Weblog e.d.

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

 

 

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Eerste week - 14 t/m 20 mei 2015

Donderdag 14 mei was het dan zover… Onze logee zou komen. Flynn is al van pups af aan een vriend van onze meiden en kon door omstandigheden niet terecht bij zijn vaste oppasadres. Een week eerder was hij nog hier om te kijken hoe hij in de roedel paste (zie hier), en na een goede klik te hebben gezien besloten we deze aankomende twee weken op Flynn te passen. Aan het begin van de middag stopte Simone bij ons huis in het bijzijn van haar beide jongens. Cody, Abby’s halfbroer, zou later die middag naar zijn oppasadres (zijn fokker) gebracht worden maar de eerste stop was ons huishouden. Nadat Simone ons heeft geholpen met het uitladen van de graszoden (hiervoor nogmaals dank, mijn moeder en ik waren echt door onze rug gegaan als we dit alleen hadden moeten doen!) zijn we nog even met alle hondjes wezen wandelen. Nog wat ontspannen voor vertrek. We zijn naar het bos hier in de buurt gegaan en natuurlijk kreeg Cody het voor elkaar om als enige van alle hondjes met pikzwarte poten thuis te komen. Handig zo vlak voor de vakantie, hihi.


Nadat Simone en Flynn gedag hadden gezegd tegen elkaar was het moment dan daar om Flynn af te leiden zodat Simone verder kon gaan met haar reis. Gelijk heeft hij een lekker botje gekregen dat hij in de bench ging opeten en nadien begon het wennen. De eerste uren heeft Flynn, nadat hij eerst het hele huis nogmaals had besnuffelt en bekeken, veel bij de deur gelegen. Hij was rustig, moe van de wandeling volgens mij ook, maar hield alles toch goed in de gaten om te zien of zijn bazin niet nog terug zou komen. Na hem even in de tuin te hebben afgeleid met wat zoekspelletjes (terwijl mijn moeder de graszoden in de tuin aan het leggen was), hebben we hem uiteindelijk z’n gang laten gaan. Langzaamaan zagen we hem instorten en uiteindelijk viel hij in slaap.Die avond zijn we de buurt gaan verkennen, Flynn laten zien in welke omgeving hij ditmaal terecht was gekomen. Omdat hij duidelijk erg aan Eevee hing ging die mee voor de tour, en samen hebben we wat plekjes van de wijk hier bekeken. De nacht verliep ook prima. Hoewel Flynn eventjes piepte toen ik in de badkamer me was omkleden voor het slapengaan viel hij verder al snel in slaap. Hij heeft zowel op bed als in zijn mand gelegen, en werd ’s ochtends rond 7 uur wakker dus precies op tijd voor het ontbijt (wat altijd om die tijd gepland staat vanwege Abby’s medicatie).

 


Omdat het Hemelvaart was had mijn moeder ook de vrijdag vrij. Daar hebben we dus goed gebruik van gemaakt door lekker met de hondjes naar het natuurgebied hier in de buurt te gaan, even dollen met de bal en elkaar. We hebben de gok genomen om Flynn gelijk los te laten omdat hij zo goed luistert, en ook zo op onze meiden gefocust was. Dit pakte goed uit, want Flynn had het duidelijk naar zijn zin en is geen moment ver bij ons uit de buurt geweest.
Thuis begon hij ook al meer te wennen aan ons huishouden. Hoewel we begrepen hebben dat hij normaal gesproken veel op de grond ligt was hier het roze kussen al gauw favoriet om op te slapen. Ook de bank (verboden terrein bij hem thuis) werd gelijk goed uitgeprobeerd en het snoepje voor het slapengaan zat er ook al gauw in bij meneer.Zaterdag ging Flynnie mee naar de hondenschool. Eevee had weer behendigheid en omdat we hem niet zo lang thuis wilde laten ging hij gezellig samen met Abby mee als mascotte naast de bak. Eevee deed het super! Ze had snelheid, focus en duidelijk veel plezier in de les. Flynn vond het ook reuze interessant allemaal en keek zijn ogen uit, al vond hij het af en toe wel moeilijk om Eevee het veld op te zien gaan. Zijn vriendschap met de meiden werd alsmaar hechter, en met name de Shelties werden langzaamaan steeds meer zijn grote voorbeeld. Die avond zijn we nog even een wandeling naar de snackbar gaan maken wat meneer ook weer erg spannend en interessant vond.


Zondag zijn we na wat uitslapen in de namiddag alsnog even naar het natuurgebied hier in de buurt geweest om de hondjes even lekker te laten uitrazen. Flynn, Abby en Eevee hebben zich uitermate vermaakt met hun tennisbal terwijl de Chineesjes ondertussen hun neus flink aan het werk zette. Glacee rende weer achter heel wat vogels aan en dook zelfs op een gegeven moment vrijwillig het water in om achter een aan te gaan… (gekke Chinees, nee hoor!)


