Weblog en overige

Blogs & puppydagboekjes

Thuisbezoekjes nest 2 ( '10/'11)
Thuisbezoekjes nest 1 (2009)

 

 

Weblogs

Kijk voor nog meer blogs in de menubalk rechts.

Week 8

Dat was een pittig weekje zeg voor zowel de pups als wijzelf! Laat ik gelijk beginnen want er is genoeg te vertellen…
Vorige week vrijdag kwam de eigenaresse van de webshop Huisdier Zone langs voor een photoshoot van de tweeling. Zij verkoopt o.a. slaapzakken en fluffy manden en wil hier graag productfoto’s van met dieren er in. Miffy en Huck mochten samen met hun moeder en de Shelties model staan in enkele producten en we kregen ook nog eens een geweldige goodiebag als cadeautje hier voor! Van tevoren was ik een beetje bang dat de twee het wat té spannend zouden vinden maar niets bleek minder waar. Ze gedroegen zich als volleerde modellen met prachtige kiekjes als gevolg!
Ik kreeg tijdens de photoshoot ook gelijk de nieuwste sticker voor op de auto overhandigd die ik kort daarvoor online had besteld. Aangezien al onze meiden een eigen naamsticker op de auto hebben kon Miffy natuurlijk niet ontbreken. Inmiddels zit de sticker er ook op dus hoort zij er helemaal bij.


(de stickers van de andere meiden zitten aan de andere kant van de auto voor wie dat zich afvraagt)


Zondagmiddag kwamen twee vriendinnen op visite om even te puppyknuffelen. Ze zijn uiteindelijk de hele middag blijven hangen en ook blijven eten en tussendoor zijn we ook nog even (zonder pupjes, sorry) op Pokémon-jacht geweest in de wijk. De pups moesten zoals bij alle visite eerst weer even ontdooien bij het nieuwe bezoek maar lieten zich uiteindelijk van hun beste kant zien door te rennen en te dollen door het huis heen.
Maandag na het werk van Monique zijn we nog even wat gaan winkelen in het centrum. Een uitgelezen kans om de pups ook weer even mee te nemen en daar wat te socialiseren. Dit keer mochten ze in de Fundle hun omgeving bekijken maar al met al vonden ze het volgens mij meer slaapverwekkend dan indrukwekkend te noemen.


Dinsdag mochten de pups voor de allereerste keer mee met een echte wandeling met de grote honden niet hier in de buurt maar in natuurgebied Wellerwaard. Ze hebben hun ogen uitgekeken maar wat voelden ze zich stoer zeg. Ze liepen kwispelend stukjes mee en gedroegen zich al bijna als volleerde volwassen hondjes af en toe. Echt wat een natuurtalentjes!


Woensdag was helaas een diep trieste, zwarte dag in het Special Princess huishouden. Zeer onverwachts vonden wij in de namiddag McDreamy dood in zijn hok. Eerder die dag hadden we hem nog zien rondhuppelen maar op weg naar de waterbak heeft hij zeer waarschijnlijk een hartaanval gekregen met de dood als gevolg. We zijn er kapot van en waren, hoewel McDreamy toch al een tijdje kwakkelde met zijn gezondheid, toch erg geschokt ook door zijn plotselinge overlijden. We zijn erg dankbaar en blij dat de tweeling hem nog heeft kunnen leren kennen al zal zijn afwezigheid in Miffy’s opvoeding een groot gemis zijn.
Als afleiding zijn we die middag toch nog even op pad gegaan met de pups om even de gedachten wat te kunnen verzetten. Hoewel de kinderboerderij al dicht was bleek er nog genoeg te zien in het bos en de hekken daaromheen en hebben de pups dan ook weer heel wat nieuwe indrukken kunnen opdoen tijdens hun wandeling daar. Een specifieke geit en gans liepen een groot deel van de wandeling ook met ons mee en maakten het nodige kabaal waar de kleintjes in eerste instantie wel even van schrokken maar nadien ook gewoon weer huppelend naast liepen. 

