Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

NSV Jongehondendag 2012 (3 juni 2012)

Nog kapot van gisteren ging de wekker vandaag alweer om 6u in de ochtend. Geen tijd om op te staan op je vrije zondag hoor! Maar goed het was bij hoge uitzondering vanwege een leuk evenement. Namelijk de NSV Jongehondendag 2012, een dag die de rasvereniging eens in de 2jr organiseert voor alle honden onder de 2jr. Tijdens deze dag is er van alles te zien en te beleven en het is altijd een leuk evenement om een nestreünie te plannen. Vorige keer (zie hier) is dit grotendeels gelukt met 3 van de 4 pups uit ons eerste nestje aanwezig, dit keer was de opkomst iets lager maar met 3 van de 6 alsnog een erg mooi aantal. Er waren ook heel wat vrienden en bekende dus kortom een dag vol gezelligheid!
Eenmaal in Zaltbommel aangekomen (veels te vroeg want de routeplanner gaf aan dat we veel langer over de rit zouden doen dan verwacht) zagen we al meteen Abby’s kids rondlopen. Snowy (Ambitious Phione Special Princess) & Sky (Prince Manaphy Special Princess) die beide ook stonden ingeschreven vandaag voor de keuring. Met hen zijn we dus de startnummers gaan halen en vervolgens zijn we met Snowy en diens familie richting de agility hal gegaan waar zij om 9.30u hun behendigheidsworkshop gepland hadden staan. Er was nog plek dus eenmaal daar besloot ik zelf ook maar mee te doen (ik weet het, onverstandig na gisteren maar was er immers voor de meiden hè) eerst met Eevee en daarna ook nog even met Abby. Het was een leuke, gezellige, leerzame workshop waar Snowy goed haar kunsten kon vertonen want wat is die kleine meid ook al goed op het behendigheidsveld zeg… Een echte snelheidsduivel!


Na de workshop gingen we allemaal weer richting de showhal waar de kantine en het winkeltje zich ook bevonden. Heel veel gekletst ondertussen, veel bekende eindelijk eens in real life ontmoet en natuurlijk ook wat keuringen bekeken voor het eindelijk zover was voor de Special Princess bende om aan de slag te gaan.
In de ochtend moesten zij al in de ring verschijnen dus we waren gelukkig snel aan de beurt dit keer. Ikzelf had Eevee niet ingeschreven dus kon het lekker rustig aan doen tijdens de keuringen. Heb wel erg getwijfeld maar leek me toch iets te veel van het goede en achteraf gezien maar een goede keus ook na gisteren. Dus ik was er voor de aanmoediging van iedereen terwijl ik keek hoe Abby’s kinderen het deden. Snowy en Sky stonden achter mekaar in de ring en hadden nog geen enkele showervaring. Ook ringtraining e.d. hadden ze niet gehad dus het hele op tafel staan gebeuren was wel erg onwennig voor ze. Het lopen in de ring ging ze duidelijk al ietsjes beter af en het in stand staan deden ze van nature uit al echt super. Kortom toch echt wel een mooie eerste ontmoeting met het showgebeuren (en voor Snowy zeer waarschijnlijk ook meteen de laatste gezien haar verschijning ;-)).
Het was na de keuring nog even wachten op de uitslag maar niet zonder verassingen, want wie zagen we daar… Sterre (Blissey) en haar familie waren er ook, oftewel een dochter uit Abby’s eerste nest die ik voor het laatst 2jr terug had gezien! Het weerzien met haar was echt super. Ze was zo dolenthousiast ons weer te zien, je kon zo de herkenning merken en we zijn de hele dag geknuffeld en gewassen door ‘r. Och wat is het toch een heerlijk meid, heb ‘r waanzinnig gemist de afgelopen jaren al kreeg ik natuurlijk wel af en toe via de mail foto’s en updates van haar eigenaresse. Maar toch het weerzin was heerlijk, super om die meid weer even in de armen te hebben helemaal gezien haar reactie jegens ons (oh wat was ze blij, hihi)!


