Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Spelletjesdag hondenschool Dog Eyes (2 juni 2012)

Vandaag was het weer tijd voor de hondenschool! En niet vanwege een standaard behendigheidslesje… Nee we hadden een ‘spelletjesdag’ vanwege hun 2-jarig bestaan. Een jaarlijks terugkerend evenement waar we helaas vorig jaar niet bij konden zijn maar dit jaar gelukkig wel.
Rond het middaguur waren we welkom op het terrein waar er de hele middag oudhollandse spelletjes voor jong en oud georganiseerd werden, uiteraard allemaal samen met de hond. Mijn moeder en ik zaten samen in een team aangezien ik vanwege mijn gezondheidstoestand natuurlijk niet overal aan mee kon doen, en in teams van 2 werd er telkens tijdens verschillende onderdelen gestreden om de winst. Alles moest gedaan worden samen met een hond, en aangezien wij er 4 hebben kozen we telkens uit wie met welke zou gaan. Uiteindelijk hebben ze allemaal mee gedaan aan een onderdeel, zelfs kleine Ashley en Elphaba dus het was echt een ‘team-effort’!
Het eerste onderdeel voor ons was het ‘worst poepen’ en laat ik zeggen… Dat ziet er makkelijker uit als dat het is! Had ik dus ook achteraf gezien beter kunnen overslaan want mijn benen trillen nu nog steeds van de houding waarin ik moest staan. Maar een grappig gezicht was het vast en zeker wel, hahaha. Dit onderdeel deed ik samen met Ashley en mijn moeder met Eevee. Ze vonden de worst wel interessant maar niet geweldig lekker dus echt met hindernissen was dit gelukkig niet.
Daarna volgde het ‘duo-ski-lopen’. Voor en achter iemand op dezelfde ski, hond aan een kant en lopen maar. Nou en dat is ook echt zo moeilijk als het klinkt hoor! Dit onderdeel deden we met Ash en Abby en hoewel Abby wel aardig meeliep vond Ash het maar niks. Die gekke enge dingen en dan ook nog met al die honden om zich heen. Maar ze deed het maar wel hoor, de knappe meid… Halverwege het parcours hebben we echter de handdoek in de ring moeten gooien, dit was toch net iets te zwaar voor ons maar we zijn toch een heel eind gekomen.


Het ‘skippyballen met hond’ hebben mijn moeder en ik overgeslagen, dat hupsen kan ik maar beter vermijden met mijn lever dus toen was het even pauze. Maar het ‘blikken werpen’ was wel iets waar we een poging tot hebben gewaagd. Met de hond aan je zij en 3 tennisballen proberen de blikkentoren om te gooien. Ik met Elphie, mijn moeder met Abby. Mijn moeder was hier nog best goed in, maar 1 blik bleef er staan uiteindelijk. Ik moest het met een minder mooi resultaat doen maar goed ging best redelijk hoor.
Vervolgens hadden we weer even pauze, het ‘zaklopen met hond’ was ook weer niet aan mij besteed dus hier konden we weer even rustig aan doen. De rest zien spartelen met hun viervoeters. Ook een erg leuk gezicht! Sommige oh zo fanatiek, anderen deden wel mee maar je vroeg je af wie er meer lol in had… Baas of hond, hihi.


