Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Catherine's Dag (22 juli 2012)

Vandaag was een bijzondere dag, ‘Catherine’s Dag’… Een dag die zo’n 3wkn geleden opgezet is door vrienden en familie van Catherine en uiteindelijk met een hele groep Facebookvrienden tot een prachtig evenement is gekomen vandaag.
De flyer zei het eigenlijk al allemaal…

En dat was dus ook ons doel vandaag. Zo veel mogelijk geld inzamelen voor Catherine’s begrafenis om zodoende in ieder geval een zorg van haar weg te nemen. Gisteren waren de voorbereidingen al in volle gang en vandaag om 10u kon men dan eindelijk beginnen. Rond die tijd kwamen wij ook aan bij de sporthal in Eindhoven, een vroege wake-up call voor ons dus op de zondagmorgen want als jullie nagaan dat het wel zo’n 2 uur rijden was voor ons dan kunnen jullie je wel voorstellen hoe vroeg wij zijn opgestaan vanmorgen. Maar het was voor een goed doel hè zullen we maar denken! Al waren de meiden duidelijk nog niet helemaal wakker deze ochtend…

Al meteen bij aankomst liepen we Christine tegen het lijf, Elphaba’s fokster die een van de initiatiefnemers van deze dag was. Ze had 3 van ‘r hondjes mee waaronder Elphie’s nestbroertje Mambo welke we alweer sinds maart niet meer gezien hadden. Leuk weerzien dus met die jongen!
Eenmaal binnen kwamen we ook al gauw Desiree, Diana en de Shelties tegen. We hadden haar gevraagd de dogdance workshops van deze dag te organiseren samen met onder andere Abby’s dochter Sterre  (en huisgenootje Pixie, Eevee’s halfzusje eveneens) om daarmee ook wat geld in te zamelen.
Het was al meteen een gezellige boel en ook de tv ploeg was al vroeg aanwezig. Vlak voor alles begon was er ook nog even een live verbinding met Catherine zelf en zij gaf daarmee min of meer het officiële startschot om de dag mee te beginnen. Wel met een dubbel gevoel weliswaar want hoe mooi en leuk de dag ook zou worden, het feit dat Catherine er niet bij kon zijn en het ook om zo een trieste reden werd georganiseerd maakte het erg vreemd allemaal.
De dag moest duidelijk wel nog een beetje op gang komen in het begin. Bij de ring van de keuringen stond een kort rijtje en voor de dogdance workshop was in eerste instantie helemaal geen animo. Nou dan doen wij het wel dachten Eevee en ik! En zo hebben wij een privé workshop van ruim een uur gehad uiteindelijk samen met Desiree, Sterre en Pixie waaraan uiteindelijk zelfs ook Elphaba en Abby nog even hebben meegedaan.


Tegen het middaguur was duidelijk te merken dat de dag een groot succes zou worden. Er werd een 2e ring geopend voor de keuringen omdat de rij bij de andere zo lang werd en ook de winkelkraampjes werden steeds leger. Nog even gauw overal langs dus en niet zonder succes… We hebben namelijk 2 mooie shirtjes voor Ashley op de kop getikt (waarvan weer zo een Chinees jasje, de ander was versleten dus hier zijn we echt dolblij mee want hij beviel super!) en bij de loterij bleven we ook maar in de prijzen vallen (al hebben we hier niet alles van gehouden hoor). Het grootste deel van de rest van de middag hebben we besteed bij de 2e dogdance workshop van de dag, die duidelijk een groter succes was dan de eerste. En gezellig bij Christine en de hondjes in de hal, kijkend naar de keuringen en al het andere leuks dat er te zien was.


Tegen 15u besloten Christine en ik met onze hondjes de ring in te gaan. Ik had voor het gemak alleen Elphie ingeschreven. Had nog wel getwijfeld over de Sheltiemeiden maar aangezien het voor hen al druk genoeg was zo de dag, en Ash met haar hernia toch niet betast kan worden leek het mij een beter idee het maar bij een hond te houden vandaag. Oefenen was ik echter van tevoren nog niet echt aan toegekomen en dat was te merken hoor in de ring. Elphaba wou voor geen meter staan of lopen, vond het vreselijk spannend allemaal! Maar toch ondanks dat sleepte ze weer een prachtig rapportje binnen hoor…

"6 maanden, fraai teef uitmuntend type, aansprekend hoofd. Correct oor, oog en gebit. Mooie hals, goede toplijn, correct kruis. Staart mag langer zijn. Prima borstkas, voor en achter goed gehoekt. Prima beenwerk, correcte voeten. Kan goed gaan erg onder de indruk. Staart voortduren tussen de benen, maar wel ’n hond met potentie."


Na Elphaba was de rest van de Cresties aan de beurt. Uiteindelijk deden er 2 familieleden van haar mee. Nicht Evita (de dochter van Elphaba’s tante) en nestbroer Mambo. Beide deden ze het erg goed in de ring en Mambo maakte, ondanks het feit dat die niet geschoren was, een erg goede indruk op de keurmeester. Een erg mooi keuringsrondje voor de DCL hondjes dus!

Na de keuringen was er nog even tijd voor wat geklets en wat eten voordat de veiling van start ging. Aangezien onze portemonnee ook niet oneindig vol is waren we eigenlijk van plan het hierbij te laten maar er kwam een schilderij voorbij dat ik niet kon laten liggen. Deze zal dus een mooi plaatsje krijgen hier in huis!


En toen was het, na een dag vol gezelligheid, tijd om weer richting huis te gaan. Nog even snel een berichtje in het gastenboek geschreven, foto’s gemaakt van broer en zus (die reünie moest uiteraard goed vastgelegd worden!) en flink de weg kwijtgeraakt in Eindhoven zelf… Maar rond 19u waren we dan eindelijk thuis. Kapot, echt compleet gesloopt en pijn overal maar wel heel tevreden over de zeer gezellige dag die we hebben gehad.


Maar het allerbelangrijkste is nog wel… Ons doel is bereikt, want er is flink wat geld binnen gehaald vandaag! Het is en blijft een dubbele dag en hoe gezellig het ook was, dit nogmaals organiseren hopen wij allen nooit meer nodig te vinden. Maar het is prachtig om te zien wat een kleine groep mensen in enkele weken tijd toch al wel niet voor elkaar kan krijgen aan moois voor zo een bijzondere vrouw.

Kijk hier voor nog veel meer foto's van vandaag!