Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

URV clubmatch (26 juni)

Vandaag zijn we weer even op stap geweest. Eigenlijk zouden we nergens heen gaan ivm Eevee’s loopsheid en de weersvoorspellingen maar we konden het toch niet laten om weg te blijven dit weekend bij een bijzondere gebeurtenis. Namelijk BeeGee’s allereerste show! Vanmorgen zijn we dus in de auto richting de URV te Utrecht gereden om daar bij te zijn. Het plan was in eerste instantie dat ook Eevee mee zou doen aan de clubmatch, en wellicht ook Abby. Maar zoals iedereen inmiddels wel al weet zit dat soort dingen plannen er voorlopig door onze thuissituatie niet meer in. BeeGee’s eigenaresse had BeeGee echter al ingeschreven voor de show en ik had beloofd indien mogelijk langs te komen om er sowieso bij te zijn maar ook om nog wat tips en adviezen van tevoren te kunnen geven, dus zodoende waren we er vandaag ook.
BeeGee deed vandaag niet alleen mee aan de show, ook vriendje Sem een border collie pupje van 9 ½ maand was erbij voor zijn allereerste show. En Abby’s halfbroer Cody zou ook zijn showdebuut maken deze dag.
We waren er al vroeg om voor de show nog wat tips en adviezen te kunnen geven, dit ook aangezien geen van alle honden ooit ringtraining had gehad. Een korte ringtrainingles ontstond dus vlak voor de show met BeeGee, Cody en Sem om nog even de laatste dingen door te spreken. Maar de tijd vloog om want al aan het begin van de show waren alle honden aan de beurt. Alle hondjes bleken de enige in hun klasse dus dat betekende sowieso erering plaatsen...
Als eerste was Sem de border collie aan de beurt. Deze deed het voor een eerste keer erg goed al ging het betasten helaas iets minder. Het ging, tot de keurmeester zijn gebit wou nakijken (zonder hierbij te bukken maar echt over de hond heen te buigen)... Sem werd angstig en vond het opeens veel minder leuk. Toch herpakte die zich weer goed en bleef die mooi voor de tafel staan showen.Na Sem was het de beurt aan BeeGee. BeeGee leek eigenlijk grotendeels al een ervaren showhond zoals die zich in de ring gedroeg. Hij stond meteen al prima in stand, hield dit ook prima erg lang vol en ook het betasten was geen enkel probleem voor ‘m. Alleen tijdens het lopen vertoonde hij nog wat stepgedrag al viel dit het eerste rondje ook reuze mee. Al met al dus een erg goede keuring!
En toen moest Cody met baasje Simone er ook aan geloven... En alsof die het wist, had Cody nog de hele tijd buiten de ring zijn staart in de lucht in de ring ging die mooi naar beneden precies zoals het hoort! Ook het betasten ging bij Cody prima al vloog zijn staart wel weer even de lucht in bij het lopen. Het in stand staan duurde de jongen iets te lang maar om eerlijk te zijn, daar had die ook eigenlijk wel gelijk in hoor...Kortom een erg mooie eerste showervaring voor alle drie de mannen! En omdat BeeGee de enige sheltiepup was en Cody en Sem de enige volwassen honden van hun ras. Werden ze meteen ‘beste pup’ en ‘BOB’ (best of breed). Alleen... Helaas bleek bij het ophalen van de keurrapporten aan het eind van de dag dat er foutieve informatie was doorgegeven. Er was namelijk gezegd dat de keurmeester bevoegd was om de herdershonden te keuren maar niets bleek minder waar. Ze bleek hier geen bevoegdheid voor te hebben oftewel... Geen kwalificatie! Zo zonde want als je de rapporten nalas dan denk ik dat het mooie kwalificaties waren geweest. Maar goed dat mocht de pret niet drukken natuurlijk.
Aangezien de mannen in de ochtend al aan de beurt waren was het een lange zit tot aan de erekeuringen. Helemaal vanwege het weer want poeh zeg... Dat was echt niet lekker meer! Meerdere verbrande mensen binnen onze groep, oververhitte hondjes en mensen en gewoon stikhitte waardoor je het benauwd kreeg. Vreselijk! Maar we hebben het volgehouden met wat geschuil in de schaduw en water.
Ongeveer een uur te laat begonnen de erekeuringen dan eindelijk en Josien was met BeeGee als eerste aan de beurt voor ‘beste pup in show’. Er waren nog 6 andere tegenstanders en helaas bleken deze te sterk en verliet BeeGee de erering zonder extra titel. Maar wij zijn daarom zeker niet minder trots op hem, voor een eerste show deed die het echt geweldig en Josien heeft ook de smaak van het showen helemaal te pakken. Die twee gaan dus binnenkort zeer waarschijnlijk ringtraining volgen en zullen vast nog wel in de toekomst op andere clubmatches te zien zijn!


