Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Martinidogshow (3 maart 2013)

Vandaag was de Martinidogshow in Groningen, maar mijn blog hierover begint eigenlijk met gisteren… Gisteravond kwam namelijk Elphie’s fokster hier al met 3 van haar honden voor een logeerpartijtje. Elphaba’s evenbeeld, maar geen familielid, Fayah… Nestbroer Mambo en tante Arousha. Opeens was het dus een drukste van jewelste hier en keken de meiden hun ogen uit. Het was even wat wennen in het begin maar uiteindelijk konden alle honden het goed met mekaar vinden. Het werd een gezellig avondje met wat groomwerk, kletsen en het zelfgemaakte Surinaamse eten van mijn moeder… Hahaha!Zondag was het vroeg opstaan. Gelukkig viel de afstand mee maar goed we wilde er alsnog bij tijds zijn natuurlijk. Eenmaal daar kwamen we helaas voor een minder fijne verrassing te staan… Er was een keurmeester- en ring-wissel vanwege ziekte dus het verliep niet echt volgens plan. Op zich geen ramp ware het niet dat er nu ongeveer 60 honden bij deze keurmeester ingeschreven stonden waarvan wij het laatste ras waren. Pff, dat zou dus een lange zit worden!
Na eenmaal alles te hebben neergezet zijn we eerst even bij onze bekende van de Sheltiering wezen kijken. Veel kon ik er echter niet vinden omdat iedereen zo verspreid zat maar hier en daar kwam ik wel wat leuke mensen en honden tegen. Toen natuurlijk shoppen! Er waren best wel wat leuke winkeltjes en we slaagde meteen goed… Wat lekkere botten en koeken voor de honden (grootverpakking uiteraard) en een reuze slaapzak voor de meiden waar ze al meteen daar goed gebruik van maakte.


Na het shoppen begon het lange wachten, dachten we tenminste… De keurmeester keurde namelijk in recordtempo. Ze begon om 10u en was uiteindelijk iets over 13u al klaar met alle honden, dus ± 60 honden in 3 uur tijd! Voordeel was natuurlijk dat we uiteindelijk alsnog best snel aan de beurt waren, maar goed echt veel tijd werd er dus niet voor je genomen.
Dit was ook wel te merken aan de keuring met Elphaba… Ik had niet eens de tijd haar goed neer te zetten op tafel, nog tijdens het lopen van mijn voorganger begon ze al met keuren. We hoefde niet eens voor de tafel te staan en binnen no-time waren we de ring alweer uit. Erg jammer maar goed, soms gebeurt dat hè. Ik stond uiteindelijk met 3 hondjes in de Jeugdklasse teven, inclusief Elphaba en Fayah van Elphie’s fokker. Ik werd, helaas, 3e met een ‘ZG’ (dezelfde kwalificatie zoals Elphaba’s nestbroertje Mambo alleen had die een 2e plaats van de 4 honden) maar gezien het feit dat er nauwelijks Utjes werden uitgedeeld (de nr. 2 had ook een ‘ZG’) denk ik dat ik daar zeer tevreden mee mag zijn. Bijna alle aanwezige honden (inclusief de kampioensklasse) waren volgens de keurmeester te groot?! Dus tja dan valt er weinig meer te behalen ook denk ik… Het rapportje was verder wel mooi dus ik ben al met al wel aardig tevreden hoor.Aangezien we al zo vroeg klaar waren zijn we nog even bij de Sheltiering nadien gaan zitten die, ondanks het feit dat er zo’n 20 honden minder voor hen ingeschreven waren nog uitgebreid bezig waren met de keuringen. Hier heb ik gezellig mijn tijd uitgezeten tot we rond 15u weer richting huis konden dus dat was wel leuk. Helaas niet veel mensen gesproken, maar wel een hoop bekende honden en mensen gezien.
Fysiek was het helaas wel een erg slechte dag voor me… Waar we zaten was het erg warm wat me niet goed af ging, en omdat we met geen mogelijkheid eerder weg mochten dan 15u ging het met mijn toestand naarmate de uren vorderde steeds slechter. Ook met mijn bloedsuikers ging het helemaal verkeerd waardoor ik uiteindelijk nog even sel geprikt heb bij de EHBO (en nadien ruim een halve liter water naar binnen heb gewerkt) maar ja dat helpt maar een van de klachten hè. Heb ook wel af en toe even met mijn ogen dicht gezeten rondom de ring in de hoop dat ik zodoende voldoende kon opladen voor de keuringen maar het bleef alsnog pittig. Hierdoor heb ik dus ook weinig foto’s verder kunnen maken en/of mensen kunnen spreken. Heb zo veel mogelijk in mijn stoel gezeten opladend voor wat komen ging. Maar ik ben wel blij dat ik het in de ring goed volhield voor mijn gevoel, dus in dat opzicht heb ik wel een winst behaald!
Niet vanuit het Sheltie en Chinese Naakthonden kamp maar ook van hondenforum Hondenpage ben ik nog enkele bekende tegengekomen, dus het was een erg gezellig dagje. Heb ondanks dat ik me fysiek erg slecht voelde toch een erg gezellige en leuke dag gehad met vrienden en bekende en de meiden hebben er ook wel lol in gehad volgens mij… Eevee heeft heerlijk met heel wat Sheltievriendjes kunnen spelen, Abby is heel wat geknuffeld, Ash heeft lekker wat bijgeslapen en Elphaba heeft samen met de andere meiden haar ogen uitgekeken. Een op z’n minst redelijk te noemen resultaat behaald dus ook daar ben ik al met al tevreden over!
Voorlopig was dit helaas wel de laatste show voor mij… Fysiek is het te zwaar voor mij om nog veel meer shows op korte termijn te plannen en het loopt natuurlijk ook een beetje in de kosten. Over een paar maanden doe ik misschien nog een grote show en van de zomer ga ik nog wel wat clubmatches langs. Hopelijk kan ik dan verder binnenkort een oplossing vinden zodat ik over een tijdje weer wat meer genieten kan van dit hele showgebeuren zonder me zo vreselijk rot te voelen tijdens en nadien. Nu duik ik in ieder geval weer even mijn bed in om wat bij te slapen want ik wil mijn TV programma’s vanavond niet missen, een rapportje is op Elphaba’s showpagina te vinden en meer foto’s staan op Facebook