Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Een bezoek aan Cheeta en haar neefjes en nichtjes (29 dec 2009)

Vandaag stond een bezoekje aan Cheeta op de agenda. Die kleine meid hadden we alweer 2 maanden niet meer gezien dus het was leuk om haar weer even te mogen bewonderen. Maar dat was niet de enige reden dat we naar Friesland afreisden... Nee Cheeta’s halfzus (en ook nog eens Abby’s tante) en tevens huisgenoot is namelijk 4 weken geleden bevallen van 4 prachtige pups. Dus toen we werden uitgenodigd om die kleine ukkies eens te komen bekijken was de keus natuurlijk gauw gemaakt ;-)!
Bij aankomst werd Cheeta net uitgelaten met nieuwe moeder Tibby dus ze dagen ons al aankomen. Eenmaal uit de auto werd Cheeta losgelaten en vloog ze als een wilde op ons af! En ook Tibby was even lief als altijd die schat. Binnen kwamen ook meteen de lhasa apso’s Jimmy en Carmen ons natuurlijk uitgebreid begroeten. Het was dus een warm welkom ;-)...

In de hoek van de kamer lagen de pups. Ze hadden net gegeten dus lagen met volle buikjes op een hoop. Nadat we even de kleintjes hadden bewonderd was het tidj voor cadeaus. Allereerst voor alle ‘grote’ honden (inclusief Cheeta) een lekker bot. Ze mochten zelf uitkiezen en nou dat was een succes hoor! De rest van de middag hebben Jimmy en Cheeta met elkaar lopen strijden om alle botten (en af en toe greep Carmen er eentje weg). Voor de pups hadden we van die babydoekjes met een hoofdje mee, in babyroze en blauw natuurlijk :-). Dit bleek ook een succes want Britney begon er meteen aan te sabbelen toen het in de ren werd gelegd.
Na een tijdje werden 3 van de 4 pups wakker dus was het tijd voor wat lichaamsbeweging. Als eerste kwam Damian de ren uit maar niet gauw daarna volgde ook Britney het driekleur teefje. Het hele huis hebben die 2 lopen verkennen ;-)! En Cheeta... Tja die was natuurlijk wel heel interessant want die zat op een bot te kluiven. Zowel Damian als Britney keken hun ogen uit naast hun grote nicht en uiteindelijk besloot Britney haar ook nog even na te doen. Zo schattig! Anuar had niet zo een zin in spelen dus die bleef in de ren en Chelsea sliep nog steeds in de werpkist.

Nadat alle pups weer terug waren in de ren en het speelkwartier weer over was was het tijd voor Cheeta om eens even flink uit haar dak te gaan. Samen met lhasa Carmen vloog ze door het huis! Dikke vrienden dus :-D! Even later werd ook Chelsea wakker en liet ze haar koppie even zien boven de werpkist uit. Maar al gauw sliep die kleine dame ook weer verder hoor...

Cheeta is ondertussen alweer 5 maanden oud en een erg kleine dame aan het worden. Van tevoren was de voorspelling van de meeste van ons dat Cheeta mooi binnen de maat zou blijven met een hoogte van ongeveer 37cm. Maar nu met 5 maanden oud is Cheeta nog steeds geen 32cm wat erop neer zou komen dat ze tussen de 35cm en 36cm zal worden! Een kleine sheltie dame dus, precies zoals het hoort. Echt super natuurlijk! Wel heel lachwekkend hoor, hoe het nest dan nu uitgroeid. Hebben we Cheeta en Dylano, die beiden zo ergens onderaan de standaardmaat zullen blijven. En dan nog Sterre en Diesel, die beide zo ergens bovenaan de standaardmaat of net nog iets daarboven zullen blijven... Ach ja zo zie je maar weer hoe een nestsamenstelling toch verschillend kan zijn. De wonderen zijn de wereld dus nog niet uit blijkbaar :-P!
Het was echt super om die kleine meid weer even te zien! Om haar weer even lekker op schoot te hebben en te knuffelen en zoenen met haar. En ook om weer eens te zien en te horen hoe goed ze toch op haar plaats is in haar nieuwe gezin. Ze is (gelukkig ;-)) veel rustiger aan het worden, doet het heel goed op cursus en kan het geweldig goed vinden met de andere honden in huis. Kortom een ‘match-made-in-heaven’ ;-)! Ook die kleine pups waren geweldig om te zien! Het is zo een leuke leeftijd, 4 weken. Dan zijn het net hondjes aan het worden maar moeten ze nog zoveel leren... Echt zo schattig :-)! Ik ben dan ook heel blij dat we welkom waren en deze kleine, prachtige hondjes hebben mogen bewonderen en ook nog even Cheeta lekker hebben mogen vertroetelen. Heerlijk!

Hieronder nog 2 leuke filmpjes...