Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

We Will Rock You (26 aug 2010)

Het heeft even geduurd maar hier is die dan... De nieuwe weblog!
Zoals sommige van jullie al weten had ik dinsdag een avondje uit gepland staan. Namelijk naar de musical We Will Rock You. Deze musical gebaseerd op de muziek van Queen verteld een futuristisch verhaal wat zich 300 jaar van nu afspeelt. In de hoofdrollen zijn enkele grote namen te zien zoals John Vooijs (die regelmatig te zien was in de rol van Tarzan, meedeed aan ‘Op zoek naar Joseph’ en hier in mijn favoriet was en het laatste seizoen te zien was in Mamma Mia), Marjolein Teepen (oa bekend van ‘Op zoek naar Evita’ en de musical Man van La Mancha), Pia Douwes (een van de grootste in ons land op musical gebied natuurlijk, bekend van oa Elizabeth, Chigaco, De 3 Musketiers en Evita) en Floortje Smit (bekend van Idols). Martin van der Starre zou eigenlijk ook een grot bijrol hebben maar heeft helaas vorige week woensdag een ernstig ongeluk gehad en ligt nu in het ziekenhuis. In anderhalve dag tijd moest voor hem vervanging gezocht worden en deze is er gevonden in Charly Luske (bekend van oa Boyband en The Full Monty).
Maar goed, de musical. Hij begon iets later dan gepland dus we zaten al vol spanning te wachten. Nou en die spanning kwam er ook wel meteen uit bij de eerste beat. Poeh zeg echt niet normaal, hahaha! De boxen voor ons neus stonden overduidelijk ietsje te hard, hihi...
Bij voorbaat wisten we niet echt goed wat we van de musical moesten verwachten. De castlist zag er zeker goed uit dus op dat gebied geen zorgen. Zang zou met deze cast ook echt geweldig moeten zijn en de muziek van Queen is ook erg goed. Maar ja het verhaal... De laatste tijd hebben we nogal wat musicals gezien die een beetje tegenvielen. Musicals zoals Crazy Shopping (die echt niet goed was, sorry), Notre Dame de Paris (die wel aardig was maar waarvan de verwachtingen wel iets hoger waren dan wat we uiteindelijk hebben gezien) en Mary Poppins (een musical waar we erg hoge verwachtingen van hadden en die op zich erg mooi was maar toch dat kleine iets miste wat het net zo groots zou maken als bijvoorbeeld Tarzan) waren ons al tegen gevallen dus tja wat moest dit worden. Nou ik kan alleen maar zeggen...

We Will Rock You overtrof alle verwachtingen, GE-WEL-DIG gewoon!!!

Al vanaf scène een zal je de kwaliteit. Het ensemble wat echt geweldig goed was, ze zang van John en Marjolein waar je echt kippenvel van kreeg... Super gewoon!
Ook het decor was erg mooi. De scènes met Pia en Paul waarbij het podium gewoon naar boven kwam en over de zaal ging. Prachtig!
En toen kwamen Floortje en Charly, 2 waar we al op zaten te wachten. Charly die de rol van Brit in anderhalve dag tijd heeft moeten leren en Floortje een Idols finaliste die nog nooit in een musical heeft gestaan. Wat moest dat worden? Nou ook een geweldige combinatie hoor! Wat Floortje kon had ik echt nooit verwacht. Zoals die daar stond, acteerde en zong! Beter als ooit tevoren. En Charly, echt een pittige rol hoor om in zo weinig tijd in te studeren. Maar hij maakte geen enkele fout, was echt grappig en overtuigend. Nee echt heel goed!
Maar het verhaal was toch wel hetgeen wat alle verwachtingen overtrof. Zo grappig, leuk bedacht ook en goed neergezet. Een compleet onbekend verhaal maar goed te volgen en op sommige momenten zelf nog wel een beetje realistisch ook. Nee echt heel leuk!
Iedereen hoor wel hoe enthousiast ik ben, hihi... Nee deze musical staat ook echt in mijn nou ik denk top 3 van ‘must see’ musicals. Op 1 heb ik natuurlijk nog steeds Tarzan staan, ik vrees ook dat die moeilijk te overtreffen wordt. Mijn nummer 2 is Saturday Night Fever en dan komt deze denk ik toch echt wel hoor.
Op het eind van de voorstelling was ook wel duidelijk te merken dat ik niet de enige was die hier zo over dacht. Bij de laatste nummers zong een groot deel van het publiek flink mee en ook het klappen ging goed synchroon met natuurlijk ‘We Will Rock You’!
Is nog wel leuk om te vertellen trouwens... Op het eind na alle nummers, het applaus en de ‘curtain fall’ hadden we allemaal eigenlijk nog niet genoeg. Net als op een concert begonnen we dus met z’n alle ‘we want more’ te roepen! Achter wisten ze niet meer wat ze moesten doen dus werd het gordijn maar weer omhoog getrokken. Je zag duidelijk aan de blikken van de cast dat ze dit niet verwacht hadden en even niet meer wisten wat ze moesten doen. John nam het voortouw en begon ‘We are the champions’ in te zetten waarop het hele publiek mee deed (a capella overigens want de band stond ook op het podium voor hun applaus) en we met z’n alle begonnen te zwaaien met onze armen en te zingen. Charly nam de riedeltjes in het midden van het nummer en zo hebben we een tijdje staan zingen. Je zag echt dat de cast er van onder de indruk was dat het publiek zo enthousiast was (we zaten op rij 0 oftewel de rij tegen het podium aan dus hadden leuk contact met de cast en konden hun blikken goed zien). Sommige castmembers hadden tranen in hun ogen staan terwijl andere een glimlach op hun gezicht hadden staan die er denk ik de komende tijd niet meer van af gaat. Echt geweldig gewoon, weer zo een kippenvel moment!
Bij vertrek uit de zaal hoorde je ze ook op het podium nog napraten en juichen voor de crew, het was echt een top-show geweest die avond!
Leuk is ook dat deze avond toevallig werd opgenomen. Door de hele zaal stonden verschillende camera’s opgesteld dus we zijn erg benieuwd wat er met deze beelden gedaan gaat worden.
Bij vertrek zei mijn moeder ook al meteen tegen me ‘en wanneer gaan we weer?!’. Nou en dat zegt ze meestal niet bij de grote producties hoor dus dat zegt heel wat.
Nee echt wat een geweldig leuke, grappige maar vooral goede musical! De zang, het acteerwerk, de decors... Super gewoon. Zeker voor herhaling vatbaar, een van de beste producties die er in Nederland gestaan heeft!
Ik raad dus iedereen aan deze musical te gaan bezoeken want deze moet je echt niet missen!