Maar goed de uitslagen waren binnen en ja hoor en stond ons weer een leuke verassing te wachten. Allereerst Snowy… Hier hadden we ook wel een klein beetje op gerekend en ja hoor, net zoals Sterre de vorige keer won alweer een Special Princess hondje de prijs van ‘meest opmerkelijke Sheltie’ in haar klasse. Tja wat is er nu ook bijzonderder dan een spierwitte Sheltie van 33cm? LOL Maar hierna werd de prijs voor ‘meest leuke Sheltie’ in zijn/haar klasse uitgedeeld en ja hoor ook hier viel een Special Princess pup in de prijzen, namelijk Sky. En zo hadden de enige ingeschreven Special Princess pups 2 van de 3 te winnen prijzen in hun klasse zomaar ineens binnengesleept. Nou trots ben ik zeker, want bijzonder en speciaal zijn ze dan ook absoluut hoor (er werd rondom de ring al de opmerking gemaakt dat ik een abonnement op de prijs ‘opmerkelijk’ zou hebben, hahaha)!


Daarna was het dan dus ook uiteraard even tijd voor wat leuke groepsshots met de gewonnen prijs opgespeld…(en inderdaad de bi-black op deze foto Sterre's nieuwste vriendin is geen Special Princess maar wel een dochter van Ledger wat haar Eevee's halfzusje maakt)


In de middag begon de leegloop een beetje te komen maar we zijn uiteindelijk nog tot in de namiddag op het terrein gebleven om alle activiteiten mee te maken. Zo heeft Snowy nog meegedaan aan de workshop dogdance en stond Sterre’s huisgenootje Pixie, eveneens een halfzusje van Eevee (en de rest van haar nestje, een dochter van Ledger) ook nog in de ring voor een keuring.
Maar rond 15u hadden we het dan toch echt wel gezien en was het op richting huis. Onderweg nog even een vriendin afgezet op het station, wat gegeten bij de grote M en toen dan eindelijk naar huis…
Hoe leuk het weekend ook was, mijn gezondheid heeft het helaas geen goed gedaan. Gisteren heb ik tijdens een van de activiteiten van de Spelletjesdag (het ‘worst poepen’) mijn spieren verzuurd en vanmorgen was dit nog erger dan gisteren. Naar mate de dag vorderde is deze pijn alleen maar erger geworden met als gevolg dat ik inmiddels niet echt meer kan lopen en/of mijn knieën kan buigen. Nou ja en laat ik over de rest van mijn gezondheid maar zwijgen… Laten we het hier maar op houden, ik betwijfel zeer of behendigheid woensdag er wel weer in zit voor mij en de meiden maar goed dat zien we dan wel weer.
Het was het in ieder geval ondanks alles dubbel en dwars waard want wat hebben we genoten. Het was heerlijk om het hele weekend met de meiden in de weer te zijn geweest (want ook vandaag hebben die weer hun ogen uitgekeken, Elphaba heeft heerlijk tig Shelties kunnen uitdagen en Ashley vond het zelfs oké gekriebeld te worden zonder trillen of wat dan ook door een vreemde, of nou ja relatief gezien vreemde dan want het was wel de vriendin van een pupkoper die al eens eerder bij ons langs was geweest) en zo veel leuke nieuwe mensen te ontmoeten dus de gezelligheid was echt super. En in het bijzonder was het natuurlijk erg mooi om Sterre na al die tijd weer eens gezien te hebben maar ook Snowy want ook deze kleine meid hadden we alweer bijna een jaar niet meer in het echie gezien. En Sky natuurlijk… Die schat zien is altijd weer een groot feest! Oftewel een zeer geslaagd hondenweekend vol met leuke dingen!

Zie mijn Facebook pagina voor nog veel meer foto's van vandaag!