Een video die is geplaatst door Wichita & the SP pets (@dutchiesp) op

 


In de avond, na wat uurtjes slapen, kregen we ook nog even wat visite van een pupkoper van ons eerste nestje die even de kleintjes kwam bewonderen. Al met al een druk dagje dus voor de tweeling.
En dan vandaag, de 8-weken-dag van de kleintjes. Ook vandaag hebben we niet stil gezeten en weer een uitje ondernomen. Omdat we McDreamy toch naar zijn laatste rustplaats bij Dierencrematorium Majesta moesten langsbrengen besloten we ook eens een keertje wat verder van huis te gaan wandelen met de pups en twee Shelties (om onze aandacht goed te kunnen verdelen bleven de volwassen Chineesjes thuis maar wees gerust ook zij zijn niks tekort gekomen vandaag hoor). We wilden een nieuwe locatie opzoeken waar de pups zich weer in een totaal andere omgeving zouden bevinden en besloten naar een zandverstuiving te gaan. Al gelijk bij aankomst rook Miffy dat er andere luchtjes in de lucht waren, en al dat zand aan de poten liep maar wat raar. De eerste stapjes waren dan ook wat zwaar en ongemakkelijk maar uiteindelijk liepen de twee pups weer als vanouds lekker mee te waggelen. Ze deden het super en kunnen dan ook weer deze ervaring van hun lijstje met ‘eerste keren’ afvinken!


Hier ook nog wat foto's van de Shelties vandaag want och wat hadden die ook een plezier zeg...
Iedere week probeer ik de weekfoto’s een bepaald thema te geven. De week van de geboorte had als thema ‘introductie’, week 1 had als thema ‘welcome home’, voor week 2 was het thema ‘summer time’, tijdens week 3 was het thema ‘happy Bday’, ‘back 2 school’ was het thema voor week 4, het thema ‘de tuin in’ stond centraal tijdens week 5, voor week 6 kozen we voor het thema ‘rockabye baby’ en het thema voor de 7e week was ‘family portret’. Deze week besloten we een photoshoot op locatie te doen die de themanaam ‘Huck & Miffy the explorers’ heeft gekregen. De foto’s zijn genomen bij natuurgebied De Haere bij de zandverstuiving waar we vandaag hebben wandelen.

Huckleberry Pie Special Princess “Huck” – Powderpuff ♂

Huck lijkt deze week weer iets rustiger te zijn geworden. Hij is nog altijd een druktemaker van jewelste hoor, maar heeft ook weer wat meer tijd voor knuffelen en rustig observeren. Visite weet hij keer op keer om zijn pootjes te winden met een paar lieve likken en onschuldige blikken. Wel speelt hij liever dan dat hij op schoot zit bij hen dus wat dat betreft is hij nog altijd de speelse Huckleberry.
Tijdens de nachten spookt Huck wel nog altijd regelmatig dus daar valt nog wel wat winst te behalen. Al zijn er de afgelopen week ook wel een aantal nachten geweest dat we wel konden doorslapen dus uiteindelijk komen we er wel.
Met wandelingen en uitjes is Huck wel de makkelijkste van de twee. Zo vindt hij bijna alles leuk en is hij als hij iets spannend vindt gewoon erg rustig en kalm. Wel laat Huck het duidelijk merken als hij het ergens niet mee eens is, als hij een bepaalde kant (niet) op wil lopen, of niet gedragen wil worden maar mee wilt wandelen. Blaffen en grommen kan Huck ook steeds beter. Met name tijdens het spelen is dit steeds duidelijker te merken.
Huck is ruim 250 gram gegroeid deze week dus dat gaat de goede kant op. Meneer zit nu bijna op zo’n 1,8 kilo dus gaat qua gewicht waarschijnlijk zijn moeder wel iets voorbij die zo’n 1,9 kilo woog met 10 weken. In alle opzichten begint Huck ook steeds meer een heer te worden. Qua bouw en uitstraling is hij sowieso echt mannelijk maar ook in gedrag en speelsheid merk je inmiddels toch wel verschillen in vergelijking met onze meiden.
Het idee dat Huck over ruim een week alweer vertrekt proberen we nog zo min mogelijk aan te denken. Hoewel we weten dat het beter voor hem is om de wijde wereld in te gaan trekken en hij zeer goed terecht zal komen geeft het een hartverscheurend gevoel om je te beseffen dat we straks die gezellige man niet meer hier hebben rond huppelen. Hij speelt steeds vaker met de andere honden en loopt continu achter je aan door het hele huis… Hij is erg aanwezig maar op een goede manier. We gaan deze laatste anderhalve week dan ook nog even optimaal genieten van onze tijd met hem!

