Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

NSV Regiodag (27 mrt 2010)

Vandaag was het begin van de drukke april maand die nog komen moet. Vanaf nu lopen we namelijk echt over van de activiteiten. Maar wel leuke hoor!
Vandaag was dus de eerste gepland en meteen ook een van de leukste! Namelijk de NSV regiodag in Spaarnwoude! Ik had al vaker naar regiodagen toe gewild maar telkens kwam er iets tussen. Dan waren we weer op vakantie, hadden we een afspraak of had Abby pups. Kortom het kwam er steeds maar niet van. Dus toen ik hoorde van de dag in Spaarnwoude had ik meteen zoiets van hé dat is misschien wel wat. En toen ik erachter kwam dat de eigenaresses van Diesel en Sterre er net zo over dachten was de beslissing helemaal snel gemaakt natuurlijk.
Kortom was het dus vroeg opstaan geblazen, heel vroeg opstaan voor mijn doen (zeker met mijn klachten die ik in de ochtend heb). We moesten namelijk tussen 10u en 10.30u in Spaarnwoude zijn maar ook nog eerst Diesel en zijn eigenaresse ophalen (zij hadden namelijk geen vervoer dus reden gezellig met ons mee). Het was even zoeken maar uiteindelijk kwamen we mooi op tijd iets over 10u dus aan in het restaurant. We werden al gauw dolenthousiast begroet door Sterre die ons al had zien binnenkomen. Het was al flink druk met vele sheltie-eigenaren en hun hondjes (in totaal zo’n 55 eigenaren en een hele hoop shelties). Sommige met maar een, andere met een volwassen hond en een pupje maar ook mensen met 6 of meer shelties. Shelties in alle kleuren en maten (op bi-blue en zwart/wit na, althans die heb ik niet gezien) allemaal met verschillende karakters. Maar ook wel allemaal met het echte sheltie karakter hoor!
Na een praatje van de organisatoren en de eigenaren van het restaurant/boerderij werden we in groepen van 10 verdeeld en op een puzzeltocht gestuurd door Spaarnwoude. Natuurlijk zaten wij in de groep met Sterre die niet alleen was gekomen maar samen met haar huisgenoot Suus (een border terriër) en haar eigen fotografe! Heel toevallig bleek er nog een bekenden van ons in het groepje te zitten. Namelijk Thiago jr, een prachtige blue-merle vent die we bij zijn fokster met zo’n 7 weken nog hebben gezien. Zowel zijn vader als moeder kennen we dus het was erg leuk om die vent opeens zoveel maanden later weer eens te zien. Verder was het ook een heel gezellig groepje met leuke mensen dus we hebben het erg naar ons zin gehad en flink gekletst. We kregen vragen over de omgeving en moesten een route volgen langs allerlei dingen. Ook moesten we een oud-hollands liedje instuderen al zijn we hier nooit echt aan toegekomen...
Eenmaal terug bij de boerderij was het tijd voor de lunch. Ze hadden van alles op het menu staan dus we bestelden van alles. Maar helaas, het zat me weer eens niet mee... Allereerst hebben we zo’n 45min gewacht op ons eten (en daarvoor hadden we ook al iets van 20min gewacht voordat we onze bestelling konden doen want ze sloegen ons steeds over) wat natuurlijk al niet lekker is. Maar uiteindelijk kreeg ik dan mijn pannenkoek. Heel leuk met poedersuiker gedecoreerd overigens (zaten varkentjes en wolkjes op). Maar helaas hij bleek aangebrand te zijn, oftewel niet echt eetbaar dus. En ja na zolang wachten had ik niet echt puf om nog langer te wachten dus uiteindelijk heb ik maar een zakje chips genomen.
Na de lunch zijn we even neer ‘het winkeltje’ gegaan (van de Nederlandse Sheltie Vereniging) om te zien wat zij allemaal te koop hadden. Er werd flink ingeslagen door sommige maar voor ons bleef het alleen bij een applicatie. Die kan dan mooi weer op een trui van Ash, is zij ook echt helemaal in de sheltie-stijl!
Het was even wachten op het vervolgonderdeel (aangezien we nogal vroeg terug waren van de puzzeltocht) dus wij gingen alvast naar het veld toe. De honden mochten namelijk tijdens de puzzeltocht niet los (dit is immers niet toegestaan in Spaarnwoude) maar voor het veld was een vergunning aangevraagd dus hier mochten de honden wel los. Eenmaal op het veld bleek dit wel iets anders te zijn als verwacht... Wat een blubberzooi zeg! En dan bedoel ik niet een beetje nee maar echt modder waar je tot aan je enkels in weg zakt! Maar goed de honden hadden het heerlijk naar hun zin dus ach ja. Een beetje vies worden mag wel een keertje (al hadden we aan het eind van de dag wel zwarte honden hoor, hihi!).

