Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 4

Vanaf week 3 á 4 begint het pas echt leuk te worden… Iets wat ik altijd zeg als ik het over fokken heb. Natuurlijk is het een grote prachtige gebeurtenis die weliswaar af en toe gepaard gaat met een lach en een traan maar al met al heel bijzonder is om mee te maken. Maar de fase waarin de pups echt mini-hondjes beginnen te worden, de wereld gaan verkennen en beginnen te spelen is toch veelal wel het moment waarop ik als fokker vaak als eerste wacht.
Deze week hebben we de pups dan ook met sprongen vooruit zien gaan, letterlijk en figuurlijk. Inmiddels staan ze redelijk stevig op hun pootjes, kunnen ze af en toe zelfs al een klein stukje rennen en begint het spelen ook meer een dagelijks ritueel te worden. Met elkaar stoeien vinden ze nog altijd het allerleukste maar ook speeltjes en balletjes zijn al voorbij gekomen als speelattributen. Halverwege de week hebben we ook de ren wat vergroot om de pups wat meer speelruimte te geven waar ze dankbaar gebruik van maken. En ook boven op de slaapkamer spelen de pups regelmatig even in de kamer als ze wat van hun energie kwijt moeten.


Eten is nog wel een klein dingetje voor hen. Beide eten wel, maar niet bepaald gulzig. En aangezien moeders melkbar meer en meer begint leeg te lopen betekent dit dat de tweeling deze week toch ook wel wat dipjes in hun gewichtjes hebben gehad. Niks zorgelijks hoor gelukkig! Maar we hopen wel snel datgene te vinden wat ze beide echt heerlijk vinden. Miffy lijkt alles wel te eten, maar eet niet veel en valt vaak tijdens de maaltijd in slaap. Huck daarentegen neemt overal een paar likjes van en is er dan alweer helemaal klaar mee. Dus hij zal een ietwat grotere uitdaging zijn op dit gebied. Niet dat dit aan zijn gewicht te zien is hoor overigens, want meneer is deze week de 1 kilo voorbij gegaan terwijl zuslief inmiddels bijna 300 gram achterloopt.
Afgelopen vrijdag was een spannende dag voor de pupjes en vooral ook moeder Glacee, ze kregen namelijk voor het eerst visite! Pupkopers van ons tweede nest (de familie van Snowy) waren in de buurt op vakantie en hoewel een wandeling met de hondjes er helaas niet in zat kwamen ze wel gezellig even puppyknuffelen hier. Al met al ging dit redelijk. Huck vond het allemaal wel zo zo en had niet zo een zin in al dat stilzitten, hij wilde liever spelen en lol trappen dus heeft af en aan op schoot gezeten. Miffy daarentegen vond het prachtig, die heeft lekker op schoot liggen slapen en is tussendoor ook even op onderzoek uitgegaan. Zij vond het allemaal wel prima lekker vertroeteld te worden. Moeder Glacee had er echter wat meer moeite mee allemaal. Zij had de visite nog nooit eerder ontmoet wat haar wat wantrouwend maakte, en hoewel ze lekker op schoot lag te slapen terwijl de pups werden geknuffeld was er bij vertrek wel even paniek bij moeders. Ze dacht dat een van de pups was meegenomen en begon me toch te joelen, echt ik heb haar nog nooit zo een geluid horen maken! Gelukkig werd ze al gauw weer rustig toen ze zag dat beiden pups gewoon in hun mand lagen en er niks aan de hand was… Maar we vermoeden dat het verlies van Blossom hier toch wel wat mee te maken heeft. Dit heeft immers zo een impact op haar gehad en haar zo getekend dat ze erg beschermend is tegenover de pups. Ze is doodsbang dat zij haar ook zullen verlaten en niet meer terugkomen, wat uiteraard ook logisch is met alles wat ze gedurende de eerste weken van dit nestje heeft meegemaakt. We hebben dus ook na dit bezoek besloten om Glacee nog even wat meer tijd te geven gewend te raken aan het hele visite gebeuren. Sindsdien is er geen visite meer over de vloer geweest en de eerst volgende visite zal iemand zijn die zij goed kent in de hoop dat dit haar vertrouwen in ons bezoek weer een beetje herstelt. Voorheen was Glacee immers een van de vriendelijkste meiden hier in huis die altijd als een van de eerste op schoot zat bij (vreemd) bezoek, we hopen dat Glacee langzaamaan dit vertrouwen weer terug krijgt in mensen en binnenkort al ons bezoek weer op haar vrolijke, vertrouwde manier zal verwelkomen.  


