Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

KC Hoogeveen clubmatch (7 juli 2012)

Vandaag was D-Day… Elphie’s eerste show stond op de planning! Een dag waar we al lange tijd naar uitkijken. De ene keer met vreugde, de andere keer vol zenuwen. Maar altijd wel met de gedachte er gewoon een gezellige en leuke dag van te maken. En dat is het achteraf gezien gelukkig zeker geworden.
De wekker ging al vroeg deze zaterdagochtend. Al voor 8en zaten we in de auto onderweg richting Hoogeveen. Mijn eerste show met Elphaba, mijn eerste show sinds mijn grote gezondheidsproblemen eind vorig jaar, mijn eerste show zonder mijn oma om op te bellen als de uitslag eenmaal binnen was. Kortom een hoop eerste keren voor me, de een leuker dan de ander maar goed daar moet je ook doorheen hè.
Eenmaal aangekomen op het terrein zat het, hoe vroeg we er ook waren, al helemaal vol wat betreft de schaduwplekken. Gelukkig vonden we een lekker rustig plekje op een veld ernaast waar de meiden een deel van de dag ook nog eens heerlijk los konden lopen dus al met al hadden we prima plekken hoor. Ik zeg we want we waren ook niet alleen deze dag. Joukje de bazin van Cheeta (Chikorita, Abby’s dochter uit ons 1e nestje) en 2 van haar Shelties waren namelijk ook aanwezig vandaag. Haar jongste aanwinst Laura zou eigenlijk ook gezellig meekomen (een pupje maar een maandje jonger dan Elphaba dus dat had heel gezellig moeten worden) maar deze arme dame heeft van de week haar pootje gebroken dus zat helaas met verplichte rust thuis op haar familie te wachten. Wel kregen we in de middag nog visite van Cheeta’s dochter Chira, oftewel Abby’s kleindochter wat natuurlijk geweldig leuk was voor alle partijen. Wat groepsfoto’s zijn er dan ook uiteraard gemaakt van de kleine familiereünie daar in het hoge noorden!

Pas na de lunchpauze waren we aan de beurt en natuurlijk ook nog eens bijna tegelijkertijd… Wat een timing! Dit gaf ons natuurlijk wel veel tijd om voor te bereiden maar zo een hele ochtend zitten stressen heb ik toch liever niet hoor als je het mij vraagt, maar goed wat moet dat moet hè.
Als eerste was ik aan de beurt met Elphaba in de ring bij keurmeester Mw. P.C. Zwaartman-Pinster. We stonden er in ons uppie, er was wel nog een Chinese Naakthond ingeschreven (een erg mooi hairless teefje) maar deze stond in de Jeugdklasse dus concurrentie was er niet. Maar goed dat mocht de pret niet drukken uiteraard. Bovendien voor zo een eerste show was het ook wel zo prettig eigenlijk, toch iets minder druk. Elphaba vond het erg spannen van te voren allemaal dus we hielden ons hart al vast over hoe ze het in de ring zou doen. Maar het viel eigenlijk best wel mee. Het op tafel staan vond ze wel erg eng maar ze liet zich keurig betasten. Het lopen in de ring ging door alle indrukken om zich heen ook niet geheel vlekkeloos maar haar gangwerk was gelukkig wel aardig goed te beoordelen, al met al dus een prima eerste showtje voor zo een kleine meid. En helemaal tevreden was ik toen ik het commentaar van de keurmeester hoorde na mijn keuring. Want wat was ze positief over mijn kleine meid zeg! Alleen het gangwerk kon wat beter ja maar ze zei zelf ook al het zit er absoluut in dus met wat training komt dat helemaal goed. Een ‘Veel Belovend’ dus voor onze kleine meid en de titel ‘Beste Baby’ al meteen op zak, super!


Rapport Elphaba:

Teefje van 5mnd. Powderpuff, met een mooi gevormd hoofd. Goed oor en mooi donker oog. Goede voorsnuit, pigment en heel mooi gebit. Prima hoeking voor en achter, waardoor goede hals, voorborst, rug en staartaanzet. Goede ribben en bone. Goede vacht voor leeftijd. Kan goed lopen, maar gaat nog wat gedrukt. Veelbelovend in type. – 1. VB ‘Beste Baby’


Daarna was het snel door naar de Sheltiering waar Joukje met haar Tibby en Cheeta tegelijkertijd de ring in moest (bij Mw. R. v. Veen-Keur) dus met de hulp van haar nichtje. Beide dames showde zich prima en hoewel Cheeta wel nogal uit vacht was kreeg ze een keurig rapportje mee naar huis. Het eindresultaat was een 1.U voor Tibby en 2.ZG voor Cheeta, nou daar zijn wij zeker zeer tevreden over allemaal!

Rapport Cheeta:

3jr, goed type, krachtig hoofd, compleet schaargebit, goed oog, hooggeplaatst oortje, lange hals, goede ribvorm, regelmatig gehoekt, lange wat hoog aangezette staart. Momenteel totaal uit vacht. Goede voetjes, regelmatig gangwerk waarbij de staart hoog gedragen wordt, wat fijn bone, ellebogen kunnen iets beter aangesloten zijn. – 2. Zeer Goed


Maar de dag was nog niet voorbij want ik moest nog in de erering verschijnen met Elphaba voor de ‘Beste Baby in Show’ keuring. Een kleine kans maar toch, is altijd leuk om er eens te staan hè. Het duurde wel flink lang voordat de eindkeuring op gang kwam dus we waren inmiddels al aardig gaar. Helemaal toen ik na iets van 2 minuten alweer de ring uit werd gestuurd met een bedankje en tot ziens. Niet erg natuurlijk maar na zo een lange zit wel een beetje jammer. Maar goed het gaat om de ervaring hè zoals ik al zei.En toen konden we dan eindelijk naar huis. Even goed afscheid genomen van Cheeta en haar familie en toen in de stikhete auto terug naar de polder. Want poeh zeg wat was het warm vandaag… Heb wel een lekker kleurtje gekregen dat zeker, maar had van mij wel iets frisser gemogen. Maar goed eerlijk is eerlijk had veel erger, veel heter ook nog gekund dus ik mag eigenlijk niet zo klagen.
Mijn eerste show sinds oktober is me goed bevallen. Het was erg gezellig, mede ook door het gezelschap van Joukje en haar aanhang (dank daarvoor nog!) en het showen zelf ging ook wel oké. Ik zal niet ontkennen dat het wel erg zwaar voor me was maar goed je moet iets over hebben voor een leuk dagje uit hè. Al met al viel het dus niet tegen. We kijken dus alweer uit naar onze volgende show, al hoop ik wel nog wat lesjes ringtraining daarvoor te kunnen pakken hoor!

Kijk voor meer foto's van de dag op mijn Facebook pagina...