Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

KC Hoogeveen clubmatch (3 juli 2010)

Het was geen weer om naar buiten te gaan vandaag... Maar ja we hadden ons nu eenmaal ingeschreven voor Hoogeveen en het was ook wel weer gezellig leek ons dus ach ja we zijn maar gegaan. Vanmorgen vroeg toen we opstonden was het nog heerlijk koel buiten. Alles dus meteen open gegooid en met een open raam gereden! Maar was het in Marknesse nog 21 graden... Tegen de tijd dat we bij Meppel aankwamen was de temperatuur alweer 3 graden gestegen! Dat beloofde dus niet veel goeds...
Mooi op tijd zo rond 9.15u kwamen we aan bij KC Hoogeveen. Cheeta en haar gezin waren er al en hadden een mooie plek in de schaduw geregeld... Lekker! Even de papieren opgehaald en zien hoe laat we de ring in moesten maar dit zou nog wel even duren dus we konden eerst nog even bijkomen op de stoel. Ondertussen was het alweer flink boven de 25 graden dus de hitte begon alweer aardig wat effect op mij te hebben. Maar goed het is niet anders hè?!
We hebben het grootste deel van de ochtend zoveel mogelijk de schaduw en wind opgezocht met de honden om het zo goed mogelijk uit te houden. En op zich ging dit best aardig. We zaten helemaal in een uithoek dus met wat schaduw van de bomen en wind was het als je stil zat wel redelijk uit te houden.
Zo aan het eind van de ochtend gingen de shelties de ring in dus gingen wij ook die kant op. Bij de ring viel de warmte pas echt op door de volle zon die hier op stond. Poeh zeg echt niet te harden! We zijn dus gauw onder de tent bij de keuringstafel gaan staan voor wat schaduw en wind. We waren met de grootste groep van de dag, maarliefst 12 shelties in totaal en dat was dus de grootste rasgroep. In Abby’s klasse zaten uiteraard ook weer de meeste shelties, 4 in totaal met Abby meegerekend (just my luck, hihi). Het was leuk om de andere hondjes te zien in de ring en gelukkig werd er goed rekening gehouden met de hitte dus dat was ook wel fijn...
Als eerste van ‘onze’ groep was Cheeta natuurlijk weer aan de beurt want tja die zit in de jeugdklasse. Ze deed het erg goed al was ze op tafel nog steeds een beetje onwennig. Maar met die hitte vond ik het een mooie prestatie hoor! Het werd uiteindelijk een ‘Zeer Goed’ 1e plaats (want tja Cheeta had helaas geen concurrentie) maar met hoe Cheeta het heeft gedaan kunnen we niet anders dan heel tevreden hierover zijn (later op de dag is Cheeta ook nog even in de race geweest voor 'Beste Teef' maar deze prijs won ze helaas niet)!


Daarna was het meteen tijd voor mij om in de ring te gaan maar ook voor Joukje. Want zij had niet alleen Cheeta maar ook Cheeta’s halfzus Tibby mee! We moesten even allemaal de ring in om te laten zien dat we aanwezig waren maar mochten daarna alweer gauw onder de tent in de schaduw gaan schuilen... Super! Tibby was voor Abby aan de beurt en deed het erg goed. Hoewel Joukje dacht dat ik zeker van Tibby zou winnen had ik wel mijn twijfels. Tibby is dan wel te groot maar verder een erg mooi hondje hoor.


Na Tibby was ik aan de beurt met Abby. Op de tafel was Abby een beetje onwennig en dit werd meteen opgemerkt door de keurmeester. Gelukkig ging het betasten erg goed en was de keurmeester erg aardig wat Abby ook wat losser maakte. Het lopen in de ring ging ook wel lekker voor de verandering dus ik was zeer benieuwd naar mijn uitslag.


