Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Olmense Zoo (7 augustus 2012)

Vrijdag hebben we weer een leuk uitje gezellig samen met de honden gehad. Nadien moest ik echter wel even flink bijtanken vandaar dat de nieuwe weblog entry even op zich liet wachten. Maar hier is die dan eindelijk… Ons tripje ging naar België dit keer voor een bezoekje aan de Olmense Zoo, samen met wat mensen (en natuurlijk bijbehorende hondjes) die ik via hondenforum Hondenpage online heb leren kennen. Olmense Zoo was ooit jaren terug al eens een plek die wij hebben bezocht toen Ashley en Abby nog pupjes waren dus het was wel weer eens nodig tijd die kant op te gaan. Een lange rit van een kleine 3 uur stond voor de boeg maar we hadden het graag over voor dit gezellige dagje uit!
We hadden aan het begin van de middag afgesproken wat ons nog even de tijd gaf in België te komen, geen absurd vroege tijden dus wat opstaan betreft gelukkig. Ondanks de ruime marge die we hadden genomen voor eventueel oponthoud onderweg kwamen we toch een kwartier later dan de afgesproken tijd aan in België. Wat was het een ramp op de weg zeg, overal wegwerkzaamheden en het reed allemaal maar nauwelijks door…
Eenmaal aangekomen bij de zoo stond er al een groot welkomstcomité op ons te wachten wat voor Eevee natuurlijk weer een uitgelezen kans was om iedereen even goed te begroeten. Voor de rest was het wel een beetje spannend allemaal in het begin maar gelukkig brak het ijs uiteindelijk wel… We waren met een groep van zo’n 14 man en maar liefst 21 honden (volgens mij hoor, kan er een of twee mensen/honden naast zitten) dus men kan zich wel voorstellen hoeveel bekijks we trokken in de dierentuin. Hoe vaak mensen wel niet naar ons toe kwamen om te vragen of we van een asiel of zoiets dergelijks waren, of ik mensen achter ons rug om heb horen smoezen was echt niet normaal. Hahaha, iedereen vroeg zich af wat wij als grote groep daar deden. Ach toch leuk hè om alleen al de attractie op zich te zijn in een dierentuin.
Maar ook wij keken onze ogen uit hoor. De dieren vonden al onze honden maar wat interessant wat voor heel wat leuke reacties zorgde, en met het heerlijk mooie weer was er een hoop te zien dus we hebben ons allemaal prima vermaakt.
Hier en daar was het soms even zoeken naar de complete groep, soms verdwaalde er wat mensen of liepen deze voor of achter maar al met al is het wel gelukt de groep aardig bijeen te houden. Enkelingen moesten helaas ietsjes eerder weg wat wel jammer was maar de tijd die we samen hadden hebben we allemaal optimaal gebruikt. En de gezelligheid was misschien nog wel het leukste van allemaal! Want wij als groep, van jong en oud en grote en kleine hondenrassen bewees maar weer eens hoe sociaal zowel mens als dier kan zijn. Geen enkele ruzie bij honden onderling was er, iedereen ging leuk met elkaar om en kon het met elkaar vinden en sommige hondjes hebben zelfs leuke speelkameraadjes erbij gevonden ook tijdens onze wandeling door het park. Kortom een zeer geslaagd tripje voor ons allemaal!
Hoogepunt van de dierentuin was toch wel de welpenkooi bij de uitgang van het park waar 3 te schattige welpjes (om verscheiden redenen verstoten/niet meer bij hun moeder) het publiek flink bezig hielden. Och ik had er wel uren naar kunnen kijken, zo lief… Maar ook de beren (waarbij nog flink gejoeld werd door sommige van de aanwezige wolfachtige in onze groep, ik noem geen namen, hihi), giraffen en otters waren leuke publiekstrekkers.Na een wandeling van zo’n 3 uur door het park waren we dan weer terug bij de uitgang/ingang, oftewel aan het eind van onze trip. Enkele van ons besloten op het overdekte terrasje nog wat te gaan drinken en dat bleek net op tijd want daarna barste een klein buitje los. Hier hebben we nog even gezellig zitten kletsen terwijl de honden uitrustte en hier en daar wat afkoelde na de lange wandeling in de hitte (want hoewel het heerlijk weer was kon het hier en daar wel soms erg heet zijn, met halverwege het park).


Rond 17u was het voor ons dan ook tijd om richting huis te gaan, beginnend aan de lange rit die we nog voor de boeg hadden. Maar niet voor we onderweg nog even gestopt waren bij een lokale supermarkt waar ik flink op het gebied van snacks heb ingeslagen. Ongelofelijk dat heerlijke dingen als ‘Pingui’s’ en bepaalde LU koekjes nog altijd niet in Nederland te krijgen zijn, gemiste kans! Maar goed ik heb weer een voorraadje voor voorlopig weer dus ik kan weer even voort…


Onderweg terug kwamen we nog een gevalletje van verkeershinder tegen… Reden we dit keer een andere route, bleek de verbindingsweg te zijn afgesloten dus mochten we kilometers omrijden. Uiteindelijk dus maar wat gegeten bij de McDonalds want we kwamen pas over 21u weer thuis aan na bijna 12 uur van huis te zijn geweest uiteindelijk dus.
Maar ondanks de vermoeiende heen en terugreis en de flinke reisafstand hebben we allemaal genoten van ons uitje. Abby heeft heel wat nieuwe dieren ontmoet, Eevee nieuwe hondenvriendjes en Elphaba en Ashley keken in z’n algemeenheid hun ogen uit bij al dat vreemds aan dieren/honden en mensen. En ook mijn moeder en ik hebben het erg gezellig gehad met al onze lieve nieuwe honden- en mensenvrienden! Zeker een trip die voor herhaling vatbaar is dus, alleen liefst dan wel de volgende keer ietsjes dichter bij huis voor ons.

Foto’s van de andere HPers gemaakt tijdens ons dagje daar zijn hier te vinden, meer foto’s van mij van de dag staan op mijn Facebook pagina