedaan. Echt heel knap!


Als laatste was Cheeta aan de beurt, het hondje dat het hele showgebeuren al aardig kent. Zij gedroeg zich dus ook weer voorbeeldig in de ring en deed het super!


Kortom op alle 3 kunnen we zeer trots zijn, ze showen zichzelf goed, gaan uit zichzelf al goed in stand staan en zijn gewoon super om te zien (tja ik weet het, bevooroordeeld hahaha)! Na de keuringen zijn we op een bankje in de buurt gaan wachten op de uitslag. We hebben toen even nog wat gekletst terwijl de honden er voor apegapen bij lagen, ja die hadden ook al zo een lange en vermoeiende dag achter de rug.
Uiteindelijk werd rond 14.30u iedereen weer opgeroepen om te verschijnen in de ring voor de prijsuitreiking. Aangezien dit niet een normale show was werden er ook geen normale prijzen uitgereikt. Nee er was in dit geval een prijs voor de ‘Leukste hond’, ‘Mooiste hond’ en ‘Opmerkelijkste hond’. En... Sterre won de beker voor de ‘Meest opmerkelijke sheltie’ in de Jeugdklasse van 9 tot 12 maanden! Ongelofelijk, alweer een winnaar in de familie! Bij de beker hoorde ook nog een zak voer en een keuringsrapport wat alle honden kregen.


De rapporten waren allemaal erg mooi, allemaal om zeer tevreden op te zijn dus! Nou ja en die beker is natuurlijk helemaal super. Wie had dat gedacht, hihi?! Nou ja opmerkelijk is ze zeker hoor dus de prijs is zeer terecht! Een prachtige afsluiting van de dag dus...
Uiteindelijk zijn we rond 15u weer richting huis gegaan want toen waren we allemaal echt wel op hoor. Abby kon niet meer en wij ook niet! Uiteindelijk waren we rond 16.30u thuis en kon ik eindelijk weer op de bank neerploffen. Vanavond heb ik het rustig aan gedaan en morgen zal ik dit zeker ook doen. Want vandaag heeft er zeker ingehakt, en dan heb ik nog niet eens echt iets gedaan ook hihi. Maar het was echt een geweldige dag, een TOP-dag! We hebben heerlijk met de pups kunnen knuffelen, heerlijk met de pups van anderen kunnen knuffelen, van het lekkere weer genoten en weer een hele hoop leuke mensen ontmoet. Kortom beter kan toch haast niet?!
Oh ja en dan vergeet ik bijna nog een van de leukste dingen... Bij aankomst in Zaltbommel kreeg ik namelijk zomaar een cadeau van de eigenaresse van Sterre! Een prachtig glazen fotolijstje met 2 hele leuke foto’s van Sterre er in, och zo lief. Heb ‘m bij thuiskomst meteen op m’n bureau gezet naast de foto van Abby en Ashley, zo heeft ze een mooi centraal plekje in de huiskamer! Nou het was zeker een dag voor herhaling vatbaar, maar goed nu eerst op naar de volgende activiteit...

Kijk voor meer leuke foto's van de Jongehondendag in de fotoalbums van Cheeta, Sterre, Diesel en Abby...