Uiteindelijk begonnen dan zo ergens in de middag de spelletjes! Er waren een aantal onderdelen. We werden weer in groepen verdeeld (dit maal 4 groepen) en moesten gaan rouleren. Onze groep begon bij de coursing. Dit is een onderdeel wat lijkt op een soort mini-renbaan (je hebt een speeltje wat lijkt op een soort staart vast aan een lijntje dat gespannen is over een veld, iemand gaat dan bij een wieltje staan wat er voor zorgt dat het speeltje over de lijn vliegt en de bedoeling is dan dat je hond er achter aan gaat). Er begon een heel fanatiek hondje maar ik had er al een hard hoofd in bij Abby. En inderdaad hoor het interesseerde haar echt helemaal niks!
Volgende dus...
Daarna was Sterre aan de beurt. Zij had al staan toekijken dus was erg enthousiast en vloog ook meteen achter het ‘staartje’ aan. Maar ja toen stopte die halverwege opeens ging die de andere kant op... En toen was dat ding opeens toch eng! Met haar staart tussen haar poten vloog ze terug naar ons. We hebben allemaal dubbel gelegen!

Daarna was het Diesel’s beurt. Ook hij begon heel goed maar halverwege kwam dan weer dat moment dat het ‘staartje’ terug ging. En net zoals zijn zus vloog hij met z’n staart tussen z’n poten weg (mama’s kindjes hè)! Alleen dit maal niet richting ons maar de andere honden. Uiteindelijk kregen we hem allemaal gewoon niet meer te pakken dus hebben we een nieuw wapen ingezet. Zusje Sterre! Zij werd losgelaten en meteen vloog Diesel achter haar aan. Ze hebben even heerlijk over het veld gerend en uiteindelijk kwamen ze beide heel netjes terug...Na de coursing was het tijd voor de volgende opdracht. Met deze opdracht waren punten te behalen en degene met de meeste punten aan het einde van de dag won een prijs. Dus dit was een belangrijke! De opdracht was... Een iemand ging aan de ene kant van een veldje (wat met tape was aangegeven) staan met een hond en de eigenaar aan de andere kant. In het midden van de baan lag een voerbak met daarin een stukje worst. De bedoeling was dat de hond naar zijn eigenaar zou rennen zonder naar het bakje met worst om te kijken. Nou makkie voor Abby want die interesseert eten helemaal niks! Maar ook Diesel en Sterre deden het super hoor, allemaal slaagde ze er in de opdracht met succes te voltooien!
De bedoeling was dat we hierna een borsteldemo zouden krijgen maar vanwege alle modderpoten en zwarte honden ging dit niet door. Voor ons mooi dus even de tijd om een fotomomentje in de plannen. Op een wat droger heuveltje hebben we dus even wat kiekjes geschoten van Abby en haar zoon en dochter...

