Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Kelly Clarkson (26 feb 2010)

Nou gisteravond was het zover. Eindelijk ging ik weer eens naar een concert. De laatste tijd komen er maar weinig leuke artiesten naar Nederland helaas dus mijn laatste concert was alweer meer dan een half jaar geleden (en in België). Maar Kelly Clarkson kwam weer naar Nederland dus daar moest ik bij zijn natuurlijk. Het was alweer mijn... Tja was het nou mijn 3de of 4de concert van haar alweer? Ach maakt niet uit, ik heb haar in ieder geval al meerdere keren live gezien en ze is echt geweldig!
We vertrokken al aan het begin van de middag want voor het concert hadden we nog wat dingen gepland staan. Allereerst even wat eten bij de Maxis in Muiden. Hier waren we al heel lang niet meer geweest dus leek ons wel weer eens leuk. We waren dus een klein uurtje onderweg en alles ging goed. Mijn moeder ging eten halen en ik belde ondertussen in de auto even terwijl die helemaal uitstond. Toen mijn moeder kwam met het eten deden we de radio even aan en gingen we eten. Maar na iets van 10 minuten stopte de radio er opeens mee. En de auto kregen we ook niet meer aan! Dus mijn moeder van alles proberen nou toen deed de radio het uiteindelijk weer maar de auto startte nog steeds niet. Nou wij de garage en de ANWB gebeld en die vonden het eigenlijk net zo vreemd als wij want we hadden al best een aardige rit achter de rug en de radio was de hele weg niet aangeweest dus het kon moeilijk aan de accu liggen. Maar ja wat kon het dan zijn? Nou in ieder geval de ANWB zou binnen een uur proberen te komen dus dat was afwachten... Gelukkig waren ze al binnen 20min aanwezig dus dat was wel. En... Nou onze auto is ongeveer 3 ½ jaar oud en het was dus toch de accu. Waarschijnlijk was hij door de koude winter flink afgetakeld en had hij gewoon nauwelijks opgeladen ondanks dat we al een flink eind hadden gereden en tja het was natuurlijk een oude accu dus die moest vervangen worden. We zouden komende week naar de garage gaan met de auto voor een beurt maar typisch ons weer hij begaf het dus net een week daarvoor. Maar er was een lichtpuntje... De ANWB kon de accu ter plekke vervangen zodat we veilig verder konden. Dit hebben we dus maar gedaan dus uiteindelijk konden we met ongeveer een uur vertraging weer op weg (overigens dit was niet de eerste keer dat zoiets als dit gebeurde bij de Maxis hoor want enkele jaren terug stonden we daar ook al met autopech, toen was het een lekke band... er heerst gewoon een vloek over ons en onze auto als we daar parkeren, hihi!).
De volgende stop was mijn tante. Zij heeft vorige week een beroerte gehad en was nu na een klein weekje ziekenhuis dinsdag ontslagen. We waren afgelopen donderdag en zondag ook al bij haar langs geweest maar hadden sowieso al afgesproken nu ook te gaan dus daar kwamen we (iets te laat maar goed) uiteindelijk aan. Zij had weer allerlei verhalen dus we hebben lekker zitten kletsen, wat gebak gegeten (dat mijn moeder voor ons allemaal had gehaald) en ondertussen heeft mijn moeder ook nog haar belasting uitgezocht. Een productief bezoekje dus, hihi! Helaas konden we niet zolang blijven als we wilden maar ja we moesten op tijd bij de HMH zijn. Na anderhalf uur zijn we dus verder gegaan richting de andere kant van Amsterdam.
Gelukkig kwamen we zonder files en/of andere opstoppingen rond 18u bij de Arena aan. Dus we zaten weer een beetje op schema! Maar voordat we naar binnen konden moesten we eerst nog even langs de Mediamarkt. Een nieuwe telefoon kopen voor mijn oma en wat printer cartridges. Dat ging gelukkig allemaal voorspoedig dus tegen de tijd dat de deuren van de HMH open gingen stonden wij in de rij. Omdat we de weg daarbinnen ondertussen goed kennen waren we al snel binnen (via de zijkant ipv uren aan de voorkant in de rij staan) en konden we dus op weg richting de tribunes. Op een tribune een concert volgen is natuurlijk weinig aan maar ja met mijn gezondheid red ik het gewoon echt niet om de hele tijd te staan. Dus we besloten om het begin vanaf de tribune te volgen.
Het was nog een klein uurtje wachten voordat het voorprogramma begon... Een Amerikaanse band genaamd Parachute. Een soort mix van Coldplay en Maroon5 zei de aankondiging en dat was ook wel een beetje zo. Maar dan wel iets slechter helaas... Begrijp me niet verkeerd ze waren niet slecht hoor, ze waren best aardig. Maar de leadzanger ging toch wel flink wat keren de mist in (vals!) en ze leken zich ook niet echt goed een houding te weten op het podium. Maar goed het was best aardig dus hoor.
Rond 21u was het dan eindelijk tijd voor het ‘echte’ concert. Kelly begon mooi op tijd dus het wachten duurde niet heel lang. De opening was super en de rest van het concert ook. Ongeveer een half uur na de opening zijn we ook gaan staan bij de rest van het publiek want dat voelde toch wat beter. Kelly deed een mix van nummers van haar huidige album, haar vorige albums en wat covers. Tussendoor vertelde ze ook nog wat dingen over haarzelf, de tour en haar band dus het was een erg gezellige sfeer. De zang van Kelly was weer super zoals altijd en de show in z’n geheel gewoon ook. Naar Kelly Clarkson ga je niet voor spektakel of special effects... Je gaat echt voor de zang, voor het optreden, voor de muziek. Nou en dat was echt super hoor! Ongelofelijk wat Kelly allemaal kan met haar stem en hoe ze het volhoudt al die tijd op het podium. Ik miste helaas wel wat nummers van het nieuwe album maar al met al was de setlijst erg goed en leuk.
Van mij had het nog wel wat langer mogen duren maar van mijn lichaam duidelijk niet. Aan het eind van het concert kon ik nog net die paar honderd meters naar de auto lopen maar dat was dan ook echt alles. En toen moesten we nog terug naar huis. Een rit die veel langer zou duren dan gepland aangezien Rijkswaterstaat opeens die ochtend had besloten de snelweg naar ons huis dicht te gooien vanaf 22u ’s avonds. Oftewel we moesten tientallen kilometers omrijden en hebben er een half uur langer over gedaan om thuis te komen. Maar goed we hadden geen files en konden goed doorrijden dus al met al viel het nog mee hoor.
Eenmaal thuis waren mijn voeten weer 3x zo dik als normaal, bleek mijn vinger gekneusd te zijn (vraag me niet hoe dat is gebeurt) en kon ik niet meer zitten, liggen of staan met mijn rug. Mijn gezondheid heeft het dus weer flink te verduren gehad die avond. Maar het was het wel waard hoor! En voor de verandering heb ik het deze keer volgehouden! Nee het was echt een super avond die ik voor geen goud had willen missen. We hadden wel wat tegenslagen (vooral op de heen en terugweg) en ik ben helemaal op en zal nog dagen moeten herstellen hiervan... Maar ik heb toch weer een leuke avond gehad en toch weer een avond gehad waarop ik me even niet als chronisch zieke voelde (het was wel niet de hele avond maar toch heb ik van een aardig deel van het concert kunnen genieten zonder al te veel pijn en klachten). En dat maakt het dus meer dan waard!

Hieronder twee filmpjes van het concert...