Sem en Cody moesten tegen elkaar strijden in de herdershondenrasgroep en helaas vielen zij beiden ook niet in de prijzen. Maar ook op hen is natuurlijk iedereen vreselijk trots want ook zij deden het voor een eerste show zeer veelbelovend!


Het was voor mij een erg leuk dagje er tussenuit. Na alle stress en ellende hier kon ik zo een dag als vandaag wel weer goed gebruiken en ik heb ook echt flink gelachen en lol gehad met de hondjes. Helaas was ik echter wel een groot deel van de dag niet lekker wat iets minder was. Ik heb namelijk sinds vandaag opeens vreselijke last van buikgriep, waarschijnlijk vanwege de weersomstandigheden want op dit soort weer reageert mijn lichaam altijd al niet bepaald goed. Maar goed dit had dus wel als gevolg helse buikpijn voor de ochtend en een deel van de middag wat natuurlijk genieten en plezier hebben wel iets moeilijker maakte. Maar zelfs ondanks dat durf ik toch wel te zeggen dat dit echt een erg succesvol, gezellig dagje was waarvan ik weer vreselijk heb genoten! Het was heerlijk om alweer zoveel tijd met BeeGee door te brengen en ook om Sem en Cody te ontmoeten, alle andere hondjes in de showring en op het behendigheidsveld naast de showring te zien en gewoon om gezellig met iedereen daar te kletsen. De meiden hebben het volgens mij ook erg gezellig gehad ondanks de hitte en Ashley heeft zelfs weer bij iemand (Simone) op de arm gezeten, dit keer zelfs zonder piepen!
En wat betreft Eevee’s loopsheid... Nou madame begon naarmate de dag vorderde wel steeds meer door te krijgen dat ze toch wel erg goed was in het flirten met reuen deze dag. BeeGee heeft ze wel heerlijk mee gespeeld, die jongen had gelukkig geen flauw idee van wat er met haar aan de hand was. Maar Sem en Cody hielden hun ogen en neus toch wel open zodra ze in de buurt van Eevee waren, dus die hebben we telkens op veilige afstand gehouden. Maar het is helemaal goed gegaan dus en mevrouw vond alle aandacht van de heren heerlijk, dus die had een goed dagje...
Ik ben ondertussen flink bruin geworden van dit ene dagje zon, mijn moeder is aardig verbrand en de meiden liggen voor pampus na hun drukke dag. Ik denk dat ik vannacht ook zo slaap na deze dag maar wel met leuke dromen, want het was zeker een dag die voor herhaling vatbaar is...

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar BeeGee's rapport:

8 mnd. Voldoende type, goed gevormd hoofd. Prima gedragen tipoor. Mooi klein donker oog, prima gebit. Voldoende hals, schouder mag wat langer. Goede benen en voeten, lichaam moet zich nog verder ontwikkelen. Wat lang in de rug, goed gedragen staart. Goede beharing, voldoende gangen. Plaatsing - Beste pup

Kijk in het album van BeeGee en het gezamelijke album voor nog meer foto's van de dag...