Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Zoom Erlebniswelt (20 aug 2010)

We zijn weer thuis hoor! Poeh, poeh wat een dag... We zijn vanmorgen vroeg al rond 9u vertrokken richting Duitsland voor een leuk dagje uit. Tja zoals ik al zei ik ben het een beetje aan het forceren ik weet ‘t, maar ja ik heb nog maar een week vakantie dus wil hier volop gebruik van maken. Achteraf gezien hadden we vandaag beter echter op een andere dag kunnen plannen. Maar het was wel heel leuk hoor!
We zijn vandaag dus naar Duitsland gegaan. Naar Zoom Erlebniswelt om precies te zijn. Een dierentuin op zo’n 10 minuten rijden van Oberhausen. We wilden graag weer eens met de honden naar een nieuwe dierentuin maar aangezien hier in Nederland in een hoop dierentuinen geen honden zijn toegestaan besloten we uit te wijken naar Duitsland.
Het was een lange rit waarbij we al merkte dat het steeds heter werd. Iets wat we niet bepaald leuk vonden! Abby was ook nogal misselijk in de auto op de heenweg. Waar dit aan lag weten we niet. Zou een symptoom kunnen zijn maar het kan ook gewoon haar wagenziekte zijn. Als pup is ze namelijk vreselijk wagenziek geweest en uiteindelijk is ze hier wel overheen gegroeid maar toch... Alhoewel op de terugweg had ze weer nergens last van... Ach ja maar goed! Uiteindelijk kwamen we zo rond 11.30u aan in Duitsland bij de dierentuin. Even wat heen en weer gelopen want ik was iets vergeten, hihi. En ook in een flinke rij gestaan om entreekaarten te kopen maar uiteindelijk waren we dan binnen hoor.
Het viel ons bij binnenkomst al meteen op dat er een hoop honden waren. We waren er al zeker 5 in de eerste paar minuten dat we daar stonden tegen gekomen. Gezellig dus!
Het park was niet een ‘normale’ dierentuin maar opgedeeld in 3 stukken. Azië, Alaska en Afrika. Wij begonnen links met Azië. In dit deel waren helaas niet waanzinnig veel dieren te zien (waarschijnlijk vanwege de hitte) maar wel hele bijzondere. We begonnen met een stuk buiten maar gingen al gauw een binnenverblijf in waar losvliegende dieren waren. Vogels dacht ik maar nee hoor... Het waren vleermuizen! Prachtig om te zien die beesten, zo boven je hoofd hangend en dan met de honden er tussendoor. Geweldig! Alleen erg heet daar binnen dus erg lang hield je het daar niet vol.


Na Azië was Afrika aan de beurt. Dit was het grootste deel van de dierentuin nou en dat hebben we gemerkt hoor! Het deed ons erg terugdenken aan Zuid-Frankrijk. Ook stikheet en heuvel op en af, hahaha! Een prachtig landschap voor de dieren hoor daar niet van... Maar zo zwaar met 27 graden en geen plekje schaduw. Oh ja en ook geen water, want halverwege waren we er achter gekomen dat ze alleen water met prik verkochten en aangezien de honden geen water uit openbare waterbakken drinken (verwende beesten, hihi!) en wij geen water met prik lusten was er dus geen water voor ons (flesje lag namelijk nog in de auto). We hebben uiteindelijk de honden uit ons handen wel wat water kunnen geven maar verder viel het qua drinken dus vies tegen. Maar goed Afrika... Dit deel bestond uit een hele grote savanne opgedeeld in verschillende delen met savanne dieren. Giraffen, zebra’s, gazelle, neushoorns, enz. Halverwege de savanne was er ook nog de mogelijkheid met een boot een deel van de route te doen maar hier waren geen honden toegestaan dus dit hebben we aan ons voorbij moeten laten gaan. Achteraf gezien maar goed ook want we zagen een pelikaan op een van de boten springen en de passagiers aanvallen, hahaha!


Na Afrika waren we wel een beetje op. Al die hitte en zon had ons echt opgebroken dus we zijn even ergens gaan zitten om bij te komen. De honden hadden de rust ook hard nodig dus dat kwam goed uit! Oma nog even gebelt om te vragen hoe het in Nederland was en toen maar weer verder gegaan. Met het laatste deel...
Alaska! Al moet ik wel zeggen het leek niet echt op Alaska met die tropische temperaturen, hihi. Maar dat deel was ook mooi zeg... Om te beginnen eerst een deel met elanden en meer van dat soort dieren. En toen kwam het echte winterdeel met beren, zeeleeuwen en ijsberen! Halverwege was ook nog een wiebelbrug en een Alaskan Adventure maar hier mochten alweer (of nou ja alweer dat was eigenlijk het enige hoor) geen honden in bovendien het was toch in het Duits dus dat leek me toch niet echt wat voor mij. Het zeeleeuwen deel was trouwens erg mooi gedaan met een tunnel waar je onderdoor kon lopen en waar dan de zeeleeuwen over je heen zwommen. Echt prachtig! Het berendeel was alleen iets minder met een grot met van die enge geluiden, schrok je je echt rot van! Al waren wij er volgens mij meer van onder de indruk als de honden, hihi...
Na Alaska en 3 uur lopen hadden we wel weer genoeg gedaan voor de dag. Het was erg jammer dat de dag door de hitte (en de drukte, want vanwege de vakantie was het ook wel erg druk hoor wat we niet goed gewend zijn omdat wij meestal buiten de vakanties dit soort dingen doen) een beetje in het water is gevallen maar al met al hebben we wel een hele leuke en vooral ook mooie dag gehad hoor. We hebben heerlijk kunnen wandelen met beiden honden (even voor de duidelijkheid op de foto zit Ash wel in de tas maar ze heeft een groot deel van de dag gewoon lekker meegewandeld hoor, hihi), prachtige dingen gezien en we zijn lekker bruin geworden. Hahaha!


Op de terugweg zijn we nog even langs Oberhausen gereden om daar bij de supermarkt nog even wat plaatselijke lekkernijen te halen. Namelijk mijn favoriete koekjes die alleen verkocht worden in Duitsland en nog een lekker toetje (soort negerzoen maar toch weer niet) wat ze ook niet hier in Nederland verkopen. Ja en nog wat water, heel veel water want daar waren we wel aan toe! Ik heb ook echt die halve liter fles in een minuut ofzo leeggedronken, heerlijk was dat. Honden ook even lekker nat gemaakt en toen aan de terugreis begonnen.
Deze ging best voorspoedig dus al met al waren we nog niet zo heel laat thuis maar wel helemaal kapot hoor van vandaag. Echt alles doet ons pijn, zowel mijn moeder als ik... En de honden zijn echt helemaal gevloerd, die liggen nu ook allemaal te slapen.
Maar het was dus een leuk dagje uit, zeker voor herhaling vatbaar alleen dan op een ander moment in het jaar. Nou en nu nog maar een week vakantie en dan zit het er alweer op voor ons. Gaan we dus nog flink van genieten, iedereen hoort nog wel hier hoe!