Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Urinetown (23 dec 2010)

En daar is die dan eindelijk weer, terug van weggeweest... De weblog!
Na wekenlang de zorg te hebben gehad over Abby’s 2e nestje en het puppydagboek van hen is het nu dan weer eindelijk tijd voor de oude vertrouwde blog. En er staan genoeg leuke belevenissen om over te schrijven op het programma de aankomende maanden dus jullie zijn zeker nog niet van me af!
Laat ik meteen beginnen met de blog van deze keer, een musicalblog... Gisteravond stond namelijk de musical Urinetown ook wel bekend als ‘Zeikstad’ op het programma. Een komische musical met een absurde verhaallijn en parodies op andere musicals er in verwerkt. Klinkt grappig en leuk!
De dag begon alleen niet al te best. Na al een pittige ochtend (nieuwe tv/telefonie/internet werd geïnstalleerd vanwege de problemen met onze huidige internet/telefonie provider maar dit gebeurde natuurlijk niet zonder slag of stoot) vertrokken wij aan het begin van de avond naar Leeuwarden waar de voorstelling zou plaatsvinden. We hadden uitgebreid de tijd genomen voor deze rit geziens de weersvoorspellingen maar uiteindelijk kwamen we mooi op tijd anderhalf uur te vroeg aan. Maar toen kwam het probleem... Een parkeerplaats zoeken! Eenmaal bij het theater stond immers nergens aangegeven waar wij terecht konden voor een parkeerplaats dus na wat rondjes te hebben gereden heb ik even met mijn telefoon naar de site van het theater gekeken om te lezen wat zij er over zeiden. Nou en 2 garages zouden dichtbij moeten zijn dus hier naar gingen we op zoek. De eerste bleek ongeveer een kilometer verderop in een beetje een achterbuurt, een plek waar we ons dus niet geweldig prettig voelde. Bovendien zo een afstand lopen in deze kou om 19u ’s avonds zagen we natuurlijk ook niet echt zitten, laat staan om 23u ’s avonds als de voorstelling afgelopen zou zijn. Op naar de 2e dus. Deze bleek echter meer dan 2 kilometer van het theater verwijderd te zijn en was zo moeilijk te vinden dat we de weg terug naar het theater onmogelijk weer snel zouden vinden! Ook geen optie dus... Uiteindelijk zijn we dus weer terug gereden naar het theater om daar te vragen wat we moesten doen, in de omliggende straten parkeren was immers ook geen optie want hier gold een verbod voor langer parkeren als een half uur. Binnen heeft mijn moeder de situatie uitgelegd, ook dat het voor mij na zo een lange avond niet bepaald gemakkelijk is om dan nog terug te lopen laat staan in deze vrieskou en gladheid maar nee hoor er was geen oplossing. We moesten maar een boete riskeren of in zo een parkeergarage gaan staan. Uiteindelijk kwamen we dus pas rond 20u aan in het theater na ik weet niet hoe ver te hebben geparkeerd en te hebben gelopen, helemaal kapot en ijskoud...
Maar goed, je moet zoiets niet je avond laten verpesten dus hoewel we het heel erg vonden van het parkeren en al hadden besloten in het vervolg niet meer dit theater te bezoeken begonnen we wel met goede moed aan de voorstelling. Jammer was alleen wel dat de zaal echt voor meer dan de helft leeg was, dit had ik zeker bij voorstellingen zoals deze nog nooit meegemaakt maar blijkbaar vonden ze mensen om ons heen dit meer dan normaal (ach ja met zo een parkeerbeleid, hihi).
Urinetown is een musical die gaat over een stadje waarin privé toiletten niet meer bestaan, openbare toiletten waarvoor betaald moet worden zijn de enige optie want word je betrapt op wildplassen van wordt je opgepakt en afgevoerd naar ‘Zeikstad’. Bobbie Goud besluit dat hij hier genoeg van heeft en samen met de inwoners van de stad komt hij in opstand. Deze opstand wordt hem echter flink moeilijker gemaakt als hij verliefd wordt op de dochter van de directeur van PIH ('Pies in Harmonie'), het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de torenhoge ‘piestarieven’. Urinetown is niet echt een musical met een vrolijk einde, het is een musical anders als andere met vrolijke muziek maar ook een flink minder vrolijk verhaal. In de hoofdrollen zijn flink wat grote namen te zien namelijk Rene van Kooten, Renee van Wegbergen, Suzan Seegers en Jamai Loman. Kortom dat alleen al klinkt als muziek in de oren natuurlijk...
En dat was het ook zeker! Want de zang, dans, acteerprestaties en gewoon eigenlijk algehele performance van de gehele cast was geweldig. De muziek vond ik echt leuk (mijn stijl), het zag er allemaal zeer professioneel en gelikt uit en was gewoon een mooie musical om te zien (niet een geweldig decor of zo maar gewoon een goed in elkaar zittende kleine musical). Ook het verhaal was leuk. Niet geweldig, wel origineel en vermakelijk. Alleen de humor... Die miste ik toch wel echt. Ik heb zeker wel op sommige momenten gelachen hoor, het was dus ook geen teleurstelling deze voorstelling. Maar ik kan niet zeggen dat ik het echt een komische musical vond, het was een goede poging maar helaas gewoon niet mijn soort humor. Rene vond ik erg goed maar de rest van de grappen kwamen toch minder bij mij aan. Al moet ik zeggen ik ruik nu nog steeds de toiletspray dus zo geslaagd waren ze lang niet allemaal hoor die van Rene, hahaha (aan het eind van de show werden de eerste rijen met toiletspray belaagd, niet zo lekker dus maar goed wel erg grappig zeker omdat de lucht zich langzaamaan verspreide).
Al met al heb ik zeker wel een leuke avond gehad bij Urinetown, het was geen tegenvaller en wel vermakelijk (heb ook echt wel wat gelachen) maar helemaal aanraden zou ik ‘m toch niet helaas. Daarvoor miste ik toch echt de humor op de juiste momenten...
Op het eind van de voorstelling riep Rene iedereen op om bij de uitgang wat te doneren bij de castleden die de zaal in waren gegaan voor ‘Serious Request’ van 3FM dus dit hebben we uiteraard gul gedaan. Het was ook wel leuk om op die manier sommige castleden van dichtbij te kunnen zien/ontmoeten al stonden ze er niet echt voor een praatje hoor.
En toen kwam de ‘rit’ terug naar de auto weer... Meer dan 10 minuten hebben we er over gelopen en tegen de tijd dat ik aankwam bij de auto was ik kapot, gebroken en bevroren! Nee echt geen doen die garage met dit weer, ongelofelijk. Maar goed we hebben het gered en konden uiteindelijk veilig en wel naar huis onder eigenlijk best wel goede weersomstandigheden. Over de reis terug naar huis hebben we dus ook niet veel langer als normaal gedaan dus dat was wel weer fijn. Toch lagen we natuurlijk wel pas midden in de nacht in bed dus een lange en uitputtende dag was het zeker wel. Maar het was ook wel weer lekker hoor zo een uitje, heb de smaak nu wel weer te pakken!
Overmorgen staat de volgende musical alweer op het programma dus lang wachten op dat volgende uitje hoef ik niet. Ik ben benieuwd of die musical ons meer aan het lachen zal maken en aan hetzelfde niveau als deze zal voldoen, we zullen zien... En ook de thuisbezoekjes beginnen als het weer een beetje meezit volgende week dus dat betekend ook weer hele leuke pupverhalen in het vooruitzicht. Kortom genoeg nog voor de jaarwisseling om te vertellen, hoop ik. Tot dan dus!