Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Diesel zijn eerste behendigheidwedstrijd (20 mrt 2011)

Ik heb een lange, vermoeiende maar ook zeker zeer gezellige dag met heerlijk weer achter de rug!
Vandaag stond namelijk de allereerste behendigheidwedstrijd van Abby’s zoon Diesel op het programma!!! Die kleine grote jongen van alweer anderhalf is al een tijdje bezig met agility en vandaag was het dan eindelijk zo ver, zijn allereerste wedstrijd bij zijn eigen club. In de ochtend vertrokken we dus richting Almere om Diesel en zijn bazin een beetje aan te moedigen. Kleine ‘tante’ Ashley, die met dit soort dingen meestal thuis blijft omdat ze het niet zo op drukte heeft, ging voor de verandering eens mee (ook mede ivm mijn oma uiteraard) dus de hele roedel was aanwezig. Het weer zat ook mee dus het beloofde een mooie dag te worden!
Eenmaal daar had Diesel al een wedstrijd gelopen. Het vaste parcours en hier haalde hij helaas een disc vanwege een sprong die hij verkeerd nam maar verder ging de ronde vlekkeloos heb ik begrepen. Een mooi begin van de dag dus.
Na wat kletsen en zitten was het voor ons tegen de middag dan eindelijk tijd om Jessica en Diesel in actie te zien! Helaas bleek Diesel nogal afgeleid door alle drukte om zich heen en bleek die opeens oostindischdoof. Een leuk rondje voor Diesel dus maar helaas al gauw ook weer een disc. Maar dat mocht de pret niet drukken uiteraard! Diesel genoot immers en het ging om de ervaring dus lol was er zeker nog.

 


We zijn even een rondje gaan maken over de velden, hebben nog wat cadeaus voor de honden gekocht bij het winkeltje en gekletst met wat mensen en zijn toen gaan wachten op het laatste parcours. En wachten, en wachten en wachten... Hihi! Uiteindelijk werd het ver in de namiddag (nadat het iets was uitgelopen) voordat Diesel aan zijn laatste rondje kon beginnen en na al die uren niet slapen, al die indrukken en alle drukte waren alle honden wel redelijk gaar.Het laatste rondje verliep dus eigenlijk niet erg anders dan de eerste. Helaas weer een disc en een afgeleide Diesel, erg onder de indruk van alles wat die om zich heen zag. Maar Jessica verwoorde het al erg mooi “We hebben plezier gehad en dat is het belangrijkste ! Voor de volgende x weet ik dus iig wat ik mee moet nemen en wat ik anders wil gaan doen!” en dat is zeker waar. Diesel heeft een vreselijke lol gehad, ik vond persoonlijk dat die het echt super deed voor zijn allereerste wedstrijd met al die nieuwe indrukken en drukte om zich heen en het gaat om de ervaring en wat je er van leert. Kortom een zeer geslaagde dag al zeg ik het zo!

 


En onze honden hebben het ook wel leuk gehad volgens mij. Ashley vond het wel erg druk allemaal, niet echt voor herhaling vatbaar dus maar al met al heeft de dame zich prima gedragen hoor. Eevee heeft met tientallen honden gespeeld, mensen uitgedaagd en is bijna overgekocht door iemand die haar wel heeeeel erg graag wilde hebben en Abby heeft een rustig dagje gehad in de zon en heeft ook nog even lekker met haar kids gespeeld en flink wat indrukken opgedaan. Kortom een leuk dagje voor iedereen en voor mij ook weer een nieuwe ervaring want ik had zelf ook nog nooit een behendigheidwedstrijd meegemaakt!
Al met al zijn we dus zeer voldaan na een geslaagde dag weer richting huis gekeerd. En nu liggen alle hondjes voor pampus... Hahaha!

Kijk voor meer foto's van de dag in het album van Diesel, Abby, Ashley, Eevee en het gezamelijke album...