Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Gezelschapshondenshow Zutphen (17 februari 2013)

Vandaag was de eerste show van 2013 voor ons, en wel een compleet nieuwe ook nog eens… Namelijk de gezelschapshonden show in Zutphen, een CAC show speciaal voor rasgroep 9 (en nog enkele andere kleine hondenrassen). Een van de weinige shows in Nederland waar je ook niet zo vroeg aanwezig moet zijn, de aanvangstijd was pas 11 uur immers. Ideaal! Helaas was de rest van de show wat minder geslaagd, maar daarover zo meer…
De aanloop naar deze show verliep alles behalve soepel. Veel ringtrainingslessen kwamen er niet van met Elphaba waardoor we niet echt opperbest voorbereid waren en mijn gezondheid gooide ook nog eens roet in het eten. Voel ik me altijd al rot op dit soort showdagen en ben ik nadien altijd al helemaal gesloopt, dit keer speelde mijn endometriose ook nog eens op wat het allemaal vele malen heftiger maakte. Echt op mijn fitst was ik dus zeker niet en lange tijd was het ook onzeker of ik wel de ring in kon gaan met Elphie. Mijn moeder was al voorbereid voor het geval dat maar uiteindelijk besloot ik toch zelf de ring in te gaan, dit gaat mijn lichaam immers niet ook nog van mij afpakken!
Zoals ik al zei begon de show niet zo vroeg waardoor we gelukkig wat meer tijd in de ochtend hadden. Eenmaal daar kwamen we al gauw Elphaba’s fokster tegen dus bij de ring zochten we gauw een mooi plekje bij mekaar. De opkomst was niet heel erg hoog, zo’n 250 ingeschreven honden en in totaal 4 winkeltjes maar wat wel lekker de ruimte gaf om goed te zitten. We waren mooi op tijd dus er was nog genoeg tijd om Elphie te laten wennen aan de omgeving wat haar duidelijk goed deed. Ze werd met de minuten losser dus in dat opzicht had ik er wel vertrouwen in. Er waren ook nog wat andere bekende van me dus we hebben gezellig ook hier en daar nog wat gekletst terwijl we Elphie klaarmaakte om de ring in te gaan. Nog even discussiëren over wat te doen met de oren… Uiteindelijk besloten we toch met pijn in mijn hart te gaan scheren omdat ze niet continu rechtop stonden en het risico te groot was dat ze weer zouden gaan hangen. Wel jammer maar gelukkig staat dit ‘r ook alsnog super hoor.
Het ging lekker snel ondanks dat de keurmeester haar tijd nam dus al na een uurtje ongeveer konden we de ring in. Met 10 honden in de Jeugdklasse teven was dit de grootste klasse bij de Chinezen en we werden dus ook in tweeën gesplitst. In de ring stonden stoeltjes en het was me al opgevallen dat tijdens de keuringen van andere honden de rest ging zitten dus dit heb ik ook maar gedaan. Beter voor mijn gezondheidstoestand ook zo was het tenminste nog een beetje vol te houden voor me!
Elphaba en ik gingen wel met vertrouwen de ring in, Elphie was nog wel een tikkeltje onzeker maar al mijlenver in vergelijking met voorgaande shows. Ze liep lekker mee, stond daar op ‘r gemak en ook op tafel liet ze zich prima betasten. Zelfs een handreiking van de keurmeester op de grond reageerde ze positief op, kortom ik was/ben trots op mijn kleine meid. De keuring voor de tafel duurde wat lang en hier was Elphaba ook wat ongeduldig hier en daar maar ze stond er het grootste deel van de tijd wel gewoon. Zeker in vergelijking met andere hondjes in de ring vandaag was ik zeer te spreken over haar ringgedrag, ze maakt echt sprongen vooruit die kleine meid.
Maar helaas… De keurmeester dacht hier blijkbaar (heel) anders over. Het werd dus ook ‘maar’ een ZG met een in mijn ogen matig rapportje. Ik kan me er als ik heel eerlijk ben niet echt in vinden grotendeels, maar goed smaken verschillen hè zullen we maar denken…
Na de keuringen zijn we nog even wezen wandelen en shoppen maar zo rond 14u hadden we er toch wel weer genoeg van. Mijn lichaam hield het ook al gauw voor gezien dus we besloten uiteindelijk niet veel later alweer richting huis te keren. Bij de uitgang stond immers toch geen bewaking dus we konden zo vertrekken. Zodoende zijn we dus nu al voor 16u weer thuis en zit ik dit verslag te type… Heerlijk, zo zou iedere show moeten verlopen als het om tijden gaat!
Kortom al met al was het zeker wel een gezellige dag maar met helaas niet de resultaten waar ik op had gehoopt. Maar goed mijn kwalificaties heb ik toch al binnen, al het showen wat ik nu nog doe is voor de lol dus zo zie ik vandaag dan ook maar. Als een iets duurder ringtrainingslesje wat zeer goed verliep (ondanks de mening van sommige, hahaha). De meiden hebben het naar hun zin gehad, ik heb het naar mijn zin gehad en we hebben het gewoon goed gedaan mijn kleine meid en ik. Ondanks al mijn beperkingen en gezondheidsproblemen die vandaag op en top in de weg zaten!
Ik duik dus ook nu nog even mijn bed in denk ik, even wat rust pakken na vandaag want kort of niet zo een showdag hakt er toch altijd weer in. De volgende is alweer over 2wkn dus dan volgt een nieuw verslag!

Klik hier voor het rapportje van Elphaba...