Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Elphaba's eerste 24 uur thuis... (22 mrt 2012)

Gisteren was het dan eindelijk zover… Na alle pijn, ellende en verdriet van de afgelopen maanden stond er eindelijk iets vrolijks, leuks en gelukmakends te gebeuren! Zoals op de nieuwspagina en haar eigen pagina al eerder te lezen was hebben wij begin dit jaar besloten voor een compleet nieuw ras te gaan (voor ons dan), namelijk de Chinese Naakthond. Uiteindelijk is het kleine Elphaba geworden die onze roedel zou komen versterken en gisteren was de dag dat we haar mochten ophalen.
De dag begon helaas echter niet zo geweldig. Rond 8u in de ochtend werden we ons bed uit getrild door werkzaamheden bij de buren. Bleek van verscheidene kanten iets mis te zijn gegaan in de communicaties waardoor er plotseling gistermorgen een bouwvakker met drilboor voor de deur stond om werkzaamheden te doen aan de achterkant van hun huis, aangrenzend aan dit van ons (om precies te zijn 1cm naast mijn slaapkamerraam). Vervelend maar op zichzelf nog niet zo een grote ramp echter was de planning dat hij de volgende dag ook nog bezig zou zijn. Dat was nu echt niet de bedoeling met een pup van net 8wkn in huis maar echt super van hen ze hebben hun uiterste best gedaan iets te regelen (wat precies weet ik niet) waardoor gisteravond de ergste drilwerkzaamheden al klaar waren (duizend maal dank hiervoor!).
Rond de middag konden we dan eindelijk vertrekken richting Zuid-Holland om ons nieuwe meisje op te gaan halen. Een vriendin van me bleef hier thuis bij de honden zodat deze ook veilig en gezellig de middag door zouden komen dus dat was ook wel een fijn idee. Eenmaal daar was het een gezellige boel met alle hondjes, Christine (de fokker van Elphaba), haar moeder en de toekomstige eigenaresse van een van Elphaba’s nestzusje Deanna uit de VS. Uren lang hebben we gezellig zitten kletsen (en alle praktische zaken geregeld), de tijd vloog om. Klein minpuntje van de middag was echter de chipper die nog moest komen voor ons bezoek maar wat later was waardoor die een uur nadat wij binnen waren kwam chippen. Had juist zo graag dat moment willen missen! De meeste pupjes waren helden maar onze kleine meid en haar broer King… Och die gil ging door merg en been! Maar goed enkele minuten later liepen ze alweer te spelen en te dollen dus het verdriet was alweer gauw over bij de pups gelukkig.
Rond 17u kon de reis terug naar huis beginnen en dat hebben we geweten ook… We hebben er uiteindelijk zo’n 3 uur over gedaan om thuis te komen, file in en file uit. En onze kleine meid heeft de hele weg (op wat naar buiten kijken door het raam de eerste minuten in de auto na) heerlijk geslapen in haar slaapzak en op mijn schoot. Voorbeeldhondje dus!
Het was al donker toen we thuiskwamen dus de geplande kennismaking buiten zat er niet meer in. Dan maar binnen dus. We hebben het voorzichtig aangepakt met eerst Abby en Eevee (die zijn immers veruit het makkelijkste) en daarna Ashley op de grond. Maar veel ‘bescherming’ had onze kleine meid niet nodig hoor. Een snuffel van Abby en ze kreeg meteen een gnauw en een opgetrokken lipje als reactie, hahaha. Enkele uren later liep ze dus ook al met ‘r staart in de lucht en de Sheltiemeiden achter zich aan door het huis om alles te ontdekken. Vooral de slaapkamer was erg interessant en tegen de tijd dat ze hier rond liep te snuffelen begon het uitdagen richting Eevee ook al een beetje te komen.
De nacht verliep ook super, ze is uiteindelijk 2 keer wakker geweest met een klein piepje maar na een aai over de bol was het telkens weer meteen stil. En ze heeft uiteindelijk doorgeslapen tot 7u, precies de tijd dat we altijd al op staan met de meiden vanwege hun eten/medicatie dus dat kwam mooi uit. Mevrouw sliep echter al gauw weer verder en aangezien de andere meiden ook gewend zijn na het ochtendritueel nog enkele uurtjes boven te rusten zijn we toch allemaal maar weer richting de slaapkamer gegaan waar we het toen toch nog tot rond 9.30u hebben volgehouden. Ideaal dus, lekker uitslapen met een pup…
De rest van vandaag is gevuld met nieuwe ontdekkingen hier in ons huis voor de kleine Elphie. Zo heeft ze de halve knuffelbak al gehad (en met name de AH-knuffel Muppets handpoppen zijn een heel groot succes!), begint ze nu echt helemaal los te komen bij Eevee en zelfs met Ash maakt ze al heel wat goede ‘band-pogingen’. Ash is zoals de meeste mensen wel weten niet de meest makkelijke hond als het gaat om andere honden maar met pupjes doet ze het meestal super en dat merken we nu ook weer. Zolang Elphaba haar haar gang laat gaan vind Ash het wel prima zo en ze (Ashley bedoel ik dan) begon vanmiddag zelfs uit het niets opeens Elphaba uit te dagen voor een leuk spelletje. Nou dat zegt al heel wat hoor…
Het weer zit ook lekker mee dus de tuin heeft Elphie vandaag al meerdere keren kunnen ontdekken. Eerst heel voorzichtig pootje voor pootje de drempel over, inmiddels wild rennend achter Eevee aan de achtertuin in. Het is zelfs nu al zo erg met ‘r dat ze niet meer binnen wilt komen als we ‘r roepen! Het is wel een alleseter  dus we hebben vanmiddag de tuin ook maar meteen even een goede schoonmaakbeurt gegeven want ze vreet echt alles op wat los en vast zit, hahaha. Zijn er toen meteen achter gekomen dat Abby een nieuwe hobby heeft, namelijk de bezem vangen. Piepend liep ze maar achter dat ding aan, och wat had ze een lol. Tja ieder z’n ding hè…
Op dit moment ligt Elphaba heerlijk rustig achter mij te slapen onder (of eigenlijk in) de salontafel in haar mandje. Moe en voldaan na een heerlijk dol speeluurtje in de achtertuin met de andere honden en een lekker maaltijd en grote plas voor het slapengaan (hoefde haar niet eens in de mand te zetten trouwens, ze liep er zelf netjes in). Kortom ze is tot dusverre echt een voorbeeldpupje gewoon! Ze vindt dingen wel spannend maar zet zich al heel erg snel over de eerste ‘schrik’ heen, ze gaat lekker op ontdekkingstocht  in huis en heeft al een goede vriendin gevonden in Eevee… We zitten dus goed op schema wat betreft de eerste socialisatie in huis! Binnenkort zullen we ook buitenshuis met ‘r aan de slag gaan maar goed alles op z’n tijd natuurlijk. Laat die kleine meid eerst maar eens even helemaal gewend zijn aan alles hier dan komt de rest vanzelf wel.
P.S. En we zijn opeens weer 3 uur verder… Die kleine meid is gewoon te leuk om niet telkens naar te kijken! Maar goed beloofd is beloofd dus bij deze dan toch echt het verslag van de afgelopen 24 uur. Inmiddels is Elphaba ook dikke vrienden met Ashley en vliegen die ook achter mekaar door het huis heen. Wat een heerlijke roedel hebben we toch!Kijk voor nog veel meer leuke foto’s en filmpjes van Elphaba’s eerste 24 uur in haar album, het thuiskiekjes album, het album op Facebook en mijn Youtube pagina