Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 2 - 29 juli t/m 4 augustus 2013

Inmiddels is kleine Bentley hier alweer een week en voelt het alsof hij al jaren bij ons woont. Hij doet volop mee in de roedel en doet niet onder voor de rest. Bij alle meiden vindt hij wat anders en onze routine kent hij inmiddels ook helemaal. Sinds zijn komst hier heeft hij in anderhalve week tijd pas 2 nachtelijke ongelukjes gehad, waarvan eentje tijdens de eerste nacht. Hij slaapt vanaf een uur of 23u/00u door tot een uur of 6u/7u en houdt het dan meestal netjes op tot hij beneden de tuin in kan. Na wat eten en een uurtje spelen met de meiden gaat hij dan weer lekker naar bed met ons voor een paar uur. Kortom een ideale pup, wat wil een mens nog meer?!Op de dag dat Bentley 9wkn werd stond een afspraak bij de dierenarts op de planning. Even een algehele check-up en enting uiteraard, die niet vergeten mag worden. Hij woog inmiddels 3 kilo (met 8wkn was dit 2530gr) en is helemaal gezond verklaard en tevens al een ‘echte vent’. Hij vond het wel wat spannend bij de dierenarts maar gaf geen kik tijdens z’n prikje. Daarna voelde hij het wel echter nog even en kwam de dramaqueen in hem naar boven. Even piepen en zielig doen, om vervolgens nog geen 5 minuten later in slaap te vallen onder de behandeltafel.

Na de dierenarts, en even een ruststop thuis, zijn we nog naar het centrum geweest met de kleine vent. Dit was de eerste keer dat ik hem echt even flink onder de indruk heb gezien van alles om zich heen. Bentley is over het algemeen een vreselijk makkelijke pup die zich prima herstelt als er iets gebeurt. Maar in het centrum had hij toch wel heel eventjes onze steun nodig in al die drukte en vreemde dingen om zich heen. Kinderwagens, lopende mensen, drukte, etc. Het was me toch allemaal weer wat voor ‘m! Maar hij liep goed mee hoor en keek ook echt naar hoe Ashley en Abby het deden om dat gedrag te kopiëren. Ik had ook nog een pedicure afspraak staan die middag waar hij mee naartoe is geweest. Niet de hele behandeling natuurlijk maar wel een klein deel. Even de vreemde luchtjes opdoen daar. Alhoewel hij er volgens mij niet waanzinnig veel van heeft meegekregen want tegen die tijd was hij al zo gesloopt dat hij het grootste deel van de tijd lekker op de arm lag te slapen.
Dinsdag kwamen Thera en haar Kyra langs om mij een dagje gezelschap te houden terwijl mijn moeder op bezoek ging bij een goede vriendin/oud-collega uit Artis van ons. Bentley zag meteen een nieuwe moeder in Kyra en vond het dus ook geweldig dat ze er was! Ja klein dingetje dat ik nog niet had verteld over deze jongen… maar bij iedere nieuwe hond die hij leert kennen checkt hij eerst even of er melk te halen valt. Dus ook zo bij Kyra, hahaha! Helaas pindakaas, ook Kyra kon zijn dorst niet stillen. Maar het was voor die ook een goede ervaring aangezien zij hopelijk binnen enige tijd ook een Sheltiepup in huis hebben rondlopen erbij. Onze visite is tot in de avond gebleven en we hebben ook nog cupcakes gebakken voor ze weer richting huis gingen. Iets wat Bentley toch ook wel heel erg interessant vond hoor… Nog iets voor erbij op het lijstje, leren dat hij niet van de tafel eten mag jatten!


Woensdag heb ik het grootste deel van de dag op bed gelegen, uitrusten van de voorgaande dagen. Gezien de weersvoorspellingen zijn we tegen de avond toch nog even er op uit getrokken om wat dingen met Bentley te gaan doen, omdat het er donderdag en vrijdag naar alle waarschijnlijkheid niet van zou komen. Eerste stop was het tuincentrum hier om de hoek! Gezellig in het karretje naast Abby heeft Bentley de hele winkel met grote ogen rondgekeken, hij vond het prachtig. Maar dat was nog niet alles wat we die dag zouden doen. Daarna was het op richting Lemmer voor de Lemsterweek! Eerst naar de dierenwinkel daar, lekkere luchtjes opdoen en even wat boodschappen halen. En vervolgens richting de kermis in het centrum, alweer zo een spannende ervaring voor Bentley! Vooral het spiegelhuis vond hij met z’n keiharde muziek en knallen in eerste instantie wel heel spannend maar ook hier herstelde hij zichzelf weer snel. Hij heeft op de niet al te drukke stukjes wat gelopen en verder vanaf de arm zijn ogen uitgekeken naar alle mensen en met name kinderen die hem ook maar al te graag wilden aaien hier en daar. We zijn ook nog een TukTuk tegengekomen, een scootmobiel en politie dus genoeg nieuwe indrukken alweer. Op weg terug naar huis viel hij zoals verwacht als een blok in slaap en de dagen daarop kon hij zijn rust ook wel weer eventjes gebruiken.