Uiteindelijk moesten we allemaal weer terug komen in de ring en... Helaas ik werd laatste, dus 4e. Moet zeggen dit was wel even wat minder hoor. Had toch zo gehoopt deze keer eens van wat andere honden te winnen maar het zat er weer niet in helaas. Maar goed de keuring zelf ging goed en ik had er een goed gevoel over achteraf dus zeer ontevreden was ik niet hoor. Maar het leukste kwam nog wat Tibby werd... Met een ‘Uitmuntend’ 2e! Die te grote dame waarvan Joukje absoluut geen hoge verwachtingen had deed het echt super in de ring! Nou en dit maakte wel weer een hele hoop goed hoor, hihi...


Na onze keuringen zijn we weer even in de schaduw gaan uitrusten wat ik ondertussen ook wel echt nodig had na die hitte. Voelde mijn hoofd echt bonzen niet normaal en alles draaide... Niet lekker dus! Maar ja wat wil je ook was ondertussen wel weer tegen de 30 graden aan het gaan in de zon en dan met mijn gezondheid. Maar goed ben toen wel weer wat bijgekomen, klaar voor de volgende ronde!
Want de dag was nog niet om... Nee Joukje’s dochter Belinda was met haar 2 lhasa apso’s ook mee en zij moesten ook nog de ring in. Om te beginnen Jimmy. Hij deed het erg goed in de ring vond ik zelf. Ik weet natuurlijk niet precies waar op gelet wordt bij dat ras maar het zag er goed uit hoor.


Daarna was Carmen aan de beurt, Cheeta’s BFF! Zij deed het ook erg goed al was ze soms wel een beetje afgeleid door ons aan de kant. Uiteindelijk werd Jimmy BOB en Carmen Beste Teef (ja helaas deden er naast Jimmy en Carmen geen andere lhasa’s mee dus dat was wel een domper).


Om 14u konden we de keurverslagen ophalen dus dit hebben we toen uiteraard meteen gedaan. En... Nou echt een prachtig rapport voor Abby zeg! Misschien wel het mooiste tot nu toe! Echt geweldig! Maakte dus wel weer een hoop goed hoor dat, dat het rapport zo mooi was. Ook de rapporten van de andere honden waren erg mooi dus al met al een geslaagde dag (het rapport van Abby is te vinden op de showuitslagen pagina)!
Aan het eind van de dag moest Belinda ook nog in de ring met Jimmy en Carmen voor de koppelklasse maar hier werden zij helaas niet geplaatst. Jimmy moest eigenlijk ook nog de erering in later op de dag maar het was ondertussen zo heet dat we het allemaal maar voor gezien hielden. We hebben dus onze boeltjes gepakt en zij op huis aan gegaan.


Eenmaal onderweg naar huis merkte we pas het verschil in weer overal. Naarmate we dichterbij huis kwamen, hoe meer het begon te waaien en eenmaal thuis stortregende het zelfs. Heerlijk na die zweterige en plakkerige dag!
Oh ja en dan vergeet ik bijna nog een heel leuk iets! De fotograaf die begin 2009 ook al een mooie portretfoto van Abby had gemaakt stond en nu weer en hier hebben we gebruik van gemaakt! Abby zit nu immers zoveel mooier in vacht als toen dat we deze foto graag overnieuw wilden doen. Nou en het resultaat mag er zeker wezen hoor...


Al met al dus een beetje een dubbele dag... Aan de ene kant een beetje minder omdat ik 4e werd en toch wel op iets meer had gehoopt, maar aan de andere kant ook super gezellig en met een prachtig keuringsrapport als eindresultaat en tja eigenlijk kan ik toch ook niet om meer wensen. Toch?! En wat dan nog... Abby blijft voor mij toch de allerliefste en allermooiste, wat ze ook zeggen! En een ‘Zeer Goed’ nou daar mogen we heel tevreden mee zijn vind ik zo!


Dit was voorlopig de laatste show weer. Nu is het afwachten tot Abby loops wordt zodat we hopelijk later dit jaar ons 2e nestje kunnen verwelkomen. Spannend! We zijn benieuwd wanneer het eenmaal zover is...