Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

The Little Mermaid (11 mei 2012)

Disney’s Little Mermaid, Stage Entertainments nieuwste paradepaardje… Wij waren gisteren in Groningen aanwezig om een van de allereerste try-outs bij te wonen. Een voorstelling waarvan de verwachtingen hoog waren. Na wat scene beelden van Broadway te hebben gezien wisten we dat de decors en aankleding alleen al spectaculair zouden moeten zijn en als groot fan van de film vroeger verwachtte ik van de rest van de show dus ook erg veel. De hoofdrollen worden vertolkt door Tommie Christiaan (als Prins Erik, welbekend in de musicalwereld) en Tessa Sunniva van Tol (als Ariël, bekend van oa ‘So You Wannabe a Popstar’) maar ook in de bijrollen waren bekende gezichten te zien zoals Juan Wells (als Sebastiaan, bekend van oa ONM), Marjolijn Touw (als Ursula, bekend van oa Petticoat & Mary Poppins) en Alfred van de Heuvel (als Grimsby, bekend van oa ‘Kinderen geen Bezwaar’). Het verhaal wijkt niet veel af van de film, kortom ieder meisje (en jongens) die vroeger zoals ik deze film grijs heeft gedraaid in de videorecorder kan zich het verhaal nog wel herinneren.
Maar goed, de musical zelf nu… Het was onze eerste keer in het Martiniplaza theater dus dat was wel even wennen. De architectuur met name zorgde wel voor wat verassingen in het begin maar uiteindelijk vonden we onze weg wel. Prachtig gebouw hoor, geweldige zaal ook dus wat dat betreft niets meer dan mooie woorden. De vriendelijkheid van de medewerkers kon echter wel iets beter, maar goed dat lag misschien aan de mensen die we tegen kwamen (zal ik maar denken, hihi).
We hadden stoelen op rij 5, beter kon niet dus hier hadden we maar mee ‘gesetteld’ (ik de persoon die niet verder dan dat wil zitten, ja weet het veeleisend maar als ik voor eersterangs kaarten betaal dan wil ik ook wel echt eersterangs kaarten hoor). Leuke verassing dus ook dat bij binnenkomst bleek dat de stoelen rij 1 waren en we dus helemaal vooraan zaten zoals ik het liefst al eigenlijk had gewild, en ook nog eens met heerlijk veel beenruimte dus ideaal.


Al meteen bij het begin van de musical zat je er goed in. De onderwaterwereld is echt prachtig nagemaakt met eigenlijk best wel simplistische decorstukken in de meeste gevallen die alsnog geweldig hun werk doen en je echt het gevoel geven in het verhaal van ‘De Kleine Zeemeermin’ te zitten. Tessa zette meteen vanaf de eerste noot al een overtuigende Ariël in en ook de rest van de cast maakte het plaatje af. De ietwat veranderde songteksten kon ik eerlijk gezegd wel iets minder goed inkomen, blijft voor mij toch ‘Diep in de zee’ in plaats van ‘Onder de zee’ maar goed ieder zijn ding… Ursula was ook erg leuk bedacht met de glow in the dark attributen en de rolschaatsen en de segways bij koning Triton heb ik ook wel even om moeten lachen. De musical zou iets volwassener zijn gemaakt en dat is dan meteen ook een van de weinige kritische noten die ik heb wat betreft de voorstelling. Echt volwassen vond ik ‘m niet namelijk, daarvoor miste het gewoon een bepaald soort humor. Desalniettemin gingen we erg tevreden het eerste deel van de musical uit.
In het tweede deel viel vooral het grappig in elkaar gezette decor van het paleis erg op. Erg minimalistisch maar toch leuk gedaan. De scenes in het paleis waren ook leuk in elkaar gezet en de humor in het tweede deel was ook meer naar mijn smaak dan in deel een (al blijf ik erbij dat het wel ietwat meer op het wat jongere publiek gericht was dan wij volwassenen). Het hele verhaal bracht heel wat jeugdherinneringen bij mij op en het was dus ook leuk om dit nu eindelijk eens zo live voor mijn neus afgespeeld te zien worden. Alle karakters waren ook zeer overtuigend hoewel ik Botje wel in vergelijking met de film veel minder erg aanwezig vond, alhoewel dit dan weer niet storend was. De kunst van het telkens 'zwemmen' en in de touwen hangen was ook erg mooi om te zien de gehele voorstelling lang. Er werd zo goed gestreefd naar dat ultieme onderwatergevoel...
Kortom het was een heerlijk avondje uit voor ons waarvan ik absoluut heb genoten. Dit heb ik dus ook zeker aan de cast laten weten via Twitter na de voorstelling wat mij vanmorgen nog een leuke verassing gaf ook…


Dus was Little Mermaid een aanrader? Nou absoluut als je van de oude vertrouwde Disney musicals van Joop van de Ende houdt, want deze past absoluut binnen dat rijtje. Oké Tarzan was wel iets spectaculairder dat zal ik niet ontkennen, maar als je het hebt over voorstellingen zoals Beauty & the Beest en The Wiz dan doet deze zeker niet onder in dat lijstje. Het verhaal is prachtig neergezet met een topcast! Had ik eerlijk gezegd in het begin nog een beetje mijn twijfels over de acteerprestaties van Tessa, deze twijfels heeft Tessa aan het eind van de voorstelling helemaal weggenomen. Bovendien blaast ze met haar stem iedereen omver, een waardige Ariël dus die zowel qua uiterlijk als zang zoveel lijkt op het filmkarakter. Maar ook de rest van de cast deed het super, en in het bijzonder nog even een compliment voor Juan Wells die Sebastiaan echt niet beter had kunnen neerzetten volgens mij. Little Mermaid is gewoon zo een typische feel-good musical wat ook wel weer eens leuk is. Het is een reizende voorstelling met een decor dat niet onder doet voor die van vaste voorstellingen en met een kleine maar daarom absoluut niet minder leuke en/of goede cast.
Ik heb in ieder geval een erg leuk avondje uit gehad gisteren, absoluut een leuke musical om aan ons lijstje toe te voegen… Op naar de volgende van de zomer!