Gisteren hadden de pups ook een speciale dag, ze zijn namelijk voor het eerst echt buiten geweest. Met de huidige temperaturen (+ 30°) vonden we dat het nu best wel eventjes kon en eigenlijk ging het ook boven verwachting goed. De pups leken totaal niet onder de indruk van alle nieuwe geluiden en geurtjes in de achtertuin. Miffy besloot al snel op pad te gaan en hoewel Huck het iets rustiger aanpakte heeft ook die zijn ogen uitgekeken. Ook deden ze gelijk een plasje buiten dus dat begin is ook gemaakt. Glacee leek het prachtig te vinden dat haar pups mee buiten waren en probeerde zelfs af en toe wat met ze te spelen. Dit snapten de kleintjes nog niet helemaal maar wees gerust hoor Glacee, dat komt vast wel binnenkort.
Iedere week probeer ik de weekfoto’s een bepaald thema te geven. De week van de geboorte had als thema ‘introductie’, week 1 had als thema ‘welcome home’, voor week 2 was het thema ‘summer time’, tijdens week 3 was het thema ‘happy Bday’ en het thema van week 4 is ‘back 2 school’. Helaas is dit de laatste zomervakantieweek voor ons, vanaf volgende week zal Monique weer aan het werk moeten en natuurlijk zijn in een deel van ons land de scholen ook alweer begonnen. Daarom vonden wij dit wel een toepasselijk thema voor de photoshoot van deze week.

Huckleberry Pie Special Princess “Huck” – Powderpuff ♂

Hoewel op deze leeftijd nog niks zeker is qua karaktertjes, merken we wel inmiddels steeds meer verschil tussen de tweeling. Was Huck eerst nog de grote, rustige, sullige knuffel. Van die laatste twee kenmerken is inmiddels nog maar weinig over. Huck houdt van actie, veel actie! En krijgt hij zijn zin niet dan zal hij dit laten blijken ook. In het begin wisten we echt niet wat we met meneer aan moesten als hij weer eens stond te piepen maar inmiddels zijn we er achter dat hem wat vrijheid en speeltjes geven meestal wel helpt. Hij had gewoon wat meer uitdaging nodig en vindt slapen ’s nachts dan ook niet echt een hele leuke bezigheid.
Gelukkig is Huck wel nog altijd een knuffel hoor, en veruit de beste zoener van de twee! Hij geeft onze gezichten regelmatig een wasbeurt en vindt het ook heerlijk om op zijn buikje gekriebeld te worden als hij in een mand ligt te slapen.
Huck kan zijn stembanden al goed gebruiken. Van blaffen tot grommen, hij kan het allemaal. Iets wat zelfs de Shelties hier in huis soms aan het schrikken maakt wat voor erg komische taferelen zorgt.
De Lollifant knuffel is zijn favoriet als het gaat om speelgoed op dit moment, want hij kan zo leuk de slurf hiervan ‘aanvallen’. Maar ook de hangende balletjes aan de speeltoestellen in de ren beneden heeft hij al meerdere keren lekker mee gespeeld. Huck is echter wel een hondje dat af en toe wat begeleiding nodig heeft, in de zin van dat hij het wel fijn vindt dat je soms met hem meespeelt. Maar is dat ook niet eigenlijk een van de leukste aspecten aan het hebben van pups, lekker met ze dollen?!

Blueberry Muffin Special Princess “Miffy” – Hairless ♀

Miffy begint wel steeds meer het kleine onderdeurtje te worden van dit nest. Inmiddels is ze echt een kop kleiner dan haar grote broer, en toch lukt het haar regelmatig hem te vloeren tijdens een van hun inmiddels vele stoeipartijen.
Miffy is een erg rustig en makkelijk pupje. Je hoort haar nauwelijks al kan ze wel flink blaffen of grommen als het nodig is. Spelen vindt ze ook leuk maar doet ze ook vaak in haar eentje, of ze maakt haar broer hier voor wakker als ze zin heeft in een uitdaging. Nog altijd is Miffy ook echt een vreselijk mamaskindje trouwens. Zij en haar moeder zijn niet bij elkaar weg te slaan hoewel Miffy ook duidelijk een interesse heeft in Eevee.
Deze week ontdekten we ook dat Miffy last heeft van een familietrekje, namelijk hoogtevrees. Glacee vond de eerste weken dat ze hier was de trap op en af gaan (op de arm uiteraard) maar wat spannend, en Miffy heeft telkens een soortgelijke reactie als we in de gang zijn. Gelukkig is ze eenmaal terug in de slaap/huiskamer ook binnen no-time hiervan weer hersteld en gaat ze vervolgens gewoon weer over tot de orde van de dag.
Miffy is wel een hondje dat het allemaal graag wat rustig aan doet. Ze slaapt aanzienlijk meer dan haar broer en heeft ook lang niet zoveel entertainment nodig gedurende de dag om zich bezig te houden. Ze observeert ook graag maar vindt bijna alle nieuwe ervaringen die ze meemaakt dan wel weer erg leuk.En dat waren de dagboekjes alweer voor deze week.
Vergeet niet mijn Facebook, Instagram en YouTube account(s) in de gaten te houden voor regelmatige updates gedurende de week (er is namelijk niet plek in het wekelijkse puppydagboek voor alle foto's en filmpjes) en check dagelijks het puppyalbum voor recente kiekjes en de puppycam voor livebeelden uit de puppyren in de huiskamer.


Vlnr: (tante) Elphaba, Abby, Miffy, Huck, (mama) Glacee & Eevee

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 (RIP Miffy)