Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Winterbal (6 jan 2010)

Ik word zo langzaamaan echt helemaal gek van al die sneeuw. We zitten nu al 3 weken zowat ingesneeuwd! Mensen kunnen zich echt niet voorstellen hoe dit is. Spreken we familie en vrienden uit Amsterdam die dan zeggen van ‘Nou er ligt wel 3cm sneeuw hier hoor dus het is helemaal wit’! Ach hier kijken wij nu al 3 weken tegenaan, en ik kan jullie vertellen op een gegeven moment is dat echt niet mooi meer hoor :-P!Nou en nu hoor ik ook net op het nieuws dat het strooizout in onze gemeente op is dus dat ze nog maar 10x kunnen strooien en dan is er gewoon echt niet meer. Alsof het nog niet erg genoeg was! Echt ik vind het heerlijk wonen hier hoor, de rust en ruimte... Maar met dit weer dat ingesneeuwd zitten is wel een ander verhaal. Nee ik was altijd echt een fan van het winterweer en winterlandschappen maar nu mag het toch wel echt ophouden hoor!
Maar goed ;-). Aangezien mijn moeder vandaag dus niet naar de Universiteit van Groningen kon omdat wij niet echt meer met de auto weg kunnen zat ik weer de hele avond thuis met haar. Dus we besloten iets te gaan doen vanavond! Namelijk weer eens een decoratieve winterbal maken! Dit heb ik enkele maanden terug geleerd op een kerstbeurs in Den Bosch en we hebben de spullen om dit te maken ook gekocht om het nog eens thuis te doen. Ik wou graag dat mijn 2de winterbal extra speciaal zou worden dus heb ik besloten deze met een thema te maken. Namelijk ‘Abby’s eerste nestje’! Heel het internet heb ik afgezocht en uiteindelijk heb ik alle 4 de figuurtjes gevonden die de stamboomnamen dragen van de pups. Dus vanavond was het tijd om deze dan eindelijk te ‘verwerken’ in een winterbal.
Je begint met speciale klei die je om de bal moet kleven (hier ben je wel een uur toch zeker mee bezig) en als je hiermee klaar bent ga je de poppetjes erin verwerken. In mijn geval wou ik ze echt helemaal op de bal hebben dus hebben we ook gebruik gemaakt van een lijmpistool om ze vast te krijgen. Daarna heb ik ook nog van een steropor kegel een boompje gemaakt (met diezelfde klei) en deze met een satéprikker in de bal gestoken. Nou en dan laten drogen en je bent klaar! Als ‘finishing touch’ heb ik nog wat glinstersteentjes aangebracht om een soort ijsvorming te creëren op de bal. Nou en hij is prachtig geworden vind ik persoonlijk!
Van links naar rechts staan Blissey (Sterre, in het roze), Pachirisu (Diesel, in het blauw/wit), Piplup (Dylano in het blauw) en Chikorita (Cheeta, in het groen) erop. Achter hen heb ik nog een ander figuurtje namelijk Pickachu (in het geel) geplaatst. Al deze figuren komen uit de tekenfilm serie Pokemon en waren voor mij de inspiratie voor de stamboomnamen van de pups. Pikachu is mijn favoriete Pokemon figuur dus ik vond dat deze niet mocht ontbreken op mijn eerste Pokemon Puppy Winterbal!
Het is een winterbal dus wat we er in de zomer mee gaan doen weet ik nog niet. Maar ik denk dat we hem gewoon dan laten staan hoor. Ter ere van de pups en ter ere van Abby!
Helaas bleek het achteraf gezien alleen wel een beetje zwaar voor mij. Je zou toch denken ach zo een simpel knutselwerkje is toch prima te doen. Dat dacht ik dus ook maar helaas mijn gezondheid moet me weer in de weg zitten :-S. Oftewel mijn nek en rug doen momenteel zoveel pijn dat ik al een spierverslapper heb genomen in de hoop dat dit helpt, mijn handen trillen vreselijk en alles draait. Tijdens het lijmen was het ook soms echt lachwekkend om te zien hoor, hoe ik met dat lijmpistool zat te klooien... Ik leek net iemand met Parkinson zeg! Echt ongelofelijk, vreselijk ook eigenlijk (mijn moeder nog tussendoor aanbieden om het maar te doen want mijn handen gingen echt alle kanten op) :-(. Maar goed, je doet er niks aan. Ach het resultaat mag er wezen dus dan is het het ook wel waard hoor. Bovendien ik ga toch niet vanwege mijn klachten helemaal niks meer doen?! Nee het is gelukt dat is het belangrijkste dus die pijn en klachten die ik nu heb neem ik dan maar voor lief :-)...
Oh ja trouwens nog iets wat betreft de pups... Ik heb vandaag een kennelnaambord besteld bij een kunstenares die al eerder prachtige dingen voor ons heeft gemaakt. Zo heeft zij voor bij ons in huis 2 gedenkborden ter ere van Macy en Belle gemaakt en bij onze voordeur hangt een nummerbordje ook gemaakt door haar met ons huisnummer en Ashley als pup erop. Dyenne (http://www.dyenne.nl) heet de kunstenares en ze maakt echt geweldige borden! Vandaar dus ook dat ik bij haar een bord heb besteld met de kennelnaam en natuurlijk weer een prachtige tekening erbij. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat (ik kan jullie iig wel al vertellen, ik heb zojuist het eerste ontwerp gezien en het wordt echt weer geweldig prachtig zo te zien)...