Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Kersttrip naar Duitsland (30 dec 2009)

Nadat het vorige week er toch echt niet in zat met dat noodweer was het dan nu toch eindelijk zover. Ons tripje naar Duitsland! Samen met mijn maatje stonden we al vroeg klaar om op weg te gaan, op naar ons buurland ;-). Oma was al vroeg opgehaald om hier thuis op de honden te passen dus we konden mooi op tijd op weg.
Heen deden we er maar zo’n 2 uur over, de verwachtte reistijd dus, om bij onze eerste bestemming te komen. Zoo Duisburg! Vorig jaar en enkele jaren terug waren we hier ook al geweest en aangezien dit een van mijn favoriete dierentuinen is kon deze natuurlijk niet ontbreken aan ons lijstje van ‘to do’ dingen in Duitsland. Deze dierentuin huisvestigt ’s werelds meest bijzondere dieren. Van rivierdolfijnen tot koala’s, ze hebben ze allemaal! We begonnen met de reuzenotters en rivierdolfijnen, langs de apen en dwergnijlpaarden om uiteindelijk bij de dolfijnenshow van 11.30u aan te komen. Bij deze show kon je weer duidelijk zien hoe de dolfijnen daar genieten, echt heel leuk om mee te maken. Het einde was ook echt te grappig voor woorden toen 2 irritante jongetjes gestraft werden voor zijn gedrag. Tijdens de show hadden die namelijk al staat staan rennen en springen voor het bassin en toen er ballen in het publiek werden gegooid door de dolfijnen en daarbij uitdrukkelijk werd gezegd dat deze niet teruggegooid mochten worden deden deze dit natuurlijk wel. Ze verdiende het dus ook wel een beetje :-P... Na de afkondiging gaf de trainer de dolfijnen de opdracht water over de rand te gooien. Dus met volle vaart gingen ze allemaal richting de hoeken om liters water het publiek in te gooien. Met als gevolg dat die jongens die helemaal vooraan stonden te gillen, rennen en springen, helemaal doorweekt waren. Echt zo grappig, die gezichten!!!
Na de show was de rest van het park aan de beurt. Het was een nogal regenachtige dag dus doorweekt waren we na dit rondje. Maar goed ;-)... Een hoop dieren waren helaas niet te zien door het weer maar toch hebben we wel even de Przewalskipaarden kunnen aaien en neushoorn kunnen bewonderen. Maar het belangrijkste moest nog komen... De koala’s, een van de favoriete dieren van mijn moeder en mij! Eenmaal daar aangekomen (heerlijk warm binnen ;-)) was er net een rondleiding aan de gang dus we hebben flink wat geleerd over koala’s (met de vertaling van mijn moeder). Zo bestaan er geen koalaberen, zo mogen ze niet genoemd worden. Het is KOALA ;-)! We hebben uiteindelijk best wel een tijdje bij de koala’s gestaan. Ach ik kan ook geen genoeg krijgen van die beesten, zo prachtig, zo schattig, zo lief, zo mooi... Ik heb echt wel bijna 100 foto’s gemaakt, ik bleef maar schieten!
Na de koala’s (en op weg naar de auto ook de fossa’s, katta’s en kangaroes te hebben gepasseerd) was het tijd om richting Oberhausen te rijden. Volgende stop... De supermarkt! In Duitsland verkopen ze namelijk kleine koekjes die ze nergens anders hebben maar toch oh zo heerlijk zijn... Daarvan hebben we dus even flink ingeslagen (zo’n 12 stuks :-P, ach ze zijn toch lang goed)! Ook een bepaald ‘toetje’ (of eigenlijk snack die je in de ijskast bewaard) dat niet in Nederland te krijgen is hebben we er een aantal van gekocht. Geslaagd dus!
En toen was het tijd voor de laatste maar ook een hele leuke stop... Namelijk CentrO Oberhausen! Een vreselijk groot winkelcentrum met echt niet normaal zoveel winkels (in prachtige kerstsfeer). Uiteindelijk hebben we hier ook nog zo’n 2 uur gelopen. Kapot waren we! Ergens halverwege was de Coca Cola Oase, een prachtig plein met tientallen eettentjes eromheen, waar we even hebben kunnen zitten uitrusten en eten. Maar het mocht eigenlijk niet baten. Onze voeten, handen, rug, nek... Alles deed pijn :-S. Toch zijn we nog best geslaagd. Weliswaar hebben we niet alles kunnen krijgen wat we zochten maar mijn maatje heeft toch wat kleding en spulletjes gevonden en ik heb nog een leuk mandje (in een speelgoedwinkel :-P) voor Ashley gekocht. Dus het was een geslaagd tripje Duitsland!
Helaas geen kerstmarkt, geen echte kerstsfeer nee maar toch echt een hele leuke dag dat wel. En achteraf gezien weet ik ook niet of we het wel hadden aangekund hoor, nog na al die kilometers ook nog langs een kerstmarkt lopen. Dus wie weet was het wel beter zo ;-)... En ach de kerstsfeer in CentrO was toch alsnog prachtig en we hebben zulke leuke dingen gedaan en gelachen (om mijn moeder bijvoorbeeld die heel netjes een tak voor ons en nog een aantal andere mensen opzij hield zodat wij er droog en makkelijk langs konden en deze vervolgens bij het loslaten zo in haar gezicht schoot en zij dus toen zeiknat was :-P, hihi ja ik weet het leedvermaak)! Het was dus echt een leuke dag.
Maar ook wel erg vermoeiend. Ik kan echt niet meer. Alles doet pijn, ik kan bepaalde lichaamsdelen niet goed meer bewegen en ik ben bang om mijn schoenen uit te doen (bij de dierentuin had ik namelijk al van schoenen gewisseld en toen kwam er al stoom van mijn voeten af en waren ze al vreselijk dik)! De komende dagen wordt het dus voor mij op bed liggen en zo min mogelijk doen. Komt dat even mooi uit dat het morgen oudejaar is ;-)!