Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Dierenpark Amersfoort met 3 blue-merles (4 sep 2010)

We zijn we thuis, eindelijk... Hahaha, nee hoor! Heb echt een top dag achter de rug. Was achteraf gezien alleen wel een beetje zwaar. Merkte het op het moment zelf eigenlijk niet eens maar meer pas toen ik later even een tijdje in de auto zat. Toen begon ik echt in te storten. Maar goed heb op de terug weg even kunnen slapen dus gaat nu wel weer, dus denk ga toch alvast de weblog schrijven...
Vandaag waren we weer eens even een dagje weg. Ik zou namelijk nog een keertje gaan wandelen met Abby’s zoon Diesel en zijn eigenaresse en we hadden het al gehad over Dierenpark Amersfoort (waar wij een abonnement op hebben), maar toen ik van de week met een vriendin die ik online heb leren kennen het had over iets afspreken met ook haar sheltie besloten we er een ‘double-date’ van te maken. Dus vandaag was het allemaal op naar Amersfoort! Wij pikten Jessica en Diesel op onderweg naar de dierentuin en op het station in Amersfoort kwamen we Maryse en Lizzie tegemoet. Een dagje dierentuin met 3 blue-merle shelties, dat moet toch wel wat bekijks trekken. Ashley was voor het gemak even thuisgebleven bij oma, die heeft het namelijk niet zo op andere honden en die drukte (in het weekend in de dierentuin). Zij heeft dus een speciaal dagje met oma gehad met lekker veel aandacht en wandelen. Het was de eerste keer dierentuin voor Diesel en Lizzie dus het zou een spannend dagje worden voor hen. Voor Abby zou het het laatste grote uitstapje zijn voor de bevalling maar aangezien zij al een ervaren dierentuinbezoeker is kon zij wel het goede voorbeeld geven...
We begonnen bij de beren en meteen was het raak. Een van de beren vloog op de honden af wat vooral Lizzie even deed schrikken. Die was dus een tijdje een beetje schrikachtig maar gelukkig verdween dit alweer na enkele minuten wandelen. Ach ja pupje hè, die is alles dus zo weer vergeten (ze is namelijk pas een half jaar oud). Na de beren volgden de bevers, olifanten en apen. Vooral kleine Kina was erg schattig om weer even te zien bij mams al zagen de honden er niet veel in.


Na een stukje wandelen zijn we even wat gaan eten. Ik had ondertussen ook al een hypo dus had mijn hapje eten ook wel nodig. En de honden konden ook wel alweer een kleine pauze gebruiken. Na dus wat te hebben gegeten, eten te hebben uitgerust en te hebben gekletst natuurlijk vervolgen we ons pas verder de dierentuin in.
De tijgers lagen erg mooi in het zicht voor het raam maar helaas de honden konden er weer weinig in zien. Die hadden meer oog voor mekaar (Diesel en Lizzie dan, verliefd stel hahaha!).
We zijn ook nog even het nachtdierenverblijf in gegaan terwijl mijn moeder op de honden paste maar hier waren helaas weinig dieren te zien. Beetje een tegenvaller dus maar goed er viel nog genoeg anders te zien in de dierentuin.
Bij de maki’s trokken de honden weer veel bekijks. Binnen enkele minuten stonden er tientallen maki’s voor het raam te kijken naar al dat blauws wat naar hen keek. Vreemd vonden ze dat toch maar...
De witte tijgers waren ook erg indrukwekkend. Hen heb ik de laatste jaren echt zien opgroeien en het dierenpark dus het was prachtig om ze nu volwassen zo in hun natuurlijke doen te zien. Echt geweldig gewoon! Abby voelde zich alleen wat minder op haar gemak daar op dat stuk vanwege een trauma van een tijdje terug dat een brullende leeuw betrof.


Aan het eind van de dierentuin besloten we nog even te gaan zitten, een ijsje te eten en nog even bij te komen voordat we het pad richting de auto verder gingen. We besloten ook nog even wat groepsfoto’s te maken en Jessica (die Diesel ondertussen al aardig wat heeft geleerd) begon een kleine hondentruckjes-demo te geven, hihi! Nou en echt binnen ‘no-time’ stonden er tientallen mensen om ons heen te kijken naar wat er gaande was. Ik zei al we hadden hier geld voor moeten vragen zo populair waren we! Abby lag natuurlijk rustig toe te kijken, veel te druk allemaal voor haar. Al kreeg zij ook wel de nodige aandacht hoor, zeker toen men hoorde dat ze zwanger was. Nou en geweldig vond Abby het hoor, al die aaien over de bol. En ik hoorde al meteen achter me ‘mama ik wil ook zo een hond’, hahaha!

 


Diesel en Lizzie raasden ook nog even uit door flink met elkaar te spelen. Och die 2 vonden mekaar toch zo leuk... Echt geweldig gewoon! Lizzie was duidelijk de baas van het stel maar Diesel kon ‘r goed aan (die is ook wel wat gewend natuurlijk met ‘tante’ Ashley). Heerlijk vlogen die 2 achter elkaar aan het takjes spelend en happend naar elkaar. Echt een prachtig gezicht!

(meer filmpjes van vandaag zijn te vinden op mijn Youtube pagina)  


Nou ja en toen was het alweer tijd om afscheid te nemen. Of nou ja alweer... We kwamen om 13u aan in de dierentuin en waren van plan tot 15.30u ongeveer te lopen, misschien 16u. Maar het werd uiteindelijk 17u, zolang hebben we lopen kletsen en kijken. En ik had het niet eens gemerkt, moet dus wel een topdag zijn geweest! De klap kwam dus ook later pas zoals ik al zei zo ergens halverwege de rit naar huis. Maar goed, het is het meer dan waard geweest hoor. De honden hebben het heerlijk gehad, samen in de dierentuin (en Diesel weer samen met mammie). Wij hebben het erg gezellig gehad, het weer zat mee en we hebben weer mooie dingen gezien. Kortom een dag die zeker voor herhaling vatbaar is! Maar voorlopig helaas niet meer want Abby kan voorlopig niet meer zoveel lopen. Die moet het vanaf nu rustig aan gaan doen en zich gaan voorbereiden op wat komen gaat, net zoals wij...


(meer foto's van vandaag zijn te vinden in Diesel's album en Abby's album)