Donderdag en vrijdag hebben we zo min mogelijk gedaan en zo veel mogelijk verkoeling gezocht met de extreme hitte die er toen weer was. Af en toe het zwembad in en verder alles overdag potdicht houden en voor de ventilator zitten. In de vroege ochtend konden de honden het lekkerste spelen maar alsnog was Bentley verder op de dag ook nog best actief hoor ondanks de weersomstandigheden. Hij en Elphaba vermaken zich echter prima en ook botjes heeft de kleine vent hier genoeg van dus het waren wat relaxte dagjes aan huis. De woensdag gewonnen knuffels op de kermis vielen ook goed in de smaak dus mede daarmee hebben de hondjes zich prima bezig gehouden!
Zaterdag was eigenlijk het plan ook niks te doen omdat ik fysiek steeds meer begin te lijden onder de temperaturen. Maar Bentley maakte ons voor de verandering eens vroeg wakker, en aangezien de temperatuur wel mee viel besloten we er toch maar op uit te gaan deze dag. Wel weer helaas zonder de 2 jongste meiden, want we moeten onze aandacht nu goed kunnen verdelen maar geloof me ook zij komen niks tekort hoor en worden flink verwend in de tussentijd…
De Sneekweek zouden we eigenlijk volgende week pas bezoeken maar omdat er dan weer hitte wordt voorspeld en het weer zaterdag eigenlijk best aangenaam was besloten we dit tripje iets te vervroegen. Richting Sneek dus met (een deel van) de beestenbende! In het centrum ging de kermis net open toen we daar aankwamen. Het was dus nog lekker rustig in eerste instantie. De kermis was wel een flink stuk groter dan die in Lemmer en dat was ook wel aan Bentley te merken. Al die grote attracties vond hij heel vreemd en alle luchtjes van de eetkraampjes helemaal. We hebben even een lekkere slush voor mij (heeeeeerlijke slush overigens!!!) en een ijsje voor mijn moeder gehaald bij een van de stands en zijn net iets buiten het centrum in eerste instantie gaan zitten met de hondjes. Dit vond Bentley wel een goed plan want hij werd weer flink verwend door mijn moeder en mocht samen met de andere hondjes ook wat hapjes van het ijsje nemen! Nadat de snacks op waren hebben we ons begeven in het centrum van Sneek waar het wel flink druk was. Eigenlijk te druk voor Bentley dus hij kon daar ook nauwelijks lopen, dat was echt iets ‘te’. Grappig genoeg waren wij lang niet de enige met honden daar want we kwamen heel wat hondjes en hier en daar ook pupjes tegen die gesocialiseerd werden. We zijn een enkele winkel in geweest maar hebben vooral even wat straten door gelopen zodat Bentley ook die indrukken goed in zich op kon nemen. Even mijn complimenten voor Abby hoor want wat is zij toch een stabiele en geweldige hond in dit soort situaties… Flinke drukte, het doet haar niks! Ze loopt gewoon met ‘r staart neutraal heerlijk mee in de mensenmassa en gaat liggen als we even ergens staan te kijken. Zodra ze aandacht kreeg van mensen begon ze wild te kwispelen en ze vermaakte zich prima tijdens ons wandelingetje door het centrum van Sneek. Echt zo een heerlijke hond is dat! Ashley deed het overigens ook super hoor en heeft ook stukken heerlijk meegelopen, zij wordt echter iets gemakkelijker onder de voet gelopen vanwege haar formaat in dit soort drukte dus heeft ook een groot deel van de tijd in de tas doorgebracht. Maar goed, terug op de kermis zijn we nog even langs wat kraampjes geweest maar aangezien het inmiddels erg druk werd ook daar besloten we al gauw toch de volgende locatie op te zoeken.De Sneekweek is immers geen echte Sneekweek zonder de bootjes te hebben gezien! We zijn dus nog even richting het water gereden om daar de bootjes te bekijken. Echt veel zag Bentley er alleen volgens mij niet in, evenals Abby en Ashley. Ja oké er kwam wat langs op het water, en?! Dat was meer hun reactie er op. We zijn dus maar even wezen kijken en daarna terug richting huis gegaan.


Zondag was weer een rustdagje want na zaterdag was ik eerlijk gezegd echt helemaal gesloopt (heb zelfs in de namiddag/avond nog even op bed gelegen omdat ik het echt niet meer redde). De laatste dag van Bentley’s 9e week wordt dus in rust afgesloten… We zijn inmiddels halverwege onze ‘zomer met Bentley’ en ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken dat die over een kleine 2wkn alweer vertrekt naar zijn nieuwe gezin. Maar goed, we wisten waar we aan begonnen en naartoe werken. Hoe moeilijk het ook is, we zullen uiteindelijk toch door de zure appel heen moeten bijten! Maar voor nu denken we daar nog maar even niet aan. Eerst willen we de komende weken nog even flink genieten van dit kleine ventje samen met onze meiden, want het is het toch een heerlijke jongen zeg! Hij doet me wel wat denken aan Abby op deze leeftijd. Niet precies hetzelfde, maar sommige trekjes, vooral dat stabiele en rustige karakter heeft zij ook in zich. Als hij dat doorzet groeit hij vast op tot een prachtig mooie, lieve maar vooral ook sociale Sheltie! Maar alles op z’n tijd, eerst genieten van deze puppy periode die op zichzelf alweer gauw genoeg voorbij is helaas.


Kijk op mijn Facebook pagina voor het uitgebreide album van Bentley's tweede week hier met nog veel meer foto's! Meer filmpjes zijn hier te vinden... (afzonderlijke foto's van de meiden zijn in al hun persoonlijke albums te vinden)