Maandag was eigenlijk het plan naar de hondenschool te gaan met Flynn, maar het weer gooide roet in het eten. Omdat meneer toch wel heel wat beweging gewend is zijn we tegen de avond toch nog even op pad gegaan. De Chineesjes vonden het veel te vies, koud en nat buiten dus zijn na hun blokje om lekker thuis in een mand voor de kachel gaan liggen. Baasje Simone was die dag in Animal Kingdom hoorde van haar, dus hoe toepasselijk dat Flynn de kinderboerderij heeft bezocht hier in de buurt! Eenmaal in het bos twijfelde we nog even over het wel of niet loslaten van Flynn, aangezien dit bos niet ver van de autoweg af ligt. Uiteindelijk besloten we toch de gok te wagen en ja hoor… Hij was nog niet los of er rende een of ander wild dier (ik vermoed een hermelijn of zoiets dergelijks) over het pad waar Flynn en Eevee achteraan vlogen de bosjes in! Gelukkig waren ze beiden ook weer binnen no-time terug bij ons en hebben we daarna een rustig wandelingetje kunnen maken rondom de kinderboerderij. Er is even met de bal gespeeld, er is gesnuffeld aan eenden en ook de herten en schapen zijn bewonderd. Wat betreft die laatste… Tja Shelties mogen dan wel van nature schapendrijvers zijn maar die wij die dag bij ons hadden vonden de luchtjes in de bosjes interessanter dan de schapen volgens mij.


Dinsdag hadden we een jarige… McDreamy vierde alweer zijn 7e verjaardag! Flynn vind een van de weinige andere mannen in ons huishouden al vanaf dag een erg bijzonder, en hoewel hij hem zaterdag wel al even had ontmoet besloten we dinsdag ze eens goed kennis te laten maken met elkaar. Tijdens McDreamy’s ‘verjaardagsfeestje’ in de achtertuin heeft hij heerlijk rondgehuppeld terwijl Flynn zich met onze meiden vermaakte. Die avond heeft Flynn ook nog even lekker uitgeraasd met de bal en de Shelties, en was hij Glacee’s grote steun tijdens hun wandeling hier in de buurt.Woensdag was een beetje een baaldag voor me. Ik moest aan het eind van de middag naar de tandarts en zag hier erg tegenop. Gelukkig waren de hondjes in goede handen bij de oppas en Flynn had al gelijk door dat dit ‘goed volk’ was. Alle meiden stonden enthousiast te springen bij hun binnenkomst dus Flynn deed vrolijk mee, en zat nadien gelijk naast hen op de bank voor een knuffel. Na mijn tandartsbezoek, wat overigens best redelijk verliep (al maakte dat de stress en spanning er niet minder op, ondanks medicatie hiertegen), zijn we ter afleiding nog even met de hondjes er op uit geweest en hebben zij weer een nieuw plekje hier in de buurt ontdekt. Onze ‘princesses’ en ‘koning’ voelde zich ‘on top of the world’ tijdens hun klim, hahaha.


De laatste week is Flynn echt een deel geworden van het Special Princess huishouden. Vond hij de Chineesjes eerst nog maar wat apart, en Elphie soms zelfs wat eng… Inmiddels spelen ze samen en hebben ze de grootste lol. De Shelties zijn meneer zijn grote voorbeeld maar Eevee in het bijzonder betekend toch wel heel erg veel voor hem hoor. Al gelijk de eerste dagen merkte we dat Flynn telkens met haar aan het flirten was en inmiddels lijkt er haast een soort zomerliefde te zijn ontstaan. Flynn en Eevee zijn onafscheidelijk, doen bijna alles samen en spelen zo lief en leuk. Ze zijn twee handen op een buik, of zoals wij het liever omschrijven; Flynn is echt Eevee’s toyboy geworden. Hahaha! Ook snapt hij ondertussen precies hoe het hier in huis werkt. Zo keek hij van de week nog verontwaardigd naar het roze kussen terwijl mijn moeder hier naast stond.  Het moest opgeschud worden, anders kon hij niet slapen. En ook het dwingen met het pootje om een aai heeft hij al helemaal door.


We genieten met volle teugen van Flynn’s vakantie hier, hoewel het natuurlijk voor mijn gezondheid hier en daar ook wel wat zwaar is. Omdat Flynn toch wat actiever is dan onze meiden vergt dit ook wat meer van mijzelf om hem voldoende bezig te houden. Gelukkig helpt mijn moeder mij hier ook erg mee, en hebben we tot dusverre absoluut niet het idee gekregen dat hij iets tekort komt. Waarschuwingen van tevoren over eventueel opdringerig gedrag jegens onze meiden of hyperactiviteit in huis hebben we ook nog totaal niks van gemerkt. Flynn gedraagt zich gewoon net als onze Shelties, past zich prima aan en vindt wel iets leuks om zichzelf mee bezig te houden als ik toch even mijn rust nodig heb. We kijken uit naar alle avonturen die we de komende week nog zullen beleven met meneer. Het zal stil worden hier in huis straks als hij weer weg is! Maar voorlopig denken we daar nog maar even niet aan. Want Flynnie-boy is hier nog een week dus daar gaan we zeker van genieten!Nog meer foto’s van Flynn’s tijd hier zijn natuurlijk te vinden in dit fotoalbum, maar ook in dit en dit fotoalbum op Facebook en meer leuke filmpjes staan op mijn Youtube pagina!