Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Born This Way Ball - Lady GaGa (18 september 2012)

Gisteren was het ‘Born This Way Ball’ in de Ziggo Dome, de eerste van 2 concerten van Lady GaGa en wij waren er uiteraard weer bij. Ik weet het nog goed… Mijn eerste kennismaking met GaGa, ik had haar muziek al vaker voorbij horen komen en ze stond als ‘special guest’ in het voorprogramma bij The Pussycat Dolls. Haar optreden toen was helemaal geweldig en sindsdien ben ik fan. Tijdens de ‘Monster Ball’ tour ben ik uiteraard ook wezen kijken, toen nog in het Gelredome. En dit maal had ik ook weer kaarten weten te bemachtigen voor de show.
De dag in aanloop naar het concert verliep alles behalve soepeltjes… Ik zal iedereen de details maar besparen maar het kon met recht een pechochtend/middag genoemd worden hoor. Gelukkig konden we wel bij tijd vertrekken richting Amsterdam, en kwamen we wonder boven wonder zonder enig oponthoud onderweg een uur later aan bij de Ziggo Dome.


De deuren waren inmiddels al open en vanwege de bouw van de Ziggo Dome was de doorstroming erg goed dus binnen enkele minuten waren we al binnen. Wel met wat problemen bij de bewaking alleen… Ik als diabeet heb immer altijd eten, drinken en mijn prikspullen bij me in verband met noodgevallen, dus ook deze keer weer. Van Mojo Concerts heb ik toen der tijd ooit ook nog eens een officiële verklaring gehad hier toestemming voor te hebben, maar aangezien deze de laatste jaren niet nodig was omdat diabetes inmiddels wat algemener bekend is dus hier rekening mee gehouden wordt hadden we deze dit maal niet bij ons. Wel hadden we natuurlijk van tevoren gecheckt of eten en drinken mee mocht en dit was geen probleem werd ons gezegd. Maar daar dacht de bewaking anders over, was ’s middags besloten zeiden ze maar ik mocht dus geen druppen drinken en/of eten mee naar binnen nemen. Moest maar wat kopen daar. Tja en dan de hele show voor het geval dat met een bekertje drinken in ons handen zitten zeker, want als ik tegen de tijd dat ik een hypo heb dat pas ga halen ben ik te laat. Geen optie voor ons natuurlijk! Nou ja na een hele discussie werden we dan toch met onze spullen binnen gelaten, met daarbij de mededeling dat we wel de zaal uit verwijderd konden worden dus dat het op eigen risico was. Dat moest dan maar hè, had weinig andere keuzes want mezelf in een coma laten vallen daar op de tribune tijdens het concert zag ik nu ook niet bepaald zo zitten…
Nou ja beetje een rottig begin van de avond dus, maar goed we gingen vol goede moed naar boven in de hoop dat de rest van de avond beter zou verlopen. Het eerste voorprogramma bleek al bezig te zijn maar hier kwam ik pas achteraf achter, was erg zacht het geluid dus leek eerder op sfeermuziek dan een voorprogramma. Nou ja jammer maar volgende keer beter hè.
Eenmaal bij onze tribune aangekomen bleek echter de rottigheid verre van over helaas… Hier hoort wel een introductie bij. Toen ik de kaartjes kocht wou ik eerste rang zitten (had vroeger altijd staanplaatsen maar helaas red ik dit fysiek niet meer tegenwoordig dus probeer ik zo goed mogelijk te zitten meestal tegenwoordig) dus om 10u zat ik klaar achter de pc en mijn moeder achter de telefoon om de kaartjes te kunnen regelen. Helaas lag alles bij Livenation direct na 10en er al uit, gevolg… Pas tegen 10.20u/10.30u kwam ik in het systeem en toen nog werkte het niet optimaal waardoor ik plaatsen 4 rijen voor ons heb verloren. Nu, achteraf had dat niet veel uitgemaakt hoor want was allemaal tweede rang. Maar eerste rang was dus tegen die tijd al uitverkocht. Ik heb toen eerst nog even met mijn moeder overlegd, gezien haar hoogtevrees, maar zij dacht dat het wel kon. De Ziggo Dome was toen nog in aanbouw dus een plattegrond was er nog niet, we moesten op tekeningen afgaan die weinig zeiden over de hoogte van de tribunes. Nu eenmaal op de locatie zelf bleek op z’n zachts gezegd de Ziggo Dome niet bepaald handig gebouwd. Oké de akoestiek is super, en de entree hallen zijn ook lekker groot waardoor alles goed doorstroomd. Ook zijn de stoeltjes van lekker materiaal waardoor je niet zo gauw zo een ‘houten-kont’ krijgt. Maar de hoogte… De eerste rang valt nog wel mee, alhoewel die ook wel al erg ver omhoog en ook ver van het podium af is gebouwd wat het zich niet veel goeds doet. Maar de tweede ring loops zo idioot stijl dat ongeacht of je op rij 7 of 11 zit daar je regelrecht een afgrond in kijkt. Afschuwelijk dus! En dan druk ik het nog voorzichtig uit. Ik heb mijn moeder wel zover gekregen even op onze plekken te zitten maar het was al gauw duidelijk dat dit echt niet haalbaar was voor haar, en eerlijk gezegd hoe langer ik er zat ook niet bepaald voor mij. Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat toen de goede service van de Ziggo Dome naar boven kwam want zij boden ons, samen met 2 mensen die voor ons hadden moeten zitten maar dit ook niet durfde, meteen plekken op rij 3 aan eerste rang dus echt beter kon niet. Prachtige plaatsen (oké mijn moeder durfde nog altijd niet te staan maar het zitten ging hier wel goed) om het concert alsnog te kunnen bewonderen dus duizend maal dank hiervoor!Het voorprogramma The Darkness hebben we nog wel helemaal kunnen meemaken maar of dit nu echt een goede opwarmer was… Goede zanger hoor maar veel van hetzelfde, en gewoon te onbekend om de hele zaal goed mee te krijgen als je het mij vraagt. Oké ‘I Believe In a Thing Called Love’ zo vlak voor het eind kreeg iedereen wel mee maar daarna zakte het sfeertje alweer snel in. Jammer maar helaas…
Lady GaGa begon mooi op tijd en meteen werd de toon gezet. Te paard kwam ze binnen met een groep dansers om zich heen en meteen ging iedereen los. Wat The Darkness niet voor mekaar kreeg lukte haar in werkelijk enkele seconde. Ze had weer prachtige decorstukken met als topper natuurlijk het prachtige kasteel wat de setting was voor de hele show. De band zat verspreid door dit kasteel in verschillende ‘kamers’ die over het podium bewoog en in het kasteel zelf ook bevonden zich kamers, trappen en allerlei geheime dingen die tijdens de show tevoorschijn kwamen. Het zwevende hoofd was ook erg kunstig gemaakt met behulp van computer technologie wat het hele geheel echt een ‘haunted house’ gevoel gaf.


Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik het hele verhaal van de show dit keer minder snapte dan 2jr terug. Maar dat maakte ook niet eens zo heel erg veel uit want het was gewoon op zich al een plaatje om naar te kijken… Het danswerk was ook weer super, ongelofelijk hoe gelijk dat allemaal weer ging (armen en benen even hoog, etc) en wat voor toeren sommige dansers weer uithaalde. En de special effects waren ook echt helemaal top (vraag me nog steeds af hoe ze ‘Bloody Mary’ deden bijvoorbeeld). Maar de zang… Die was toch echt wel het meest waanzinnige van allemaal! Waar artiesten als Britney een geweldige show neerzetten maar veel playbacken, en artiesten als Madonna meestal wel alles live doen maar dan niet zo goed klinken was GaGa een soort van ‘Best of Both Worlds’. En zang en dans tegelijkertijd, allemaal live inclusief de uithalen zoals ze horen en dan ook nog loepzuiver blijven continu. Echt ongelofelijk, wat een artiest zeg!

 


Maar ook het persoonlijke aspect dat GaGa altijd in haar shows verwerkt is erg mooi om te zien. Zo hield ze de vorige keer een hele herdenking vanwege het vliegtuigongeluk wat toen had plaatsgevonden… Dit keer vertelde ze veel over haar jeugd en had ze erg leuke interactie met haar fans. Zo werd tijdens ‘Princess Die’ en fan op het publiek gehaald die een jasje voor haar had gemaakt (wat ze ook droeg tijdens de opvoering van het nummer, het haar van die fan was overigens ook waanzinnig dus zal me niet verbazen als GaGa haar woord nakomt en dit ook daadwerkelijk gaat kopiëren binnenkort), nam ze alle tijd voor de cadeaus die ze tussen enkele nummers door ontving, rookte ze wat wiet on stage tussen de nummers door (ook een cadeautje van een fan)… En werd ze op het eind vergezeld door een fan, tevens vriend, die een erg leuke fanactie voor het einde van het concert had bedacht (namelijk alle fans met badmuts op) waar ze zichtbaar door verrast was (en het concert zelfs even voor onderbrak omdat ze dit zo leuk vond).


Kortom het was een en al show weer, zoals het ook hoort bij GaGa, maar zeker met een persoonlijk tintje! Echt waanzinnig gewoon.


Ook wel grappig om nog even te melden… Natuurlijk hebben we ook wel even aan wat BNer spotten gedaan eenmaal daar in de zaal, en we zijn best een eind gekomen. Ferry Doedens zat niet zo ver bij ons vandaan aan de foto’s te zien maar deze hebben we niet kunnen spotten helaas. Maar Paul Turner (uit The Voice of Holland) zat enkele rijen achter ons en Maurice Wijnen zat schuin voor ons.
Het concert, wat overigens best lang duurde in vergelijking met andere concerten, werd mooi afgesloten met als toegift 'The Edge of Glory' en daarna ‘Marry the Night’ waarna iedereen weer richting huis vertrok. Waar we toen op rekende waren lange rijden om van de parkeerterreinen af te komen maar niets was minder waar. De doorstroming vanuit de Ziggo Dome zelf verliep ook al erg soepel en we zaten binnen no-time op de snel weg terug richting huis waar we een uur later alweer aankwamen. Dat viel ons reuze mee dus!Kortom weer een topavondje uit… Had ook niet anders verwacht van Lady GaGa hoor maar telkens weer weet ze haar fans weer te verrassen met prachtige shows, uithalen en special effects. En dit was zeker weer zo een concert. Ben erg blij dat ik er weer bij kon zijn en uiteindelijk ook met zulke zoveel betere plekken! Lady GaGa was absolutely amazing!!!