De ‘eierloop’ was een van de volgende onderdelen, een slalom rondom 4 paaltjes en dan in 3 minuten tijd zo veel mogelijk eieren van de ene naar de andere doos vervoeren op een lepel uiteraard met de hond aan je zij. Ik met Eevee, mijn moeder met Abby. Een spel welke ik uiteindelijk met 1 of 2 eieren voorsprong heb gewonnen, wat ik nog best knap vond met mijn trilhanden.
Touwtrekken heeft mijn moeder met Elphaba en ik samen met Eevee gedaan. Waar de grote honden nog erg fanatiek waren tijdens dit spelletje, die deden echt super goed mee… Was het voor de kleintjes minder inspannend, baasjes deed het werk wel en de hond keek toe. Nou en men had Elphaba moeten zien toekijken hoor… Was nog best moeilijk trekken met dat koppie aan de overkant naar mij toe kijkend, zo van ‘wat doen jullie nu toch weer?’.
Hierna kwam het ‘water verzamelen’, met je hond over de horde een bekertje water halen, vervolgens weer terug over de horde (samen dus hè beide keren!) om het bekertje te legen in een maatbeker en zo over en weer 2 minuten lang. Degene met het meeste water daarna in z’n maatbeker had gewonnen. Een goed spel voor de behendigheidliefhebbers Abby (met mij) en Eevee (met mijn moeder)! De pretoogjes van de meiden lieten wel duidelijk blijken hoe leuk zij dit onderdeel vonden. Och wat genoten ze er van zeg… En het ging nog best goed ook vond ik! Uiteindelijk heb ik volgens mij gewonnen al weet ik dit niet 100% zeker, we hebben het in ieder geval wel allemaal redelijk droog gehouden ondanks de waterpret.
Hetzelfde gold voor het volgende onderdeel waar het echter niet de bedoeling was droog te blijven wat de hondjes betreft, maar ja zie ze dat maar eens uit te leggen hè. Het ‘zwembadje happen’ noem ik het maar. Zo veel mogelijk bad-eendjes en tennisballen uit het zwembad halen, bij de pion neerleggen en dat allemaal in 3 minuten tijd. Ik was nog hoopvol tot ik hoorde dat ze de speeltjes ook nog ergens op een paar meter afstand moesten droppen. En ja hoor, het ging precies zoals ik verwachte… Eevee pakte de bad-eendjes wel en legde ze keurig naast het badje neer, maar meenemen wat verder weg ho maar. En Abby met mijn moeder was al helemaal een origineel tafereel, Abby blaffend naar de tennisballen en mijn moeder die ze voor haar uit het badje viste ipv andersom. Andere spelregels noemde ze het zelf nou en de meiden waren het hier wel mee eens hoor, Eevee deed ook veel liever mee met dat spelletje dan met de mijne…
Het laatste onderdeel was de ‘blinddoek slalom’ waarbij beide teamleden een slalom met verschillende obstakels moesten afleggen terwijl de een aanwijzingen gaf en de ander geblinddoekt met de hond het parcours volgde. Ik mocht beginnen samen met Abby terwijl mijn moeder aanwijzingen gaf. Het ging best oké tot Abby opeens niet meer verder wilde. Wat bleek… Er was een slalomparcours aangelegd dat had ik al gezien met allerlei speeltjes onderweg. Op zich geen probleem dacht ik met die meiden van ons want die pakken niet zomaar zoiets. Maar blijkbaar lagen er ook nog worstjes en stukjes ei verstopt tussen het gras en Abby had er een te pakken hoor. Kortom mevrouw ging uitgebreid liggen eten midden in het parcours terwijl ik daar met mijn blinddoek stond te trekken. En zo volgde nog iets van 3x hetzelfde incident… Mijn moeder liep met Eevee en ook haar overkwam hetzelfde hoor, Eevee heeft dus ook lekker wat worstjes gehad. Maar we hebben in best een aardig snelle tijd beide het parcours afgelegd.


Kortom op 2 dingen na hebben we alles gedaan en ik ben best tevreden over de eindresultaten… Bovendien hebben de meiden het allemaal naar hun zin gehad en dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. Zelfs Ashley heeft gewoon af en toe even in de buggy liggen slapen en lekker op schoot gezeten naar de andere hondjes zitten te kijken.  En het mooiste komt nog…
Want hoewel een winstplaatsing er natuurlijk niet in zat voor ons gingen we wel naar huis met een prijs. Er kon namelijk geraden worden hoeveel koekjes er in de koektrommel bij het winkeltje zaten en met mijn schatting van 288 zat ik het dichtste bij het werkelijke aantal (273). Kortom alle koekjes en nog een mooie frisbee waren voor mij en de meiden!


De overige prijzen gingen uiteraard aan ons voorbij maar met 2 goodiebags per persoon, de gewonnen prijzen dus en ook nog een gekochte Kong gingen we met een volgeladen auto weer terug richting huis. Moe maar ook absoluut genoten van een erg gezellige dag… Absoluut voor herhaling vatbaar weer volgend jaar!
Morgen de NSV Jongehondendag, alweer zo een ‘hondenfeestdag’. Hopelijk wordt die net zo leuk en gezellig als vandaag!


(ons team van vandaag plus de gewonnen prijzen en daarnaast een foto van de goodiebags)


Kijk voor nog meer leuke foto's van alle deelnemers van de spelletjesdag op de speciale spelletjesdag pagina van de hondenschool Dog Eyes!