Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Pinkstershow Arnhem & behendigheidswedstrijd Hoogeveen in een dag (26 mei 2012)

Wat een dag, wat een hitte, wat een kilometers hebben we er op zitten, kortom wat een dag… Maar ook wat een gezellige en leuke dag!
Vandaag stond een rondje oost-Nederland op de planning. En wel om 2 redenen. Allereerst de behendigheidswedstrijd van BeeGee (Eevee’s nestbroertje, oftewel Abby’s zoon) en zijn bazin Josien in Hoogeveen. Zij hadden weer eens een wedstrijd in de buurt dus hier moesten we uiteraard weer bij zijn. Maar eerst stond nog een retourtje Arnhem op de planning vanwege de Pinkstershow. Een show waar we vorig jaar nog waren om onder andere de Chinese Naakthondjes te bewonderen, in het echt te zien. En een show waar we nu waren met daadwerkelijk ons eerste Chinese Naakthondje, op visite bij heel wat vrienden en bekenden (onder andere Elphaba’s fokker).
Rond 9 uur vertrokken we vanaf huis richting Arnhem om daar de ochtend door te brengen. Eenmaal daar kwamen we al snel de eerste bekende tegen en na even wat zoekwerk was daar dan ook eindelijk Elphaba’s fokster. Zij wou haar kleine meid natuurlijk dolgraag weer een keertje zien dus kon lekker met haar knuffelen en troetelen voor ze de ring in moest. Neef Cid (El Cid Campeador Di China Latina) en nicht Evita (El Regreso de Evita Di China Latina) waren ingeschreven (beide pups uit het nestje van Elphaba’s tante, het nestzusje van Elphie’s moeder) en ook papa Killen (Bed'ykins Rebel Rebel) moest de ring in dus het was een heuse familiereünie daar op de Pinkstershow. Uiteindelijk hebben we alle keuringen van de reuen bij de Chinese Naakthonden en ook de puppyklasse bij de Sheltie reuen gezien en allen met prachtige resultaten dus bij deze nogmaals… Van harte gefeliciteerd iedereen!
(vlnr en boven naar beneden: Elphie en haar fokker, 'Beste reu' keuring, Evita, Cidje, paps Killen, Cid's plaatsing bij de 'Beste Reu' keuring, Sheltiepupjes Dusty & Aengus)


En toen was het door richting Hoogeveen. Waar de wedstrijd gelukkig flink uitliep dus hoewel we ongeveer een uur achter liepen op schema (we waren iets te lang blijven hangen in Arnhem) was er tegen de tijd dat we daar aankwamen (zo rond 14.30u) pas 1 rondje gelopen door BeeGee dus we hebben zijn laatste 2 rondjes nog mee kunnen maken. En wat voor een rondjes waren dat zeg… Op het ‘vast parcours’ werd hij 2e met een Utje, zijn allereerste Utje op een officiële wedstrijd! Mensen begrijpen denk ik wel hoe trots ik hier op ben als fokker zijnde, hihi… De overige rondjes van BeeGee waren met ietwat meer ondeugende streken maar dat mocht de pret niet drukken uiteraard. En ook BeeGee’s maatje Puk (de Beagle) deed het super dus ook hun dag was zeer geslaagd! Hier waren natuurlijk ook weer heel wat vrienden en bekende die ook moesten lopen dus niet alleen Josien maar ook een hoop andere hebben we vanaf de kant kunnen aanmoedigen/fotograferen.
(vlnr en boven naar beneden: Puk, Fay, Gigi, Merle & BeeGee)


En natuurlijk was dit alles voor Elphaba ook een ultieme socialisatie dag… Eerst de show in Arnhem waar ze toch wel een beetje de schrik van ‘r leven kreeg toen ze binnen kwam. Al die honden, al die drukte. En toen gaf ik haar ook nog eens weg aan iemand anders… Gelukkig had ze al gauw door dat dit geen vreemde was maar haar vertrouwde fokker en toen die klik eenmaal gemaakt was begonnen de zoentjes hoor. Voor de rest heeft ze haar ogen uitgekeken op de show al vond ze het wel erg spannend. De behendigheidswedstrijd, iets waar ze inmiddels al eerder naartoe mee was geweest ging dan ook wat soepeler, je merkte dat ze dit al wat ‘normaler’ begon te vinden en zich dus sneller op haar gemak voelde. Ze ging zo op de arm mee bij vreemden en was op het eind zelfs de andere honden op het veld aan het uitdagen. Of dit overprikkeld zijn was of gewoon echt lol hebben durf ik niet te zeggen, maar wat was ze vrolijk zeg. Ze heeft geslapen, gedold, gespeeld  en contact gelegd met andere hondjes dus een zeer geslaagd dagje ook voor mevrouw.
De Sheltiedames hebben zich ook prima vermaakt zowel op de show als wedstrijd en ‘tante’ Ash… Tja die moet het niet zo hebben van dit soort dagen maar heeft het al met al ook prima gedaan hoor!


Maar ik… Ik ben helemaal gesloopt (we kwamen pas rond 19u thuis!). Mijn lever heb ik in tijden niet zo erg gevoeld, ik kook van de hitte (al moet ik wel zeggen dat ik er veel beter mee om kan gaan als vorig jaar, dus daar ben ik al lang blij mee en verbranden doe ik met mijn huidskleur gelukkig nooit/zelden!) en denk dat ik morgen en de komende dagen het grootste deel van de tijd op bed zal doorbrengen. Maar het was het absoluut waard! Een heerlijk dagje uit voor ons allemaal en gewoon eindelijk weer eens lekker het huis uit zijn. Afleiding zoeken in de nog steeds soms zware tijden voor ons is iets wat we maar al te graag doen en dan ook nog eens een dag in het teken van honden (en mijn favorieten rassen)… Wat kan een mens nog meer wensen?! Hahaha! Absoluut voor herhaling vatbaar dus, maar voorlopig even niet want nu eerst moet ik goed uitrusten… ;-)
(alhoewel, volgend weekend is ook alweer helemaal volgepland met hondenuitjes, oh jee!)