Daarna was het tijd voor het belangrijkste onderdeel... De 5 uitdagingen! Van tevoren hadden we al een lijst moeten invullen. Hierop stonden allerlei vragen waarop je moest invullen of jij dacht dat jouw hond dit kon of niet. Ik had dus bij alle vragen op een na ingevuld dat ik dacht dat Abby dit niet kon. Tja het is echt niet dat ik vind dat ze niks kan hoor, maar dit... Nee dat was echt niks voor Abby! We begonnen met een stukje met allerlei speeltjes. De bedoeling was dat Abby binnen 20sec een speeltje uit dit veldje naar mij zou terug brengen. Maar ja als je niks weg gooit dan reageert Abby er toch niet op dus dat was geen succes. Maar goed dat had ik goed voorspeld dus 1 punt! Toen kwam het ballonnenlijntje. Er waren aan 2 kanten ballonnen gespannen en een van ons moest daar tussendoor lopen en dan Abby roepen. De bedoeling was dan dat Abby ook tussen de ballonnen door naar je toe zou komen. Nou nu is Abby echt niet heel bang voor ballonnen maar als zij een makkelijkere weg eromheen ziet dan neemt ze die wel. Oftewel weer 1 punt erbij! Daarna was het tijd voor een soort makkelijke versie van balletje-balletje. Er stonden 5 bloempotjes en je moest een bal voor de neus van je hond onder een van hen verstoppen. Vervolgens moest de hond dan de bal weer vinden. Nou nu vond Abby die bal geweldig maar toen ik hem verstopte was het opeens niks meer aan, veel te veel werk! Goed voorspeld dus dat waren alweer 3 punten in totaal! Toen kwam de slalom. Een moeilijke zeker met mijn gezondheidsklachten (trillen). De bedoeling was dat je met je hond en een pollepel met een bal erop in dezelfde hand een slalom parcours zou afleggen. Maar het was mogelijk dacht ik dus hier had ik toch maar een ja ingevuld. En... Abby was zo gefocust op de bal dat ze geweldig makkelijk meeliep! Punt 4 dus! Als laatste moest de hond een krant in z’n bek houden. Nou Abby doet haar bek niet eens open voor een krant dus dit was een zeer makkelijk 5de punt. En dat met de punt van het worstjesspel maakte 6 punten!
Diesel en Sterre legde natuurlijk ook het parcours af maar boven alle verwachtingen vonden zij wel de balletjes onder de bloempotten! Super natuurlijk maar helaas wel een punt minder voor hen dus.
Na dit alles en nog wat geklets op het veld gingen we weer richting het restaurant. Hier hebben we nog even een ijsje gegeten in afwachting voor de prijsuitreiking. Eerst werden de vrijwilligers bedankt en toen de winnaars van de individuele spelletjes bekend gemaakt. En Abby en ik werden 1ste! Echt ongelofelijk maar blijkbaar kende ik mijn hond dus het best van iedereen! Ik kreeg een vlaggetje van de rasvereniging en sleutelhanger cadeau dus ook nog eens best mooie cadeaus. En absoluut niet verwacht ook dus ik ben er heel blij mee! Maar dat was nog niet alles... Want ons puzzeltocht groepje (de ‘Kletskousen’, zo hadden we onszelf genoemd) had ook de gedeelde 1ste plaats gewonnen! Maar we moesten dan wel nog even ons liedje zingen... We hadden een hele originele variant van ‘Ik heb mijn wagen volgeladen’ gemaakt met daarin shelties verwerkt. Hier kregen we ook nog complimenten voor! Maar uiteindelijk was er geen winnaar, iedereen was een winnaar dus we kregen allemaal een chocoladereep!
Hierna was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was ondertussen alweer 16.30u dus we hadden er een lange dag op zitten. Maar wel een hele leuke en gezellige hoor! We namen afscheid van iedereen, maakte de auto hondklaar (ivm alle zwarte poten) en gingen richting huis.
Het was echt een hele leuke dag! Ik heb me heel erg vermaakt, heb gelachen en gekletst. Nieuwe mensen ontmoet en hun honden en ook heerlijk genoten van alle spelletjes. Ook viel me op hoe aardig iedereen was, vooral ook de medewerkers van de boerderij waarop dit alles plaatsvond. Kortom een hele leuke en geslaagde dag zeker voor herhaling vatbaar!
Eind april is er weer een regiodag maar deze valt in een hele drukke periode dus of wij hier dan weer aanwezig zullen zijn weet ik niet. Maar wie weet want wellicht komen er weer pups van Abby... Maar goed eerst maar even de maand april doorkomen want die zit al vol genoeg!