Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Goois Hondenfestijn en prachtig nieuws... (11 sep 2011)

Vandaag was een topdag op meerdere gronden! Laat ik beginnen met onze eigen dag...
Eind van de week hoorde ik over het Goois Hondenfestijn dat vandaag zou plaatsvinden in Laren, iets wat wel mijn aandacht trok. Alleen gaan vond ik echter zo alleen dus ik ben even wat gaan rondpolsen en gelukkig waren de eigenaren van Sky wel in voor een gezellig middagje uit met de honden. Vandaag zijn we dus met Eevee en dit keer ook Abby (poging wagen) richting het zwembad in Laren gereden voor een hondenmiddag (‘tante’ Ash bleef weer lekker bij oma). We kwamen bijna tegelijkertijd aan dus dat was een mooie timing, meteen naar binnen dus.
Eenmaal binnen duurde het niet lang of Sky was al in het water gedonderd. Ach ja dat is typisch Sky hè, hahaha! Rick (een van de bazen van Sky) en ik besloten daar maar snel achteraan te gaan dus in onze zwemkleding het water in. Eevee vond het in het begin weer erg spannend maar het ijs brak wel sneller dan de vorige keer. Ze wist nu wat er van haar verwacht werd alleen was het wel erg eng voor ‘r dat ze in dit bad nergens kon staan. Het ondiepe deel was namelijk 40cm dus nog te diep voor haar om te kunnen staan, arm meisje toch. Dit zorgde er dus voor dat we niet al te vaak het water in zijn geweest want dat werd iets te spannend voor ‘r, maar wat heeft ze me ondanks dat een lol gehad hoor. In en uit het water! Abby stond ook maar aan de kant te trekken dus uiteindelijk besloten we toch te kijken wat die er van vond. En ja hoor ze zwom er meteen vandoor, ging prima! Wel merkte we dat de indrukken erg heftig voor haar waren dus na een paar zwembeurten hebben we het gelaten voor wat het was want Abby moest het natuurlijk wel allemaal aan blijven kunnen. Maar wat ben ik trots op mijn meiden zeg, zulke volleerde zwemmers al! En ook Sky want die kon me er ook wat van hoor! Hahaha, goh Abby was er niks bij met haar geblaf. Maar wat heeft die onder het blaffen ook genoten in het water zeg, heerlijk hij keek zijn ogen uit...
Nadat we het boven water toch echt ietwat te koud kregen (in het water was het overigens goed te doen, dat was een heerlijk temperatuurtje en het weer zat ook mee alleen waaide het soms nogal en dan voelde je de kou boven water toch echt wel hoor) zijn we verder gegaan naar de naastgelegen braderie eens kijken wat daar allemaal te doen was. Daar hebben Eevee en Sky zich gewaagd aan een denkspelletje, wat nou ja redelijk verliep en wij hebben even lekker bij de stalletjes gekeken. We zijn ook nog flink geslaagd met wat lekkere (natuurlijke) koekjes en een nieuwe halsband voor Eevee en een nieuwe halsband voor Sky, dus een geslaagd rondje braderie.
Na het hele zwem en shop gebeuren zijn we nog even mee naar huis gereden met Sky en zijn familie waar Sky en Eevee even heerlijk door het huis hebben lopen rennen en spelen. Wat een leuk gezicht is dat toch zeg, broer en zus met mekaar aan het genieten! We hebben nog even lekker zitten nakletsen, hebben wat warme chocolademelk gedronken en de honden hebben zich prima vermaakt. Maar helaas aan iedere leuke dag komt een eind dus uiteindelijk zijn we in de namiddag richting huis gegaan om daar lekker uit te rusten en ‘tante’ Ash op te halen natuurlijk!
Hoe dan ook het was een erg leuk en gezellig middagje, een onverwacht dagje uit dus met de meiden waar ik zeker van heb genoten!
Maar, dat was nog niet alles... Want op mijn gezicht werd pas echt een blijvende glimlach getoverd toen ik het 2e telefoontje van de eigenaresse van BeeGee (het nestbroertje van Sky en Eevee) ontving.
Zij had vandaag haar 2e show met BeeGee (verslag van de eerste is onderaan deze pagina te vinden). Helaas kon ik hier niet bij zijn, de afstand was toch echt iets te ver voor ons maar gelukkig hield zij ons goed op de hoogte van haar vorderingen daar. En aan het begin van de middag kreeg ik dus al een erg leuk telefoontje want...

BeeGee was in de Jeugdklasse bekroond met een 1e plaats Uitmuntend en werd daarna ook nog eens ‘Beste Reu’ en vervolgens ‘BOB’!

Topnieuws natuurlijk! Maar de dag was nog niet voorbij want aan het eind van de middag moest BeeGee ook nog in de erering verschijnen, en zijn resultaat was daar...

In Rasgroep 1 welke deze dag bestond uit 9 honden behaalde BeeGee de 2e plaats!

Nou veel trotser kun je een fokker niet krijgen hoor! Wat een geweldig nieuws zeg, echt prachtig! Ik gun het BeeGee en zijn bazin Josien ook zo. Het is zo een geweldig hondje en ze zijn zo een super stel samen. Zonder ringtraining op je 2e show al dit behalen, wat zit er dan nog wel niet allemaal in de toekomst voor hen in het vooruitzicht... Echt super gewoon!
Foto’s en filmpjes van de show van BeeGee volgen nog maar die zijn helaas nog niet binnen maar een foto van BeeGee met zijn beker staat wel al in zijn album. Via deze weg nogmaals van harte gefeliciteerd met de prachtige resultaten Josien en BeeGee, ik ben echt vreselijk trots op jullie!
Hieronder het rapport van BeeGee:

“11 mnd. Fraai type cq bouw. Goede verhouding hoogte - lengte. Krachtig gehoekte achterhand. Voorhand moet iets meer gehoekt. Staat iets te ver naar voren. Goede boven en onderlijn. Zeer goed hoofd + expressie. Prima geplaatst en gedragen tiporen. Fraai verloop schedel - voorsnuit. Goede vacht. Bij het gaan iets heckney gang in voorhand.”

Een prachtige dag dus wat voor de verandering ook wel eens mag in ons leven, nou en zo op 9/11 wat eigenlijk toch een diep trieste dag is vind ik dit 10jr later een hele mooie ommezwaai...

 

Kijk voor meer foto’s van vandaag in de albums van Eevee, Sky en het gezamenlijke album en/of op de Special Princess Hyve, meer filmpjes staan op mijn Youtube pagina...