Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

KC Sneek clubmatch (8 okt 2011)

Vandaag stond voor het eerst sinds tijden weer eens een show op de planning waar ik zelf ook aan meedeed. Spanning alom dus! Onze laatste show vond namelijk begin dit jaar plaats. Daarna zijn we er een tijd lang tussenuit geweest vanwege de thuissituatie hier. De laatste tijd ben ik wel steeds vaker weer shows gaan bezoeken en nu vond ik het dus wel weer eens tijd om er aan eentje mee te doen. Abby is door haar gezondheidsproblemen helaas met pensioen wat betreft het showen maar voor dochterlief Eevee die sinds kort in de Jeugdklasse meedingt begint het pas net!
De clubmatch van KC Sneek stond op de planning, een clubmatch waar we al jarenlang graag komen. Dit keer waren we dus ook weer niet alleen al was het aantal ingeschreven honden wel flink lager dan voorgaande jaren. Samen met een van mijn pupkopers en ook weer een van haar pupkopers hebben we er een gezellig dagje van gemaakt met z’n allen.
Het was een lange dag... Al rond 9.20u kwamen we aan bij de Veemarkthal en pas rond 16u, een uur te laat dus begonnen de ereringkeuringen waardoor we dus ook pas rond die tijd in de auto zaten. En dat ondanks het aantal ingeschreven honden!
De Shelties waren weer goed vertegenwoordigd, 10 waren er ingeschreven waarvan 4 van ‘ons’ groepje. Gelukkig stonden we ergens midden op de dag ingepland dus was het niet zo een hele lange zit voordat we aan de beurt waren. De winkeltjes waren ook wel aardig dit keer dus we hebben ons goed vermaakt in aanloop naar de keuringen.
Als eerste was Zucchero aan de beurt, de vader van Cheeta’s (Abby’s dochter) allereerste nest. Hij deed het erg goed in de ring maar de keurmeester was streng, hij deelde maar weinig Utjes uit dus dit werd dan ook een ZGtje maar wel met een mooie 1e plaats (tegenover nog een reu, Thiago). Na Zucchero mocht Santos de ring in (de zoon van Tibby, Cheeta’s huisgenoot en tevens de tante van Abby), hij vond het een beetje spannend in het begin maar showde prima. Ook dit werd een mooi ZGtje. Na de jongens waren de meiden aan de beurt, en als eerste Tibby in de openklasse (ja de volgorde was erg orgineel, hahaha). Zij stond tegenover 2 andere teven in deze klasse en werd 3e met ook weer een ZG en een mooi rapport.


