Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Eerste paar dgn - 23 t/m 26 december 2013

Mensen die mij op Facebook volgen weten het inmiddels al, enkele goede vrienden wisten het al wat langer… We hebben weer (tijdelijke) gezinsuitbreiding! Twee super schattige Chinese Naakthond pups om op te passen. En niet zomaar een paar pupjes, maar de halfbroer en zus van Elphaba.
Enkele weken terug sprak ik de eigenaresse van Elphie’s vader via Facebook, zij vroeg mij toen of wij interesse hadden in het socialiseren van een of twee van haar pups eind dit jaar. De pupjes kunnen immers wel wat socialisatie gebruiken en 9 stuks socialiseren gaat toch wat moeilijk af en toe, zeker op een boerderij ver van de stad. Iedere hulp is dus welkom en natuurlijk leek ons dat direct al super! Na wat overleggen besloten we voor twee pupjes te gaan dus op maandag 23 december 2013 zijn we die kant uitgereden om heerlijk te gaan puppyknuffelen en onze toekomstige logés op te halen…
Er waren twee nestjes aanwezig en op een pup na waren alle pupjes er nog. Het ene nestje bestond uit pups van Elphie’s papa Killen (bestaande uit 5 pups), het andere nestje was van diens nestzus Myran (ook familie dus, en bestaande uit 4 pups waarvan 3 nog aanwezig). We kregen al direct een warme binnenkomst van enkele volwassen Cresteds en eenmaal daar vielen wem te onze neus in de boter omringt door al die leuke, mooie honden! De pupjes hadden een waar puppyparadijs tot hun beschikking en kwamen een voor een langzaamaan kennismaken. 


Na even wat gekletst zijn we naar buiten gegaan met alle kleintjes. Over het erf vlogen ze van hot naar her, en een lol dat ze er in hadden! Helaas was het ietwat te koud om lang buiten te blijven, maar ze hebben toch zeker genoten van de tijd die ze buiten hebben besteed.Binnen hebben we nog een tijdlang zitten kletsen en genoten van alle spelende pups om ons heen. Maar uiteindelijk kwam dan toch de moeilijke beslissing… Welke pups zouden voor hun socialisatie periode met ons mee naar huis komen? Eentje was al duidelijk, dat zou reutje Tubbs worden. Een mannelijk evenbeeld van Elphaba, al is die qua karakter wel wat slomer en meer laid back. Voor de tweede pup hadden we de keus uit drie gegadigden. Alle drie konden zo om hun eigen redenen de socialisatie wel gebruiken, maar allemaal hadden ze een compleet ander karakter. Een pupje viel al snel om die laatste reden af, het leek ons niet verstandig die mee te nemen naar onze drukke roedel zo ineens onvoorbereid. De twee overgebleven dames gaven ons wel wat twijfel, maar uiteindelijk gaf kleine Glacee zelf de doorslag door ons telkens op te zoeken. Ze vond ons duidelijk interessant terwijl haar zusje dit helemaal niet zo had.

 


De weg terug naar huis verliep redelijk. Er waren wel wat kots incidentjes maar het merendeel met een goede reden. Thuis hebben we eerst de meiden uitgebreid begroet voor we de pups introduceerde. Deze waren echter zo kapot van hun lange reis dat ze al gauw in de ren in diepe slaap vielen. Gaf ons mooi de tijd wat te eten! Na een paar uurtjes begonnen ze de kamer en de andere meiden langzaamaan te verkennen, al ging het wel nog heel voorzichtig… Eenmaal ’s nachts in de slaapkamer kwamen ze meer los! Er werd gepoept en geplast, nog wat gegeten (dit deden ze gelukkig wel direct al goed) en toen kon het echte spelen beginnen. Ze hebben nog ongeveer een uurtje gedold voordat ze in diepe slaap vielen.


De volgende dag was het tijd voor echte actie! Ze begonnen de huiskamer te verkennen, de andere meiden te besnuffelen, uit te dagen hier en daar zelfs… Tegen de tijd dat het avond was liepen ze rondjes om de tafel te rennen achter elkaar aan en hadden ze de grootse lol! De daarop volgende dagen is dit alleen nog maar gezelliger geworden allemaal. Maar die broeder en zusterliefde ook… Wat een prachtig gezicht zeg! Zo lief als ze samen hun mandjes delen en steun bij elkaar zoeken als ze dingen eng vinden.
De kerstdagen zijn inmiddels ook achter de rug en deze hebben we allemaal prima doorstaan. We kregen gezellig visite van BeeGee en zijn familie, die hier ook bleven logeren. We hebben een erg leuke tijd samen gehad en de honden onderling (jawel alle 8, hahaha) gingen ook super! Lekker fondue gegeten, heel veel mooie, leuke cadeaus gehad en 's avonds nog een film in de DVD speler gestopt. En dat allemaal omringt door een stel heerlijke honden... Wat wil een mens nog meer?!
Beide pups liggen inmiddels regelmatig heerlijk op schoot liggen slapen/knuffelen, kortom ze voelen zich al aardig thuis. We gaan de socialisatie erg langzaamaan opbouwen, mede ook omdat de feestdagen ertussen zitten natuurlijk en de kou ook hier en daar wat roet in het eten gooit. Eerst maar even er voor zorgen dat ze hier in huis en de tuin helemaal 100% gewend raken de komende dagen, daarna volgt wel weer een nieuwe fase.
Hoe lang Glacee en Tubbs blijven is nog niet zeker, maar in ieder geval nog tot in het nieuwe jaar. Blogs over de kleintjes zullen regelmatig op deze pagina verschijnen, en het album zal nog vaker geüpdate worden. Hou voor alle filmpjes mijn Youtube pagina in de gaten (daar staan er nu ook al veel meer op dan dat er hier te vinden zijn) en wordt Facebook vrienden met mij (wel eerst even een PBtje sturen) om de dagelijkse updates van de kleintjes te kunnen volgen. We kijken uit naar al het leuks wat we met de kleintjes zullen beleven en kunnen niet wachten te zien wat ons allemaal te wachten staat. Dit is nu al ons hoogtepunt van de kerstvakantie, heerlijk weer die puppypret om ons heen!


Enkele pups uit de twee nestjes zijn nog beschikbaar, kijk voor meer informatie op de Blue Champagne pagina of neem contact op met mij…