Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Hairspray (31 mrt 2010)

Gisteravond was het tijd voor onze 1ste musical in een rij van 3 die wij de komende 2 weken gaan bezoeken. Namelijk Hairspray! De musical vond plaats in de buurt dus dat scheelde natuurlijk een hoop reistijd.
We hadden niet echt hele hoge verwachtingen. We hebben ondertussen al meerdere V&V producties gezien en allemaal waren ze wel aardig maar nou niet echt geweldig. Maar toch... Hairspray de film vonden we erg leuk dus de musical wilden we toch graag een kans geven. Bovendien zag de cast er ook veelbelovend uit.
Bij binnenkomst zagen we een heel leuk bericht. Niet Arjan Ederveen maar Richard Groenendijk de understudy zou vandaag Edna spelen! Hier hadden we eigenlijk al op gehoopt omdat we Richard op tv al vaker in de rol hadden gezien en hem echt geweldig vonden (overigens vind ik Arjan Ederveen ook wel leuk hoor, maar ik weet hoe graag Richard die rol wou dus verwachtte van hem net wat meer). We zaten op rij 4 wat rij 1 bleek te zijn door een enorme orkestbak dus mooie plaatsen hadden we zeker.
Maar, hoe was ‘t... Nou het overtrof echt al onze verwachtingen, wat een geweldig leuke voorstelling! En wat waren we toch blij dat we Richard hadden. Echt Richard Groenendijk, GE-WEL-DIG gewoon! Zoals hij die rol vertolkte, de improvisatie... Super gewoon! Maar ook Esmee van Kampen, Anouk Maas, Jim Bakkum, Dick Cohen, enz... Ze deden het allemaal super!
Tijden het 2de deel van de musical hebben we echt helemaal dubbel gelegen! Tijdens een nummer tussen mevrouw en meneer Turnblad ging er al meteen iets mis wat echt de toon zette voor de rest van het nummer. Iets van 10 keer hebben ze uiteindelijk het nummers overgedaan maar van een leie dakje ging het niet. Slappe lach, foutjes die werden gemaakt, opeens wisten ze zelfs niet meer waar ze in het nummer waren! En de opmerkingen tussendoor... Hilarisch gewoon (en ik haat dat woord dus dat ik dat zeg zegt echt iets over de voorstelling)! We hebben echt helemaal dubbel gelegen en de voorstelling duurde ook zeker 10 minuten langer door alle improvisatie. En dat arme orkest... Wat deden die het goed zeg, ondanks alle heisa om hen heen (Richard zei het ook nog op een gegeven moment tussendoor “weten jullie nog wel waar we zijn?”)!
Nee echt ik heb een super avond gehad, het was echt heel leuk! Oké het had wel grotendeels met Richard Groenendijk te maken dat de voorstelling zo leuk was maar dan nog... Ik kan hem echt aanraden hoor, Hairspray is echt heel leuk voor jong en oud!
Ik ben dus heel benieuwd of Notre Dame de Paris en Mary Poppins net zo leuk zullen zijn. Van die eerste verwacht ik weinig humor maar wel het niveau van Les Misérables dus die heeft flinke schoenen te vullen... En van Mary Poppins verwacht ik net zo een spektakel als Tarzan (die wij 2 keer hebben gezien), Noortje was mijn favoriet maar nu moet ze het ook echt gaan waarmaken! We zijn dus heel benieuwd, maar in ieder geval hebben we dus al een hele leuke avond achter de rug...