En toen was de beurt aan mij en Eevee... We hadden al wat ingelopen voordat we de ring in gingen en hoewel Eevee soms nog wel eens wat problemen wil hebben met de juiste gang vinden (of misschien beter gezegd ik, want ik loop vaak te snel waardoor ze gaat galopperen) liep ze nu meteen goed mee zonder enig probleem. We stonden in de ring samen met nog een ander driekleur teefje en helaas kon ik al van tevoren voorspellen dat we tegen die prachtige meid weinig kans maakte. Want hoewel Eevee (in mijn ogen) een plaatje is is ze nu eenmaal ietwat aan de grote kant (net zoals haar moeder) en ook wat minder ervaren nog in de ring. Maar goed dat mocht de pret niet drukken natuurlijk! Eevee deed het naar mijn mening geweldig in de ring, op tafel bleef ze keuring staan (iets wat ze ook niet altijd even goed doet, soms vindt ze het namelijk nog ietwat spannend vooral als iemand nogal direct op haar afkomt maar gelukkig deed deze keurmeester dat niet), ze liep lekker mee en voor de tafel showde ze ook prima. Kortom hier zit een zeer tevreden eigenaar hoor! Het werd een ZGtje, 2e plaats maar zoals ik al zei om eerlijk te zijn had ik voor deze keer ook niet echt anders verwacht. Al met al dus heel tevreden hoor, en ook zeker met het rapport.
Maar de dag was nog niet voorbij! Na een pauze was namelijk ook nog Belinda, de dochter van Cheeta’s (en Tibby’s) eigenaresse Joukje aan de beurt om in de ring te schitteren met haar Lhasa Apso Jimmy, en natuurlijk stonden wij hier ook aan de zijlijn aan te moedigen. Jimmy was de enige ingeschreven Lhasa wat betekende dat hij dus sowieso al BOB werd maar dit was ook wel verdient hoor, hij showde keurig en kreeg hier zelfs nog complimenten voor van de keurmeester. Wel weer een ZG maar goed daar waren we inmiddels al aan gewend, hahaha.
Aan het eind van de dag vonden ook nog de ereringkeuringen uiteraard plaats maar ook de koppelklasse, en daar stonden Zucchero en Santos voor ingeschreven. Na wat overhalen had hun eigenaar toch besloten gezellig mee te doen dus het was wachten op hun moment. Dit moment liet echter wel erg lang op zich wachten dus tegen de tijd dat de erering werd klaargemaakt waren wij allemaal al aardig gaar en lagen we languit te gapen en hangen op onze stoelen. Wat kan een dag met nou ja eigenlijk bar weinig doen je toch kapot moe maken zeg! Maar goed natuurlijk zijn we nog wel even mee geweest naar de ring om te zien hoe die 2 prachtige ventjes het zouden doen in de ring. Er waren nog 3 andere ingeschrevenen in de koppelklasse (een stel Dwergsnauzers, Eurasiers en Windhonden) en na een rondje ring mochten deze allemaal even heen en weer lopen voor de keurmeester zodat zij haar keus kon maken. Helaas vielen niet de Shelties maar de Snauzers in de prijzen maar om eerlijk te zijn deden deze het ook wel erg goed hoor (al geef ik ook een groot applaus voor Sheltiejongens want ook die deden het super).


Daarna stond ook nog de ereringkeuring van Jimmy in rasgroep 9 op de planning maar we waren op dat moment al zo uitgeput dat we toch maar besloten richting huis te gaan, het was wel weer genoeg voor een dag. We hebben dus Belinda (en Joukje) heel veel succes toegewenst en zijn richting huis gegaan, waar we nog een verassing voor Ashley hadden...
Want mevrouw heeft nog een goede, dikke winterjas nodig en laten we die nu net hebben gevonden op de clubmatch vandaag! We hadden alleen geen centimeter bij ons en de eigenaar van de winkel was deze helaas ook vergeten dus het was een beetje op de gok kopen. Maar gelukkig past het jasje als gegoten! Ashley kan dus lekker warm de winter in die volgens kenners erg streng en koud gaat worden (bah!).De dag liep echter wel (zoals gebruikelijk bij ons, zal weer eens niet...) slechter af als dat deze begon. Eenmaal thuis is mijn moeder namelijk met mijn oma naar de huisartsenpost en vervolgens het ziekenhuis gegaan omdat het niet helemaal lekker met haar gaat. Of het iets ernstigs is weten we nog niet dus we hopen maar dat het allemaal meevalt. Op zich voelt mijn oma zich juist wel oké de laatste tijd dus we hopen dat met de klachten van nu niet haar hele herstel weer een flinke deuk oploopt, maar goed de tijd zal het leren...
Vanavond wordt hopelijk een rustig avondje want dat kunnen we wel gebruiken na vandaag, poeh zeg wat sloopt zo een dag je! Maar goed eerst maar even afwachten hoe het bij de huisartsenpost/ziekenhuis gaat want er worden op het moment allerlei onderzoeken uitgevoerd dus we hebben nog geen flauw idee wat de afloop daar van  is. Fingers crossed dus!


Zie nog meer foto’s van de dag in het album van Eevee en het gezamenlijke album en kijk ook in Ashley’s album voor grotere foto’s van Ashley in haar nieuwe winterjas. Het volledige keuringsrapport van Eevee is te vinden op haar showuitslagen pagina...
Nog meer foto's zijn te vinden op de Special Princess Hyve!