Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Eerste lessen bij nieuwe hondenschool (31 mrt 2011)

Vanavond hadden ik en de honden onze eerste lessen bij de nieuwe hondenschool!
In mijn zoektocht naar de sport om te doen met Abby ben ik bij meerdere hondenscholen wezen kijken en een beviel zo dat ik dochterlief daar ook maar meteen heb ingeschreven. Vanavond was het dus zover. De avond begin met Eevee, zij deed basis gehoorzaamheid I. De insteek van de lessen sprak me al meteen aan en we hebben in de eerste les eigenlijk alles even nagelopen wat we al bij puppycursus hebben geleerd om te kijken hoe ver iedereen was. We zitten in een groep met nog 3 andere hondjes, 2 kruisingen en een Am. Stafford en allemaal konden ze het prima vinden met Eevee. Leuke groep dus! Abby heeft de eerste les bij mijn moeder doorgebracht in de buggy terwijl ik lekker met Eevee bezig was.
Vervolgens hadden we even pauze en daarna gingen we buiten verder. De onderdelen werden neergezet en de volgende groep stroomde binnen. Uiteindelijk bestond deze groep naast Abby uit nog 3 andere honden ook, een Koningspoedel, Friese Stabeij en Belgische herder (allen reuen). Eevee was ondertussen zo moe van haar les dat die haar slaappositie innam in de buggy en hoewel ze nog wel enkele keren wakker is geweest ging dat best aardig. We moesten eerst allemaal een voor een het uigezette parcours met alle onderdelen even gaan proberen, om te kijken hoe de honden het zouden vinden. De hondenschool waar ik train is nog een beginnende hondenschool met niet bepaald wedstrijdambities, precies passend in mijn staartje dus. Echter betekend dit wel dat ze nog niet alle behendigheidonderdelen hebben dus we moeten roeien met de riemen die we hebben. Abby was telkens als laatste aan de beurt (kon ik even goed bijkomen) en het eerste rondje ging eigenlijk prima. Alleen de schutting en wip waren uiteraard even wennen maar dit ging ook zeker niet slecht. Vervolgens zijn we allemaal individueel wat onderdelen gaan doen (met behulp van de docente), daarna nog een keer allemaal het rondje en daarna allemaal even de sprongen oefenen en op het eind gewoon nog even de onderdelen doen die je zelf wou.
De hoogtesprongen deed Abby prima, al stonden de meeste wel nog op small niveau en uiteindelijk moeten die naar de medium (Abby is namelijk net aan een medium). De breedtesprong kan Abby met 3 stukken maar het laatste stuk durft ze nog niet aan. Maar dat zal niet lang meer duren denk ik hoor... De schutting doet ze uiteraard nog steeds met hulp maar de laatste keer ging ze er al helemaal zelfstandig vanaf en ze doet het telkens met een kwispelstaart dus die komt ook wel goed! De slurf vindt Abby helemaal het einde, daar vliegt ze doorheen meteen al. De wip is wel ook nog even wennen, daar wil ze nog niet zo op blijven staan dus die zal nog wel even duren voordat ze die doorheeft. De paaltjes doet ze alsof ze ze al jaren kan, iedereen stond er van te kijken met welke snelheid ze die al deed! En de borstelsprong, nou die was in het begin ook wel even vreemd maar die neemt ze nu ook met gemak.
Kortom voor een eerste les ging het eigenlijk wel super, en beide meiden hebben echt genoten van hun les!
En ik... Nou met mij gaat het qua vermoeidheid niet best. Was al erg op na de gehoorzaamheidsles dus na de behendigheid kun je mij helemaal wel opvegen. Maar fysiek gezien had ik een goede dag (in tegenstelling tot de dag dat ik de proefles had, toen had ik overduidelijk een slechte dag want mijn knieën voelde ik dagen later nog) dus het valt me nog mee hoe het met mijn gewrichten gaat. Mijn rug en schouders zijn wel zeer pijnlijk (zacht uitgedrukt) maar dat was al begin van de week zo dus ik kon ook wel verwachten dat dit erger zou worden. Verder heb ik ook nog wel last van andere spieren maar het is niet zo dat ik niet meer kan lopen. Alleen de vermoeidheid hè, lichamelijk gezien kan ik dit eigenlijk niet aan met mijn gezondheidsproblemen maar goed je moet er wat voor over hebben denk ik maar dan... Want lol heb ik zeker gehad en gelukkig was ik niet de enige die het af en toe fysiek een beetje moeilijk had en gelukkig kon ik tussendoor ook heel veel zitten en heeft mijn moeder me waar nodig kunnen helpen maar de docente zeker ook (zij heeft echt haar best gedaan om mij en mijn meiden te helpen)!
Een zeer geslaagde eerste les dus, benieuwd naar volgende week alweer!