Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Thuisbezoekje Kai'len (29 dec 2011)

Vandaag is iets anders gelopen dan gepland...
Eigenlijk zou ik het nog een dagje rustig aan doen vanwege maandag, ik wou lekker uitslapen en we zouden dan vanmiddag naar de dierenarts gaan en ’s avonds naar de bioscoop. Maar ‘change of plans’! Want vanmorgen werden we gebelt door de eigenaren van Kai’len of we niet vanmiddag al konden komen in plaats van volgende week, nou dit kwam ons veel beter uit aangezien het nu vakantie is dus ’s middags zaten we in de auto onderweg naar Friesland. Gelukkig een kort ritje dit keer (maar wel een prachtig ritje overigens want er bleek een tocht aan de gang te zijn op het Tjeukemeer, honderden schaatser waren daar aan het schaatsen echt een prachtig gezicht).


Al toen we inparkeerde had Kai door dat er iets aan zat te komen. Mijn moeder zei zijn naam en hij begon me toch als een dolle te springen en te rennen voor het hek. Prachtig om te zien! Kai’len was wel erg onder de indruk van alle drukte. Moeders en zus die hem beide zowat besprongen... Dat werd hem wel even iets te veel hoor! Want iedereen weet, deze jongen moet altijd eerst de spreekwoordelijke kat uit de boom kijken en goed observeren voordat die actie onderneemt.
In eerste instantie hebben alle honden even in de tuin heerlijk rondgerend en zich uitgeleefd. En dan bedoel ik met name Eevee en Abby dan want die genoten echt van de tuin van Kai en zijn familie. Maar uiteindelijk zijn we toch naar binnen gedaan maar daar ging het geraas gewoon verder hoor. Kai keek zijn ogen uit en vond het allemaal maar wat hoor, al die drukte. Maar ik schat na een half uurtje opeens... Nou toen begon die langzaamaan los te komen hoor. En zijn eerste actie... Het kauwstaafje van moeders afpakken! Nou en dit was hem gauw gelukt hoor, geniepig dat die was ging die heel nonchalant op moeders af en foetsie was het kauwstaafje. Vervolgens was zusje Eevee aan de beurt. Eerst observeren, een aanloop nemen en... Aanvallen!
Terwijl wij lekker binnen aan het kletsen waren vlogen Kai en Eevee uiteindelijk door de tuin. Het ging er wel erg wild aan toe en ik moet zeggen vooral Eevee mag soms wel iets minder fel zijn hoor, maar goed. Ze gingen me tekeer en vlogen van hier naar daar, geweldig om te zien... Abby die dat wilde spelen van haar kleintjes toch maar niks vond bleef voor het gemak even binnen zodat broer en zus hun gang konden gaan.
Het werd uiteindelijk een erg gezellige middag waarvan ik het jammer vond dat er een einde aan moest komen. Kai was op het eind echt helemaal losgeslagen en daagde zijn moeder en zus maar uit, echt prachtig. En zijn thuis, zijn familie... Nou om eerlijk te zijn is dit misschien wel de beste match van allemaal, want och die jongen is daar zo op z’n plaats. Een heerlijk huis en omgeving, er worden leuke dingen met hem ondernomen maar het is ook een zeer rustige familie wat ook perfect bij hem past en aansluit. Gewoonweg echt prachtig om te zien en mee te maken, hoe die jongen daar zich nu al helemaal op z’n gemak voelt. Ook de zoon van de familie (die niet meer thuis woont maar wel nog regelmatig op bezoek komt) heeft al een erg leuke band met Kai, het was gewoon overduidelijk te zien dat hij hier echt thuis hoort en op z’n plaats is.
Ook Kai hebben we met veel plezier en liefde opgevoed en groot gebracht, en hij was ook zeker een moeilijke om afscheid van te nemen. Maar hij had het niet beter kunnen treffen, hij is nu echt THUIS!Oh ja en z’n maatje... Tja het is en blijft een kleine dwerg hoor, al was die wel al flink gegroeid. En volgens de laatste berekeningen zal hij misschien net het minimum halen qua lengte dus hij doet het goed hoor daar, hihi!
Maar goed met het bezoek aan Kai was onze dag nog niet over. Nee er stond nog veel meer op de planning. Allereerst de dierenarts. Eenmaal daar bleek dat Abby (natuurlijk, had ik kunnen weten) volgende week ook ingeënt zou moeten worden dus dat werd meteen gedaan. Eevee was weer pittig als altijd bij de dierenarts en had ook al gauw de reputatie van ‘brutaal aapje’. Maar ze vonden ‘r ook allemaal wel weer erg leuk hoor. De kennelhoestspray vond Eevee echter geen succes dus dat ging gepaard met wat piepen en spartelen maar na het koekje wat ze achteraf kreeg van de dierenarts was alles alweer snel vergeten hoor... Eenmaal thuis bleek Eevee helemaal kapot van de hele dag, maar goed ook want ze had zich als een idioot gedragen... Hahaha!
Maar nog steeds onze dag zat er nog niet op. Want na een snelle hap was het tijd voor de bioscoop. Ik als Harry Potter fan moet immers wel het nieuwe deel hebben gezien in de bioscoop, toch?! Helaas begon echter door alle drukte van de dag mijn lichaam het weer een beetje te begeven en bij de dierenarts bleek Eevee uit angst voor de spray mijn arm open te hebben gehaald dus die was ook flink aan het branden. Thuis dus maar even gauw daar iets op gedaan en zo rustig mogelijk gelopen (ging of gaat beter gezegd namelijk niet goed met mijn benen/voeten op het moment) en toen uiteindelijk naar de bios gegaan. En het was weer een topper hoor de nieuwe Harry Potter! Blijf het zeggen een van de beste filmreeksen ooit gemaakt, geweldig gewoon. Heb dus weer genoten en een heerlijk avondje bioscoop gehad. Was wel erg druk moet ik zeggen maar gelukkig zat het ‘goede’ publiek in onze zaal, hihi.
En toen was het dan eindelijk tijd om lekker thuis te zitten met de benen omhoog. Alhoewel... Eerst even de blog schrijven natuurlijk voor alle nieuwsgierige mensen die benieuwd zijn naar mijn belevenissen, en daarna lekker relaxen...

 

Meer foto’s van dit thuisbezoek zijn te vinden in het fotoalbum van Kai’len en Eevee...