Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Martinidogshow 2011 (7 mrt 2011)

Poeh, poeh, gisteren was me het dagje wel zeg... Wat een vreemde dag, wat een vreemde show of eigenlijk bovenal wat een vreemde keurmeesters. Heb echt nog nooit zoiets meegemaakt! Maar goed laat ik bij het begin beginnen...
Dit weekend vond de Martinidogshow in Groningen weer plaats en waren we er vorig jaar nog om Cheeta aan te moedigen, dit jaar deden we zelf mee met onze kleine meid! Abby die helaas nog steeds niet echt haar vacht terug heeft na de bevalling moest helaas alweer vanaf de zijlijn toekijken maar heeft ondanks dat volgens mij wel een leuke dag gehad.
We kwamen aardig vroeg aan in Groningen en meteen zagen we al wat bekenden. We installeerde ons (achteraf gezien niet een al te beste plek naast de vuilnisbak) en zijn eerst even rustig de catalogus gaan bekijken en ik heb mijn nummer opgehaald. Wat mensen die ik via het internet ken kwamen me ook nog even opzoeken (waaronder een echt te schattig chihuahua pupje, och ik ben verliefd!) en Joukje kwam vlak voor aanvang met Cheeta ons ook nog vergezellen dus het was een gezellig begin van de ochtend!
De volgorde bleek alleen veranderd te zijn waardoor de shelties (zoals gewoonlijk) pas als laatste in ring 5 gekeurd werden, oftewel dat zou wel (na)middag werk worden... Eerst dus maar wat shoppen! We zijn even bij wat winkeltjes een kijkje gaan nemen en waren al meteen een stuk armer. Hahaha, ach ja dat doen shows met je hè!
Ik voelde me alleen niet 100%. Natuurlijk mede ook door het nieuws wat ik eerder in de week had gehad, maar ook fysiek was ik gewoon niet lekker. Het grootste deel van de tijd heb ik dus gewoon langs de ring gezeten om me goed op te laden voor wat komen zou. En ik had genoeg entertainment daar want de aussies werden gekeurd, een ras waar ik ook gek op ben. En naast ons zat een 4 maanden oude bi-blue aussie en een fokker met een nest aussie pupjes van 8,5 week oud, kortom ik heb genoeg tijd gehad om weg te smelten daar...


Tegen 14u was het dan eindelijk voor mij tijd om de ring in te gaan. Ik was voordat ik me inschreef al gewaarschuwd dat Scandinavische keurmeesters waanzinnig streng zijn en eenmaal daar bleek het nog erger dan verwacht eindelijk. De aussie eigenaren waren gechoqueerd door de strenge keuringen en kwalificaties (of eigenlijk gebrek aan dat laatste) en er werd zelfs een 'Matig' bij hen uitgedeeld. Kortom ik hield mijn hart al vast.
In de ring had Eevee er duidelijk zin in maar ze had niet echt door waar ze mee bezig was. Het lopen ging voor geen meter, ze was vrolijk aan het huppelen maar een goede gang was het niet en ook stilstaan wou ze niet echt. Ze was gewoon zo een typisch vrolijke puber die naar niets of niemand luisterde! Er was me verteld dat de keurmeester erg op het gangwerk van de honden lette dus ik dacht al meteen dit wordt niks na enkele minuten. Maar vol goede moed zijn we alsnog verder gegaan en kregen we uiteindelijk onze roze rozet mee. En... Het werd een 'Belovend', helaas niet een geweldig resultaat dus maar wel eentje waar ik onder deze keurmeester zeer tevreden mee ben. En aangezien ik de enige in de klasse was werd ik ook 'Beste Baby', nou ook leuk om eens mee te maken!
De overige keuringen waren, nou ja op z'n zachts gezegd ook wel eigenaardig te noemen. Honden die regelmatig Utjes halen kregen ZGtjes, er werden flink wat Gtjes uitgedeeld en zelfs diskwalificaties kwamen er tevoorschijn. Kortom het was een show waar nog lang over nagepraat zal gaan worden...
Na de keuringen kon ik uiteindelijk mijn rapport ophalen en ik bereidde me al voor op het ergste. Een opmerking als 'heeft ringtraining nodig' had ik zeker niet van opgekeken maar het viel reuze mee eigenlijk! Het heeft me wel wat tijd gekost om het rapport te ontcijferen want het was nauwelijks leesbaar maar uiteindelijk ben ik er erg blij mee. Er staan wel wat dingen in waarvan ik toch echt wel opkijk maar goed dat gebeurt wel eens hè, hihi... (het gehele rapport is hier na te lezen)
De erering hebben we gelaten voor wat het was aangezien je met een Btje daar toch niet zo veel kans maakt dus na het ophalen van het rapport zijn we richting huis gegaan. Onderweg kwam ik nog wat bekenden tegen en hoorde ik nog enkele verhalen van hoe de dagen van anderen waren verlopen. Zo bleek er een keurmeester te zijn geweest die bij binnenkomst in de ring vroeg welk ras er eigenlijk ook alweer in de ring stond en ook de resultaten van de aussies waren al de hele show over gegaan. Ik kan dus niet anders zeggen dat het een showdag was met een vreemd nasmaakje voor een hoop van ons. Sommige vonden het puur weggegooid geld, anderen zoals ik hebben er op zich wel lol in gehad maar hebben er achteraf gezien toch wel een vreemd gevoel bij maar er waren natuurlijk ook die gewoon zeer tevreden waren over alles. Hoe dan ook dat sommige van de resultaten verassend zijn is iedereen wel met mij eens denk ik, hahaha!
Maar al met al heb ik een erg leuke dag gehad. Ik heb weer heerlijk wat tijd met Cheeta kunnen doorbrengen, gezellig kunnen kletsen met wat mensen en Abby en Eevee hebben genoten van de hele dag. Maar ik moet wel eerlijk bekennen, zoveel plezier als dat ik er anders in heb had ik niet... Waarom precies weet ik niet, waarschijnlijk door alles wat er is gebeurt de afgelopen dagen maar lol heb ik zeker wel gehad hoor. Ik had alleen het gevoel alsof ik er niet helemaal bij was, ik voelde me sowieso fysiek natuurlijk al niet lekker maar ik had ook het idee alsof een hoop een beetje langs me heen ging en ik daar maar geen grip op kon krijgen. Maar goed dat soort dagen heb je soms zeker in het geval waar we nu in zitten dus dat is niet erg. Volgende keer beter en nogmaals ik heb wel een erg leuke dag gehad en flink wat afleiding!
Eenmaal thuis was het natuurlijk tijd voor de cadeautjes! Een zak met botjes, een huisje, een puzzel en een tuigje voor Ashley waren het resultaat van het rondje shoppen. De botjes vloog iedereen meteen op af, een groot succes dus! Het huisje moest eerst even onderzocht worden maar bleek ook al gauw een topper. De puzzel voor Eevee, een wat hoger niveau als die we al hadden, werd ook als erg interessant bevonden door alle honden. En het tuigje voor Ashley... Nou die kleine meid mag nu net zoals Abby en Eevee ook in een prachtig tuig met tekstlabels gaan rondlopen (haar naamlabel volgt nog). Kortom al met al een geslaagde dag voor ons allemaal!Meer foto's zijn te vinden in het album van Abby, Cheeta, Eevee en het gezamelijke album, meer filmpjes zijn te vinden op mijn Youtube pagina en het keurverslag is te vinden op Eevee's showuitslagen pagina...