Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Blafzwemmen (4 sep 2011)

Vandaag is alweer de laatste dag van de vakantie... Wat zijn deze 7wkn toch voorbij gevlogen zeg! Maar wat was het ook leuk. We hebben heel wat dingen ondernomen, nieuwe mensen leren kennen en flink gewandeld. Kortom de vakantie die we voor ogen hadden is er ook zeker gekomen, we hebben onze zorgen even opzij kunnen zetten en heel wat kunnen genieten! En vandaag op de laatste dag van de vakantie was dit weer niet anders...
Want hoewel we meestal de laatste vakantiedag het rustig aan doen stond vanmiddag toch een tripje op de planning. Namelijk ‘blafzwemmen’ met Eevee! Dit jaarlijkse evenement bij het Bosbad vindt plaats tijdens de laatste zondag van de vakantie, het laatste uur dat het bad open is. Van 16u tot 17u dus vandaag. Alle honden en baasjes zijn dan welkom, gratis, om gezellig een duik te nemen met hun hond. En wij waren dit jaar van de partij!
We hebben nog even getwijfeld of we Ash en Abby zouden meenemen maar die drukte zou hen waarschijnlijk te veel worden, bovendien zijn zij toch niet zo van het water dus we hebben hen even bij oma afgezet en zijn gezellig alleen met onze waterrat Eevee die kant op gegaan. Ik was (gelukkig) niet alleen want Sammy en haar vriend Ed en de hondjes waren ook gezellig mee. Zij waren helemaal vanaf de andere kant van Nederland hier naartoe gereisd om even gezellig met ons mee te zwemmen, echt super!
Eenmaal binnen ben ik er maar meteen helemaal voor gegaan. Badpak aan en het water in! En ik moet zeggen het viel me reuze mee, het water was zelfs best lekker... Eevee ging ook enthousiast mee maar vond het naarmate de tijd vorderde wel iets enger worden. Toen Sammy met haar Bailey (Sheltie) en Jady (Yorkie) ook het water in ging besloten we maar te gaan tillen, want de hondjes moesten er toch doorheen. En dit heeft zeker geholpen want aan het eind van de middag was Eevee heerlijk aan het zwemmen door het bad zonder enig probleem, ze klampte zich ook niet meer zo krampachtig aan me vast als we naar het diepe liepen en bleef gewoon lekker lang in het water staan genieten van alle nattigheid. Heerlijk!
Het was flink druk in het zwembad met heel wat andere honden maar zeker ook zeer gezellig. Een prachtige Shiba kwam nog snoepjes halen, och wat een plaatje was dat zeg... En heel wat labradors en Jack Russels rende langs. In het diepe bad zwommen sommige honden zelfs baantjes, echt wat je noemt een lekkere hondenmiddag dus! Bij vertrek kregen we ook nog allemaal een hondenkoekje voor de hondjes, helemaal service dus en blijkbaar ook flink lekkere want ze smikkelde ze allemaal meteen op.


 


Na het zwemmen zijn we nog even met z’n allen bij ons thuis in de tuin gaan zitten, even wat drinken en bijkomen van de zwempartij. Want ook al zijn we nog niet eens een uur in het water geweest, het was pittig genoeg voor ons hoor... Poeh, poeh! Maar het was ook erg leuk, zeker voor herhaling vatbaar!

 


Kortom een erg leuk laatste vakantiemiddagje al zeg ik het zelf. Wel met een dubbel gevoel want morgen begint het zware leven weer, maar wel terugkijkend op een heerlijke vakantie met heel wat mooie momenten... Bedankt dus iedereen waarmee ik deze vakantie heb doorgebracht, het was erg gezellig! En hopelijk allemaal gauw weer eens tot ziens!

Nog meer foto's zijn in Eevee's album en op de Special Princess Hyve te vinden, filmpjes staan op mijn Youtube pagina...