Blueberry Muffin Special Princess “Miffy” – Hairless ♀

In tegenstelling tot Huck groeit Miffy stukken minder snel. Met een gewichtstoename van zo’n 70 gram in een week tijd zit mevrouw nu aan de 1,1 kilo wat nog altijd 100 gram minder is dan dat haar moeder met 6wkn woog. Pocket-puppy is dan ook haar nieuwe bijnaam, want deze kleine meid past nog steeds gemakkelijk in één hand of je jaszak. Maar laat je door haar formaat niet bedonderen. Wat Miffy mist aan formaat maakt ze goed met karakter. Want jeetje zeg wat kan die meid pittig uit de hoek komen, vooral ten opzichte van haar broer Huck. Inmiddels is ze er soms helemaal klaar mee dat hij haar aan haar staart door de ren heen slingert en dat zal ze hem laten weten ook! ;-)
Ook met wandelen is Miffy soms nogal een hittepetit. Ze wil snelheid, actie, lekker doorlopen en houdt er absoluut niet van om opgetild te worden voor een pauze. Toch vindt ze de Fundle ook wel erg fijn en is ze al meermaals (bijna) in slaap gevallen in deze draagtas.
De band tussen Miffy en de andere honden groeit ook steeds meer. Met name Abby is echt haar nieuwe moeder geworden maar ook Elphaba heeft ze steeds vaker leuke momentjes mee. Al blijft haar favoriete speelmaatje toch nog altijd grote broer Huck hoor, en zoeken ze ook zeker steun bij elkaar als iets te spannend wordt.
Miffy is een hondje dat veel kopieert en afkijkt wat soms positief en soms negatief kan zijn. Zo heeft ze van haar broer geleerd dat spelen onder de bank ook heel erg leuk kan zijn, maar leert ze daarentegen van de Shelties dat de wandelingen een groot feest zijn.
Iets wat Miffy wel nog altijd erg heeft is babygedrag. Probeert Huck juist al vaak extra zelfstandig te zijn, Miffy zoekt juist liever wat steun en hulp op en ligt ook het liefst lekker tegen een andere hond aan tijdens het in slaap vallen. Qua karakter is ze wel echt duidelijk terughoudend naar vreemden in tegenstelling tot haar broer die meer een allemansvriend is. Maar als mensen met een leuk hoog stemmetje tegen haar praten is het ijs al gauw gebroken.
 

Volgende week is het dan alweer tijd voor het allerlaatste dagboekje van dit nest. In verband met Huck’s vertrek zal dit dagboekje of iets later verschijnen of online komen met daarna nog een kleine toevoeging over zijn vertrek. Hoe ik dit precies ga invullen ben ik nog niet helemaal over uit maar hou daarvoor de puppy pagina in de gaten!Vergeet niet mijn Facebook, Instagram en YouTube account(s) in de gaten te houden voor regelmatige updates gedurende de week, en check dagelijks het puppyalbum voor recente kiekjes. Omdat de pups inmiddels nog maar nauwelijks in de ren zitten staat de webcam eigenlijk niet meer aan tegenwoordig helaas.

Geboorte - Week 1 - Week 2 - Week 3 - Week 4 - Week 5 - Week 6 - Week 7 - Week 8 -
Week 9 - Week 10 (RIP Miffy)