Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Weten zij veel? (27 juni 2010)

Gisteren, met die vreselijke hitte, zaten wij niet thuis. Al had ik dat wel gewild, hihi. Nee hoor het was een top-avondje! Maar poeh zeg wat was het heet...
Ongeveer anderhalve week geleden (toen ik nog niet wist dat het nu zo heet zou zijn) kreeg ik een mailtje met de mededeling dat er nog publiek voor de quiz ‘Weten zij veel?’ van Chantal Janzen werden gezocht. Nu heb ik het eerste seizoen van deze quiz gezien en ik vond het een erg leuke show, dus dat leek me wel wat. Aanmelden war gratis en je kreeg een mailtje als je kon komen! Dus nou gedaan en begin van de week kreeg ik bericht dat we konden komen. Mijn maatje die nog nooit bij tv-opnames was geweest leek het ook wel wat dus na een belletje kon zij ook mee. Gezellig!
Nou en gisteren was het dus zover... We gingen naar de avond opname en moesten er zo rond 18u zijn. Het was voor de verandering eens niet in Aalsmeer of op het Mediapark maar in Baarn (vlakbij mijn oude school) een hele nieuwe locatie voor ons dus. Mijn maatje die de dag daarvoor een bruiloft had gehad en ’s ochtends nog had gewerkt had nogal wat blaren op haar voeten dus liep niet al te best en ik had vrijdag ook een druk daggie gehad dus mijn voeten waren ook niet echt super. Maar goed we moesten vooral zitten dus we dachten dit redden we wel. We vertrokken in de middag om als eerste even bij McDonald’s wat te eten. Lelystad was de enige onderweg dus dat zou de eerste stop zijn. Maar wat bleek toen we daar aankwamen... Dicht wegens verbouwing! Terwijl wij allemaal nog niet hadden gegeten dus wat nu?! Uiteindelijk besloten we dus maar een omweg te maken en door te rijden tot aan Almere, daar dan wat te eten en vervolgens weer terug te keren naar de weg die we eigenlijk hadden moeten nemen. We hebben een beetje snel gegeten omdat we dachten anders misschien te laat te zijn maar uiteindelijk waren we er nog rond 18u.
We hadden van tevoren strikte kledingvoorschriften gehad en ook de vraag of we een kopie van onze ID wilden meenemen maar bij de ingang bleek dit nog niet alles... Nee we moesten ook nog een formulier ondertekenen. Hahaha, had al dat gedoe echt nog nooit meegemaakt terwijl ik toch bij best wel wat tv-opnames ben geweest. Maar goed we hebben het maar gedaan en toen was het wachten. We kregen wel nog een gratis consumptie dus dat was wel lekker maar och wat was het heet daarbinnen. En er was geen stoel meer vrij...
We hadden verwacht zo’n kwartiertje, hooguit een half uur daar te staan maar uiteindelijk werd het meer dan een uur voordat we pas naar binnen mochten de studio in met airco! Oftewel in was helemaal doorweekt, zweet droop van mijn hoofd en ik plakte aan alle kanten. En de voeten van mijn maatje en mij... Nou dat was al niet best maar op dat moment konden we echt nauwelijks meer staan!
Eenmaal binnen was het even wat passen en meten maar uiteindelijk had iedereen een plek. Het ‘opwarmen’ van het publiek was wel aardig... Hoop zomerhits en grappen en grollen maar echt wel vermakelijk! Ook hadden ze op een groot scherm een soort ‘Funniest Home Videos’ maar dan uit Engeland dus dat was ook wel erg leuk om te kijken. We kregen 15min van te voren een klok in beeld en een beetje uitleg over hoe de opnames zouden verlopen. We krijgen te horen dat er een nieuwe groep bij was gekomen de pizzabezorgers en ook dat er een reserve voor dat team in de zaal schuin achter ons zat (en dat die niks kreeg als ze wonnen, hihi).
Uiteindelijk kwam als eerste de kandidate en al gauw daarna Chantal in het midden om te beginnen. De opnames konden van start gaan! De top-speler wist nog niet dat hij of zij topspeler was dus toen deze bekend werd gemaakt werden de opnames weer even stil gelegd om een zendertje om te doen. Vervolgens begonnen we met ronde 1...
Nadat deze was afgerond was er weer even een pauze om alles voor ronde 2 klaar te zetten. In die pauze hebben mijn maatje en ik even onze schoenen uit gedaan want we konden niet meer, oh die pijn! Maar goed je kon daar niet op blote voeten blijven zitten dus toen de opnames weer begonnen hebben we de schoenen toch maar weer aan gedaan.
Ronde 2 verliep niet zo soepeltjes... De uitslag zal ik niet verklappen maar ik kan wel vertellen dat er meerdere dingen over moesten en de uitslag niet geheel eerlijk is verlopen.
Na de opnames werd nog verteld dat we ook nog zondag konden terug komen maar met dit weer... Nou mij niet gezien hoor! Maar het was wel een heel gezellig avondje. De opnames waren erg leuk, Chantal is met de camera uit net zo gezellig als met de camera aan en de kandidaten waren ook gezellig. Wist van tevoren niet echt wat ik me ervan moest voorstellen aangezien wij meestal naar de grote liveshows gaan maar ik moet zeggen dit viel absoluut niet tegen hoor!
Maar goed toen moesten we nog terug naar de auto... Wij mijn maatje en ik de 2 kreupele, hihi. Dus mijn moeder is de auto gaan halen zodat we niet al te ver hoefden te strompelen en in de auto hebben we gauw onze schoenen uit gedaan. Mijn voeten waren weer ik weet niet hoe dik en die van mijn maatje zat onder de blaren, geen pretje. En die hitte...
We wilden dus nog even een shake voordat we naar huis gingen dus we zijn een kleine omweg gaan maken weer via Almere zodat we nog een milkshake konden halen. Alleen door al ons geklets in de auto over eventuele andere tv-opnames die we nog willen bezoeken is mijn moeder voorbij de afslag gereden dus konden we weer een heel eind terug rijden. Hahaha! Maar goed uiteindelijk waren we rond 22u thuis dus dat viel gelukkig erg mee. Thuis ben ik gauw met m’n voeten omhoog gaan zitten en heb ik het verder rustig aan gedaan en zo zag vandaag er ook eigenlijk grotendeels uit.
Maar het was zeker een avond voor herhaling vatbaar! Helemaal gratis, gezellig en leuk! Maar liever de volgende keer niet in deze hitte, want dat was toch wel iets te erg voor mij...