Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Eerste week - t/m 30 december 2013

Het is nogal een bijzondere week geweest voor ons allemaal hier… Voor wie het nieuwsbericht heeft gemist: "Soms loopt het leven niet zoals je het plant. Situaties veranderen, soms negatief maar soms ook heel erg positief. Toen wij besloten op te passen op de tweeling hadden we nooit gedacht dat het zo zou lopen. We werden verliefd, en hoe! Nu kunnen we haar niet meer laten gaan, dus sinds vrijdag is het officieel… Glacee blijft bij ons wonen en hoort dus vanaf nu helemaal bij de Special Princess roedel! Hartstikke bedankt voor deze geweldige meid Viviane, we noemen haar nu al ‘the best Christmas present EVER!’!" We hadden nooit gedacht dat dit logeerpartijtje zo zou lopen, maar we zijn natuurlijk dolblij met kleine Glacee! Zij heeft vanaf nu ook haar eigen pagina die hier te vinden is.
Dan nu de blog. Want dat deel van de socialisatie gaat natuurlijk gewoon door! Door alle drukte met de visite deze kerst, en ook de pups die even de tijd nodig hadden om bij te komen van hun verhuizing… Is het van heel veel socialiseren buitenshuis nog niet echt gekomen. Ook oudejaar gooit deze week wat roet in het eten natuurlijk maar tussen alle feestdagen door proberen we zo veel mogelijk met de kleintjes te ondernemen.
Zo zijn we deze week naar de Intratuin met ze geweest. Glacee op de arm en Tubbs in de fundle. Ze hebben hun ogen uitgekeken en vonden het maar wat spannend. Ook de autorit naar het tuincentrum zelf was een hele belevenis. Welgeteld 2 minuten hebben we in de auto gezeten maar dit gebeurde op de heenweg al trillend en kwijlend. Eenmaal terug naar huis waren ze echter zo uitgeput van hun uitstapje dat ze voordat we thuis kwamen al in diepe slaap in de buggy lagen. Och baby’s hè!


Zondag is ook het vaste verzorgingsmoment hier in huis dus na de borstel en kambeurten van de volwassenen moesten de kleintjes hier uiteindelijk ook aan geloven. Tubbs vond het maar wat leuk, wild kwispelend liet die het allemaal op zich af komen al was het staan op tafel wel nog wat spannend voor ‘m. Glacee vond het allemaal iets minder, maar liet het ook allemaal prima over zich heen komen hoor. Maandagavond is zij ook voor het eerst geschoren, niet zozeer omdat het erg nodig was maar meer om haar ook hier alvast aan te laten wennen. De lijfje ging prima maar haar koppie vond ze nog wel wat eng. Omdat Tubbs z’n oren maandagmiddag al getaped waren besloten we het scheren van hem naar een andere dag deze week uit te stellen zodat die niet te veel geklooi aan z’n lichaam zou hebben op dezelfde dag.


Maandag kwam er ook weer wat visite langs. Namelijk de oppas die natuurlijk de kleintjes ook wel even wou zien. Het geblaf van de honden was wel indrukwekkend voor de pups maar eenmaal binnen wou Glacee al gauw met de visite kennismaken. Wild kwispelen rende ze op iedereen af en uiteindelijk heeft ze ook heerlijk op schoot liggen slapen. Tubbs keek wat meer de kat uit de boom. Vond het wel interessant, maar hoefde het nog niet allemaal van heel dichtbij te zien. Al met al ook weer een goede ervaring voor de kleintjes dus.
De andere dieren in huis worden ook voorzichtig voorgesteld aan de tweeling. Zo kwam Bouchra al meerdere keren een kijkje nemen in de kamer deze week en ook McDreamy heeft even los gelopen. Allemaal zeer spannende gebeurtenissen voor Glacee en Tubbs die ze glansrijk hebben doorstaan! Eevee was begin van de week niet zo lekker maar is sinds eind van de week ook regelmatig heerlijk aan het slepen met de pupjes. En Elphaba ziet Glacee als haar baby… Zo lief hoe zich dat allemaal vanzelf ontwikkeld!

Hoewel we hier gelukkig niet veel last hebben van vuurwerk zijn er de laatste dagen wel al hier en daar wat knallen te horen. Onze honden reageren hier nauwelijks op. De sheltiemeiden hebben een enkele keer geblaft maar kregen weinig bijval van de rest dus hebben dit inmiddels ook maar weer opgegeven. Kortom zij zijn goede voorbeeldhondjes voor de pups, nou en dat is te merken hoor! Ze merken het niet eens dat er soms knallen zijn, kijken niet op of om die stoere baby’s. Echt super dus!
Ook zindelijkheidstraining gaat erg goed. Tubbs doet al een groot deel van zijn plasjes buiten en zo niet dan gaat het meeste wel op de puppypad. Glacee vindt met die kou naar buiten gaan maar niks dus houdt het meer bij de puppypads maar ook bij haar is het in dat geval meestal raak. 's Nachts zijn ze, op een ongelukje na de allereerste nacht hier, al helemaal zindelijk.


Morgen is natuurlijk oudejaarsavond, dus we zijn zeer benieuwd hoe de kleintjes het dan gaan doen. Een vriendin van mij komt hier met haar honden oud en nieuw vieren dus ook in dat opzicht staat de hondjes weer veel nieuws te wachten. We willen deze week, na oudejaar, ook gaan beginnen met aan de lijn training zodat de pups ook goed leren wandelen. En een tripje naar het centrum staat als het weer even mee zit ook nog op de planning. Kortom genoeg socialisatiemomentjes die weer op het programma staan deze week, we kijken er nu al naar uit!

Kijk in dit Facebook album voor nog veel meer leuke foto's van de eerste week van de pups hier, klik op deze link voor meer filmpjes van de tweeling!